כמה שאלות.....

shkool

New member
כמה שאלות.....

שלום! יש לי כמה שאלות בנוגע לפילוסופייה: *מיהו אפלטון? מה היו דעותיו לגבי הדברים שהוא הביע דעה עלייהם( או משהו כזה...) *מה חוקרת בעצם הפילוסופייה? את מהות החיים? shkool

Hell is beige

New member
השאלה השניה...

פילוספיה היא חקר אנ-אמפירי של כל דבר שבלתי אפשר להוכיח בניסויים. החל ממהות החיים וכלה בפיסיקת הקוואנטים

shkool

New member
חשבתי שפיזיקת הקוואנטים זה דבר מדעי

שניתן להוכחה. לא?

morning star

New member
פיזיקת קוואנטים

עדיין גם נקראת תאוריית הקוואנטים, והיא בעיקר מדברת על סיכוי של חלקיק (אלקטרון בד"כ) להיות במקום מסויים בתוך האטום, ויש לדבר זה השלכות רבות. אמנן נראה כי רוב רובה של התאוריה נכון, אך רק מהוכחות נסיבתיות... שרדינגר, מפתח התאוריה, עצמו הציע פאראדוקס אשר שם בסימן שאלה כלשהו את כל התאוריה - ניסוי החתול של שרדינגר, כפי שהדבר נקרא. איינשטיין אמר על תאוריית הקוואנטים כי "אלוהים לא מהמר במשחק הקובייה". על זה סטיבן הוקינג אמר : "אלוהים דווקא משחק בקוביה, והוא משליך את הקוביות למקום שאיננו יכולים למצוא אותן בו". שלכם מעדיף לשחק בקלפים הנווד

shkool

New member
אתה יכול לפרט קצת יותר על התאורייה

הזאת? האלקטרונים באטום לא זזים בקצב סדיר ובגלל זה אי אפשר לחשב את מיקומם בכל רגע או בגלל משהו אחר? מהו ניסוי החתול? שלך, מעדיף לשחק במחשב
shkool

morning star

New member
שוב שלום

לפני כמה חודשים עשיתי פרוייקט קטן לקורס בכימיה בטכניון (עבור עוד 5 נקודות בונוס בציון). אני מקווה שהמאמר שבתחתית הפרוייקט לא מסובך מדי... הכתובת (בפורמט של word): www.technion.ac.il/technion/chemistry/courses/w/124002/project11.doc כדי לקבל את העבודה בפורמט של PDF יש להחליף את הסיומת doc ב-pdf (ויהיה ניתן לקרוא בתוכנה Acrobat Reader). ישנן עוד עבודות מצויינות באתר, שחלקן נוגעות גם הן בתאוריית הקוונטים ובמפתחה שרדינגר - לשם כך יש להשמיט את הסיומת project11/ . פשוט מאוד. העבודות נמצאות בתחתית הדף. יש להמתין מעט זמן, כי האתר של הטכניון די עמוס. שלך בעל סיכוי סביר להיות ליד המקלדת הנווד

shkool

New member
תודה אבל...........

אני לא כל כך חושב שהבנתי, אתה השתמשת בעבודתך במונחים שאני לא כל כך מכיר(בכלל לא מכיר ליתר דיוק), אני חושב ששנה הבאה אני יתחיל ללמוד חומר שמתקרב לבסיס של מה שאתה הסברת, מצד שני יכול להיות שאני לא - בכל אופן זה נושא מאוד מעניין(לפי מה שהבנתי עד עכשיו)... שלך, עדיין לומד ובחיים לא יפסיק, shkool

morning star

New member
חששתי

שגם העבודה שלי היא קצת יותר מדי מיועדת למי שיודע משהו כבר בנושא... אני מקווה שהתעלמת משני הדברים הראשונים כי הם קשורים לכימיה גרידא. רק סעיף 3 משנה לנושאינו. אני אקרא שוב, אערוך ואשלח לך באי מייל בשבועיים הקרובים... שלך, הנווד

מוכרחה להודות ש...

קראתי את ההודעה הזו רק עכשיו... ו.. נהנתי מאוד מאוד מהקישור; יתרה מזאת, זה נכנס כבר אצלי ל- Favorites שלי... חן חן לך, כוכב.... :))

Hell is beige

New member
כמו שאמרתי - כל דבר שאינו אמפירי

החל במיסטיקה וכלה במדעים מדויקים

דז

New member
פילוספיה

זה לא אהבת החוכמה? לא מבינה פה כלום{בגלל זה באתי לפה ללמוד] נויה

העצלנית

New member
אכן הפרוש של פילוסופיה זה אהבת...

החוכמה. אבל יש בא הרבה יותר מזה. ניטשה למשל טען שיש רק שאלה אחת לשאול והיא מהי משמעות החיים? וכמהו עוד הרבה אחרים.

למעלה