כמה שאלות

bizhar

New member
כמה שאלות

נתקלתי רק עכשיו במושג חלום צלול. קרה לי לא פעם שזיהיתי שאני בחלום אך לא עשיתי עם זה כלום..וזה חלף מהר. נתקלתי בתופעה מפחידה של התעוררות (או שמא הייתי עדיין בחלום ?) במצב של שיתוק מלא. ניסיתי בכל כוחי להעיר את אשתי ע"י צעקות ללא קול ונסיון לטלטל את עצמי ללא הצלחה. חוסר האונים הפחיד אותי, אך רק לאחר זמן רב..כדקה או יותר, הצלחתי להתעורר. אשתי לא הרגישה כלום! תופעה נוספת שהתרחשה לפני כשנה אבל נשנתה באותו הזמן כמעט כל יום התרחשה לפני ההרדמות: מחשבות מסויימות, מעיין התגרות בכח כלשהו חוללו אצלי רעשים חזקים ותחושה שקשה לי לתאר בגוף..יכולתי להרפות או להגביר את התופעה ואף פעם לא היה לי אומץ ללכת עד הסוף..לראות עד איזו עוצמה אגיע ומה יתרחש..זה היה מפחיד מדי, ואין לי אמונות טפלות או משהו כזה...פשוט פחדתי מהלא נודע..אולי תהליך שיזיק למוח או כדומה...האמת שניסיתי לברוח מהתופעה אך היא תפסה אותי לפעמים ולא עברה עד שלא קמתי ושתיתי או קראתי משהו להסיח את הדעת ולהתעייף יותר. האם כל זה קשור לנושא ? יש למישהו הסבר ?

Variety

New member
הסבר לתופעה

היי bizhar, מה שאתה מתאר, השיתוק, אי היכולת לזוז, לצעוק בלי קול, הרעשים, התחושות, זה הכל מוכר לי. זה טבעי. כל לילה זה קורה לכולנו רק אצל חלק זה מודע וחלק זה לא מודע. שיתוק השינה זה תהליך שהגוף עושה כל פעם שאתה הולך לישון כדי שלא תעשה מה שאתה עושה בחלומות. אם אתה רץ בחלום, שלא תרוץ במציאות. הרעשים, התחושות ולפעמים זה יכול גם להתבטא כתמונות, זה נקרא שלב היפנוגוגיה. זה ההרגשות שמרגישים כשהגוף נרדם ומשתק את עצמו. הרעשים והתמונות זה ההתחלה של החלום. רוב האנשים זוכרים רק את החלומות שלהם ולא איך החלומות נוצרים שזה שלב מאוד מאוד מיוחד ומאוד קשור לחלימה צלולה. כל מה שאתה מרגיש יכול להיות מאוד מלחיץ, אבל זה טבעי, אין לך מה לפחד. אתה יכול לנצל את השלבים האלה כדי להכנס לחלום צלול או לצאת מהגוף (אם אתה מאמין). מה תשעשה, זה שפשוט תהיה רגוע, תסתכל על מה שקורה, ואם אתה יכול להגביר את ההרגשות, אז תעשה זאת. אתה יכול פתאום להרגיש שאתה כבד, ואז אתה מאוד קל, כאילו אין גרויטציה. תנסה לזוז, לקום. יכול להיות שתראה את הגוף שלך מאחוריך. אולי זה חלום ואולי זה חוויה חוץ גופנית ואז אתה יכול פשוט לקום ולטייל איפה שאתה רוצה. אם זה חלום, אתה יכול לצאת להרפתקאות שאתה חושב עליהן. בחלומות, המחשבה שולטת, ואתה יכול ליצור דברים ותראה אותם נוצרים לנגד עינייך ורק ע"י המחשבה. תנסה לגרום לעצמך לעוף (בחלום כמובן). או אם אתה מחוץ לגוף, תנסה לטייל, לראות דברים, ולנסות לאמת אותם אח"כ, אולי אתה בחוויה חוץ גופנית. רק מה... אל תפחד. תהנה במקום לפחד. תלמד במקום לפחד. בחלום זה העולם שלך, את הקובע. תנסה לדבר עם הדמויות בחלומות שלך ולהבין דברים על עצמך, לפתור פחדים, לפתור חלומות. הדמויות מייצגות את התתמודע שלך - תנסה לשאול אותם שאלות. יש לך מתנה שאתה מודע בתהליך ההרדמות - תנצל אותה לטובה! הרבה אנשים מנסים הרבה זמן להצליח בשיטת WILD שפועלת על שמירת המודע בזמן שהגוף נרדם. אני אישית מנסה ומתקדם לאט לאט אבל לך זה בא בטבעיות. אז השתמש ביכולתך! חלומות פז, Variety-

bizhar

New member
תודה , ועוד שאלה ...

ברור לי שהשיתוק הוא תופעה ביוכימית המתרחשת עם הכניסה לשינה. לי זה קרה כשהתעוררתי ולמשך פרק זמן לא קצר לא יצאתי מזה. שמעתי על תופעות של שיתוק משתמשך ע"פ חודשים ואף יותר כתוצאה משיבוש ביוכימי...לכן זה קצת הלחיץ.

Variety

New member
תגובה

לא נראה לי שיש לך מה לדאוג, כי כמו שאתה מתאר, השיתוק שלך נורמלי לחלוטין. בד"כ הוא בין כמה שניות לכמה דקות. אבל אם אתה רוצה אתה תמיד יכול להתייעץ עם רופא. Variety-

למעלה