כמה שאלות

כמה שאלות

שלום! בתי בת שבועיים והיא אוכלת 3-4 ארוחות של חלב שאוב ביום ומטרנה בלילה. השאלות - האם אני צריכה לתת לה גם לשתות מים או שהיא מקבלת מספיק עם האוכל? היא משתינה יפה מאד, שתן בהיר. איך יותר טוב להכין מטרנה - עם מים מהברז או מים מינרליים? ועוד שאלה - מאתמול בבוקר היא לא עשתה קקי,למרות שכל הימים האלו הייתה עושה 3-4 פעמים. האם זה בסדר? מה אני יכולה לעשות? תודה ויום טוב!!!

מים בין הארוחות זה פסול

תינוק לא אמור לקבל מים , אפילו לא בימים החמים של הקיץ וזה עד ליום שתתחיל לקבל אוכל מוצק כגון דיסות, מרק ירקות וכולי. מספר הארוחות ליום בגיל זה לא אמור לרדת לפחות מ6, כך שמקווה שבלילה היא מקבלת יותר מאשר ארוחה אחת. את המטרנה רצוי להכין במים מורתחים (מהברז או מים מינרלים פחות משנה, העיקר להרתיח). בגיל זה ישנם תינוקות שיש להם 3-5 יציאות ביום, אך ישנם גם כאלה שיש להם רק יציאה אחת פעם ב 4-5 ימים. אין מה להתרגש. רק אם כעבור 5-6 ימים אין יציאה או שבנוסף יש גם תופעות אחרות, אז יש לפנות לרופא. לא כל כך הבנתי למה התינוקת לא יונקת ישר, ולמה יש צורך בתוספת מטרנה, אבל כניראה יש סיבות לכך. דר' מילה ברק

סרבנית יניקה

לינוק היא מסרבת מהיום הראשון של חייה למרות כל המאמצים שלי. גם יועצות הנקה לא עזרו לנו. נאלצתי לשאוב ולתת לה אבל מכיוון שיש לי מעט מאד חלב אני משלימה עם מטרנה. היא אוכלת 3-4 פעמים חלב שאוב ועוד 2-3 פעמים מטרנה.

למעלה