כמה שאלות?!

• פותח הנושא bsb1
  • פורסם בתאריך

bsb1

New member
כמה שאלות?!

אחרי 3 ימי ההסברה נשלחים ישר לבסיס או שיש אפשרות להישלח לקורס או שמתנדבים הם פסולי קורסים קדם צבאיים ,1

bsb1

New member
עוד שאלה

ביום שמגיעים המתנדבים לבקום בסיום הם נשלחים הביתה או שנשארים 3 ימים בצריפין לישון

המרחפת

New member
היום הראשון

של המתנדבים בבקו"ם (יום שרשרת החיול)הוא תמיד ביום חמישי, ולכן אחריו משוחררים הביתה לחופשת סוף השבוע. במהלך הטירונות חוזרים כל יום הביתה, אבל מי שמעוניין או גר רחוק מדי, יכול להשאר לישון.

TRANSFER

New member
שלום

3 ימי הסברה? דבר ראשון אלו 4 ימים. דבר שני, אלו לא ימי "הסברה" אלא זאת טירונות . וכן, יום אחרי סיום הטירונות[יום חמישי] נשלחים לבסיס שבו תשרת[יש מיעוט שמתחיל רק ביום ראשון]. מתנדבים יכולים לעשות קורסים. מתנדבים יכולים למלא כל תפקיד שחייל בעל פרופיל 64 יכול לעשות. אם כבר החלטת את התפקיד שתרצה לעסוק בו אז אל תבזבז זמן. תתחיל כבר עכשיו לבקש את אותו התפקיד בתא המתנדבים.

אפשר

אפשר החלט להגיע לקורסים (אם מתעקשים, כמובן
) יש קורסים שקל יותר ופחות להיכנס אליהם. לפעמים בשל חוסר התאמה בין מועד גיוס המתנדבים הקרוב ביותר למועד פתיחת הקורס, נשלחים הבייתה ביום שמסתיימים שלושת ימי ההסברה, ומגיעים ישירות לבסיס שבו מתקיים הקורס, ביום שהוא נפתח. לגבי קדצ"ים, אני לא בטוחה..:-*

LordNor

New member
קד"צ זה משהו אחר

דורון הסביר על נושא הקד"צים בתקופה של הקומונה. אנשים שעושים קד"צ הם לא חיילים, כי בעצם הם לא עברו שרשרת חיול..לכן הם לא עושים שמירות ולא תורנויות - רק לומדים. רק לאחר הקד"צ עוברים שרשרת חיול וטירונות... כך שלפי דעתי, מתנדבים כן יכולים לבקש לצאת לקד"צ (לפני שהם מתחילים את שרשרת החיול כמובן - דורון הסביר שבמחזור שלנו (שלי ושלו) היו מתנדבים שעשו קד"צ) מה שאומר שכמעט כל תפקיד פתוח למתנדב\ת

indigo wing

New member
שלום, אני לא מתנדבת אבל ברכות

על הקומונה, כל הכבוד לכולכם
! ולא, אני דווקא שרשרתי למקום הנכון, אני רוצה לתקן אם יורשה לי
קד"צ זה קורס שנערך אחרי שרשרת חיול בבקו"ם, על מדים, עם משמרות תורנויות ועוד. מה הפואנטה? המיון הוא לפני הצבא, בנות למשל, שהולכות לתפקידי קד"צ יודעות את זה הרבה לפני הגיוס.. הקורס הוא על הפז"מ! יש דבר שנקרא טר"צ, והוא קצת זן נכחד וזה מה שאתה התייחסת אליו שהוא לפני הגיוס.

למעלה