כמה שאלות

• פותח הנושא koroo
  • פורסם בתאריך

koroo

New member
כמה שאלות

אני נדלקתי על פוטבול בערך מאמצע חצי העונה הקודמת ויש לי כמה שאלות : 1) מישהו מוכן להסביר מה תפקיד הבועט והאם יש לבועטים תפקיד חוץ מלבעוט כי כפי שנראה לי עכשיו זה תפקיד די דפוק 2) בדראפט קבוצות מגייסות שחקנים, הקבוצות יכולות לגייס שחקנים חופשיים ולהחתים שחקנים אחרים, השאלה שלי האם הקבוצות יכולות לזמן שחקנים אחרים מהמכללות שלא נבחרו בדראפט? 3) והאם שחקן שנבחר בדרפאט מחויב ללכת לקבוצה שבחרה בו? תודה מראש

royassis

New member
הבועט

הבועט בועט ...... וזהו זה ..... לפעמים יש מהלכים שהבועט עושה כאילו הוא בועט ואז מוסר אבל לא עושים את זה הרבה.

דנייייי

New member
תשובות ל2-3

בהחלט כן יכולות וזה נקרא UDRFA זה בקיצור ובתרגום לעיברית רוקי שלא נבחר שחקן חופשי, והוא יכול לחתופ איפה שהוא רק רוצה שחקן שנבחר בדראפט מחוייב ללכת לקבוצה שבחרה אותו אלא אם הקבוצה מבצעת עליו טרייד ושולחת את הזכויות עליו לקבוצה אחרת. דוגמא הקלאסית למקרה הזה היה אשתקד עם הטרייד של אילי מאנינג ופיליפ ריברס

cwoodson

New member
תפקיד הבועט

הוא בעיקר לבעוט. בעיטת הרחקה ובעיטה לשער. אבל קרו מקרים שהבועט שימש גם כמוסר (עם היד) וגם כמתקל. דוגמאות: אדם וינאטרי הבועט המהולל של ניו-אינגלנד מסר כדור (הטעה את ההגנה)לטצדאון נגד אינדיאנפוליס לפני שנה.סבסטיאן ג'ניקובסקי מתקל נהדר כשהוא בועט בעיטת הרחקה והמחזיר של הקבוצה המחזירה עובר את כל הספישל טים של אוקלנד(לצערי קרה כבר מספר פעמים..)בכל מקרה הבועט אמור לשמש גם כמתקל אחרון במקרים כאלו.

royassis

New member
בקשר לבועטים

אני גם לא מבין את זה לגמרי .... זה נשמע לי קצת דפוק ... למה שחקנים רגילים לא יכולים לבעוט, כאילו כבר כמה קשה זה יכול להיות. כבר כמה רחוק בועט יכול לבעוט יותר משחקן רגיל ?

geviaz

New member
זה אולי נראה קל

אולי בגלל שאנחנו מדינה של כדורגל בעיטות יותר טבעיות לנו, אבל בעיטה בפוטבול דורשת גם גובה ולא רק מרחק ועוד התחשבויות למינהם. וכל מי שניסה לבעוט לשער אמיתי רואה שזה לא כזה פשוט. תפקיד הבועט הוא בד"כ של לחץ- מצד אחד זאת אמורה להיות עבודה קלה ולכן אסור לך לפספס ממרחק קרוב (היו מקרים לא נעימים שהחטאה של בעיטה של אחרי טצ'דאון הכריע משחקים) ומצד שני במשחקים צמודים אתה זה שקובע את תוצאת המשחק (ע"ע אדם וונטיארי לעומת הבועט של הג'טס). פעם במשחק של טמפה ביי נפצע הבועט, ומייק אולסטת (הרץ) ניסה להחליף אותו וזה נראה ממש רע. לעומת זאת לפאנטרים(PUNTERS) יש חיים יותר קלים, אבל גם עליהם יש לחץ בנקודות מסויימות. בועטים הם אנשים "מיוחדים" ובד"כ הם די מרוחקים משאר השחקנים- ולכן זכו לתדמית של Flakes (אני לא יכול לתרגם). אבל לפחות הם רואים את המגרש לעיתים קרובות.

royfr

New member
תשובות נוספות

1. (השלמה) - פעם, היו בועטים ששחקו בתפקידים נוספים. דוגמאות: א. שיא ה-NFL בנקודות בעונה ע"י שחקן בשם פול הורנונג מ-GB שהיה גם RB. ב. אחד השחקנים שצבר הכי הרבה נקודות בהסטוריה, לו גרוזה, היה גם תאקל התקפי בקליבלנד (HOF, וחולצתו "הופרשה" ע"י קבוצתו - 76). ציינו פה בועטים שמתקלים בהחזרות, וכדאי להוסיף את דארן בנט (היום במינסוטה), ששחק פוטבול אוסטרלי מקצועני, ולכן לא ממש חושש ממגע. 3. (השלמה) - אני חושב ששחקנים יכולים לסרב בתנאים מסויימים, והדוגמאות הכי מפורסמות מהשנים האחרונות - ג'והן אלוויי (נבחר ע"י הקולטס ב-83), ומספורט אחר - אריק לינדרוס, שנבחר בדראפט ה-NHL ע"י הקוויבק נורדיק (היום קולוראדו אוואלאנש), ב-1990 וסרב לשחק שם, ועבר בטרייד גדול.

dbroncos

New member
לגבי שחקן שנבחר בדראפט

קבוצה בוחרת בדראפט את הזכות הבלעדית לשבת עם השחקן ולחתום איתו חוזה. אם הוא לא רוצה להגיע לשם הוא יכול לאיים בזה שהוא יישב ולא ישחק כל העונה. בדיוק כמו שעושה שחקן רגיל ששייך לקבוצה ורוצה שישפרו לו את החוזה, ראה מקרה טרל אוונס ופילי בתור הדוגמא הכי טרייה. לרוב הסכסוך הוא על כסף, ולא על הקבוצה, וקורה (הרבה יותר מדי) ששחקנים לא מגיעים לתחילת האימונים כי הם רוצים חוזה יותר טוב. מקרה ששחקן מצהיר בפומבי שהוא לא רוצה להגיע לקבוצה הוא נדיר, והוא נפתר לרוב בטריידים.כמו מקרה אלווי שהוזכר, וכמו המקרה של שנה שעברה שמשפחת מאנינג יצאה בבקשה המטומטמת שסן דייגו לא תבחר את איליי, וסן דייגו עשתה טרייד (מוצלח מאד מבחינתם) עם הג'ינטס. לגבי בועט, זה הרבה יותר קשה ממה שנדמה לך, ובעיקר לבעיטות יותר רחוקות דורש מיומנות. באותה מידה אתה יכול להגיד שהשוער בכדורגל רק עומד בשער ולא משתתף במשחק.

royassis

New member
אממ

אני לא יודע .... עדיין לבעוט בכדור נשמע לי קצת דפוק

dbroncos

New member
זכותך המלאה

בעייני למשל ההתלהבות מלעקוב אחרי 22 חובבנים מנסים לשחק כדורגל בארץ נשמעת הרבה יותר דפוקה. כל אחד וראיית העולם שלו

royassis

New member
I dont like football

My comp got fucked up again, I cant write in hebrew I don't watch israeli football it sucks

koroo

New member
זה לא שאני...

זה לא שאני מפקפק בכך שתפקיד הבועט אינו פשוט ודורש טכניקה רבה. אך בכל זאת הוא אך ורק בועט הוא לא עושה שום דבר אחר. ולא נראה לי ההשוואה לשוער בכדורגל שנמצא על המגרש כל המשחק, והשוערים הטובים ביותר הינם בעלי כישורים מדהימים שנבחנים לאורך כל המשחק בכל התקפה

royassis

New member
נכון

הוא צודק לקיקרים יש תכניקות אבל אני לא חושב שהם צריכים כל כך הרבה, עוד כמה יארדים בבעיטה לא ישנו הרבה.

dbroncos

New member
עוד כמה יארדים לא ישנו הרבה ????

הרי כל המשחק הזה הוא על כמה יארדים. וחשיבות הקיקר היא עצומה. בוא אני אתן לכם דוגמא, שקורית כל מחזור לפחות פעם אחת. דקה לסוף, קבוצה מקבלת את הכדור בפיגור של 2 נקודות, ככה ששער שדה יספיק לנצחון. היא מקבלת אותו על קו ה- 25 יארד שלה (נקודת התחלה ממוצעת). אם יש לה בועט תותח היא יכולה להרשות לעצמה בערך 10 יארד פחות מקבוצה עם בועט חלש. בזמן קצר, זה _המון_ מרחק שהם מרוויחים. המון. זה ישפיע על בחירת המהלכים (ירשו לעצמם יותר מהלכים קצרים למשל). זה גם משפיע על התכנון של המאמן. אין דבר יותר מבאס מלהגיע למצב בעיטה שהוא אוטומטי לבועטים מסויימים (נגיד פחות מ- 40 יארד) ולהפסיד משחק רק בגלל שהקיקר שלך לא מספיק טוב. מזל שאני לא סובל מהבעיה הזאת, אבל יש בדנבר מספיק בעיות אחרות ... וזה באמת מצב שקורה הרבה פעמים.

royassis

New member
קיקרים

אוקיי אז הקיקר חשוב .. אבל הוא לא משחק הרבה... אזזזזז בקטנה, יש דברים יותר חשובים בפוטבול.

דנייייי

New member
שני דברים קטנים

אחד לגבי שחקן שנבחר בדראפט שכחתי לציין שאם שחקן אכן לא מגיע להסכמה עם הקבוצה שבוחרת אותו הוא רשאי להיכנס שוב לדראפט של השנה הבאה בתקווה להיבחר שוב ע"י קבוצה אחרת דבר שני לגבי בועטים, זה אומנם לא תפקיד מזהיר אך בעל חשיבות אדירה במשחק. והוא מאוד יכול להיות ההבדל בין ניצחון ענק לבין הפסד קורע לב... ראו את דוגמאות סקוט נורווד ואדם וינטיארי... אז ככה שלבועט אומנם תפקיד מצומצם אך חשיבות ממדרגה ראשונה. לא רק בבעיטות מכריעות אלא גם בבעיטות פתיחה.

Yo-man

New member
ועדו משהו על בועטים

בסופו של דבר, הם מכניסים הכי הרבה נקודותלקבוצה בכל עונה. 3 ועוד 3 ועוד 3 ועוד כמה extra points מביא אותם ליותר נקודות מרסיבר ממוצע.

למעלה