כמה שאלות...

SwedeKid

New member
כמה שאלות...

שלום, שמי אביה ואני בן 17.5 מת"א. אני על פרופיל 21 רפואי ויש לי כמה שאלות, אבל קודם כל קצת רקע... הייתי כבר שלוש פעמים בלשכת הגיוס. הפעם הראשונה הייתה בצו הראשון. הפעם השנייה הייתה אצל הנוירולוג שם הוא "המליץ" לי על 21. (הוא אמר שעדיף לי 21 על 45). בסיום הפגישה עם הנוירולוג ירדתי למדור פרט, הגשתי בקשת התנדבות וקיבלתי את הדף עם הזכויות והחובות של המתנדב. באותה הזדמנות הורידו את התיק הרפואי שלי למדור פרט. בפעם השלישית הייתי ב"ועדה הרפואית המיוחדת" ששם נאלצתי לחכות 3 שעות בזמן שהיה כתוב במכשיר הסגול שאני הראשון בתור רק בגלל שהם לא רצו להגיד לי שהם איבדו את התיק הרפואי שלי... בסופו של דבר פניתי לרב"ט הממורמר שהיה במקום והוא אמר שהם לא מוצאים את התיק שלי. כמובן שלא צריך להיות להם שום מושג על מה מתרחש באותו הבניין, שתי קומות מתחתיהם. הצעתי להם לחפש במדור פרט וכשהם מצאו אותו הם אמרו לי להכנס. נכנסתי לדקה רק כדי שהם יוכלו להגיד לי שיש לי פרופיל 21 ולתת לי פתקון לבן וחביב שבו כתוב שאני בלתי כשיר לשרות בטחון. עד כאן הרקע. מחר אני הולך ל"ועדה רפואית לסיכום הפרופיל" שתהיה במדור פרט ויש לי כמה שאלות: 1. עוד כמה פעמים אני אצטרך להיות שם?... 2. האם יצרת קשר עם נעמה משהו (אחראית המתנדבים) תאיץ את התהליך? 3. האם אני יכול להתקבל לתפקידים בסגנון פרוייקט שחקים או תלפיות? אשמח אם תענו לי, אביה

Dizen

New member
ברוך הבא ../images/Emo39.gif

אנסה לענות: 1. אי אפשר לדעת בודאות... לפחות עוד פעם אחת בשביל ועדת מתנדבים (הועדה בה מאשרים את בקשת ההתנדבות). לדעתי חוץ מזה לא תצטרך לבוא שוב. 2. כן
יצירת קשר עם כל אחד שם תאיץ את התהליך. צריך להציק להם, שיזכרו אותך... 3. לא רואה סיבה למה לא, עם קצת התעקשות
. אבל אני לא מבינה בזה כל כך, אז את התשובה הזו קח בערבון מוגבל
שיהיה בהצלחה

כמה תשובות וכמה שאלות...

קודם כל- ברוך הבא
עכשיו אני חייבת לשאול כמה דברים ולאחר מכן, אענה לך על שאלותיך: 1. האם סיימת יב' או שאתה עדיין תלמיד
2. באיזו לשכת גיוס אתה
ועכשיו לתשובות: 1. כפי שיעל אמרה תצטרך להתייצב לפחות עוד פעם אחת במחנה תל השומר בענף מיון רפואי לועדת מתנדבים האחרונה בסידרה שבה יקבע לך תאריך גיוס ותוכל לומר שוב לאיזה תפקיד תרצה להתנדב. 2. יצירת קשר עם אחראית מתנדבים בהחלט עשויה להאיץ את התהליך (ככל שתלחץ יותר, תציק בטלפונים, ותראה מוטיבציה להגיע לתפקיד/מיונים מסוימים כך התהליך יזורז יותר. 3. למיטב ידיעתי תפקידים מסוג זה דורשים מיונים. ולכן, אם אתה בטוח שזה מה שאתה רוצה כדי לך להתחיל להראות רצון (תדבר עם נעמה, תגיד לה שזה מה שאתה רוצה ותשאל מה אתה צריך לעשות כדי להגיע למיונים
) ומוטיבציה בשמיים, ותאמין לי אתה תצליח
אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול
בהצלחה

SwedeKid

New member
תודה על ההענות! ../images/Emo13.gif

אני בלשכ"ג (אני מנסה להסתגל לראשי התיבות הצבאיים...) תל השומר. אני לומד בכיתה י"ב. עלו לי עכשיו עוד שאלות: ועדת המתנדבים האחרונה שדיברת עליה זה מה שאני אעבור מחר? בפתק שלי כתוב "ועדה רפואית לסיכום הפרופיל" - זה אותו הדבר? פרופיל 21 רפואי נקרא היום פרופיל 30?

אין בעד מה../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif

במסגרת ההיסתגלות לראשי תיבות, אתה מוזמן להוסיף ללקסיקון תל השומר=תה"ש
לשאלותיך: 1. לא. "הועדה לסיכום פרופיל" נערכת בלשכ"ג תל השומר. והבא אתה מקבל אישור נוסף וסופי להיותך מתנדב לשירות בטחון באופן עקרוני. לאחר מכן, לאחר שתסיים יב', תקבל זימון "לראיון בענין התנדבותך לשירות בצה"ל" שזו היא בעצם ועדת המתנדבים. המיוחד בה הוא שהיא כביכול חיצונית- מתקיימת במחנה תל השומר עצמו (ליד הלשכ"ג, במקום להיכנס מהכניסה הרגילה, אתה עובר דרל הביתן עץ שנמצא מימינך כשאתה עומד עם הפנים לשער הלישכה, ונכנס למחנה) בביתן שנקרא "ענף מיון רפואי". בועדה יושבים רופא שמאשר סופית סופית סופית את התנדבותך (לא שמעתי על אף אחד שהגיע לשם ופתאום הודיעו לו שהם שינו דעתם והוא לא כשיר להתנדבות..) ומישהי מהענף עצמו מבררת איזה תפקיד אתה רוצה ומציגה בפניך את התאריכים שבאחד מהם (עפ'י בחירתך) אתה תתגייס. 2. אכן החל מ-2004 כל מלש"ב שאינו כשיר לשירות ביטחון מקבל פרופיל רפואי 30 במקום ה21 של הזקנים (ואני עוד צעירה מבין הזקנים..
)

SwedeKid

New member
"חוויות" מהיום

הייתי היום בלשכ"ג תה"ש (אני מפנים...) שעתיים אך ורק כדי שיגידו לי שאני צריך לשלוח להם בדיקה שלא קשורה בכלל לסיבה שיש לי 21... אח"כ ניסתי לנדנד קצת במדור פרט לאחת מאוד נחמדה בשם נטע שאמרה לי שהם ישלחו לי מכתבים על מועד ההתייצבות הבא. היא אמרה שאני אצטרך להתייצב מתישהו בקריה בשביל איזה משהו רפואי שלא קשור אליהם. יוני, את אמרת שבסוף שהשנה אני אקבל זימון לראיון הסופי, אבל אני רוצה ללכת למיונים לתפקידים שונים וכפי שידוע לי, רצוי לעשות זאת לפני סוף השנה. איזה עוד תהליכים לא צפויים אני עומד לעבור? מה עלי לעשות בנוגע למועד הראיון והמיונים? תודה על ההענות,
אביה

סליחה שלקח לי כל כך הרבה זמן להגיב

פשוט, קראתי את ההודעה תוך כדי המסיבת גיוס של אח שלי והחלטתי שאני רוצה להיות מרוכזת כשאגיב, אז לא הגבת באותו יום (לילה) אבל עכשיו אני מרוכזת: אז ככה, עד הראיון הסופי (שום דבר אף פעם לא סופי בצבא.. אבא שלי תמיד אומר ש:"הצבא זה בסיס לשינויים"
) אתה יכול להתקשר שוב לנטע ולבקש ממנה להגיע למיונים של תפקידים ספיצפים שאתה רוצה (כי "אתה רוצה להיות מוכן עם תפקיד, עד הועדת מתנדבים")- בקיצור, תבקש ממנה לברר לך (או שתכנס לפורום מתגייסים ותשאל אם מישהו קיבל מיונים לתפקיד X ומתי הם
ואז תתקשר לנטע ותגיד לה כעובדה שאתה רוצה להיות במיונים הספציפים האלה ואתה מבקש שהיא תבדוק אם היא יכולה לשלוח לך זימון לשם) מתי המיונים הקרובים כי אתה לא רוצה לפספס אותם. תהיה מוכן לדברים לא צפויים (שאפילו אני לא בטוחה שצפיתי את כולם..
) ואל תתיאש- תתעקש
(חרוז..
)

למעלה