כמה שאלות

petro1

New member
כמה שאלות

נתפסתי נוסע במהירות של 87 קמ"ש בדרך עירונית..קיבלתי שלילה מנהלית ע"י קצין משטרה לשלושים יום ויש לי משפט בתחילת דצמבר.כמה שאלות: 1.מה הקנס שצפוי לי,וכמה זמן שלילה צפוי לי? 2.האם ה30 יום שהייתי בלי רישיון יורדים לי מהעונש שיהיה לי? 3.הגיוני שיהיה לי עונש של תיאוריה/טסט חדשים?מכמה זמן שלילה נותנים עונש כזה? 4.בתום השנתיים שאחדש את רישיון הנהיגה,בהנחה שלא אבצע עבירות נוספות לפי דעתכם יתנו לי את הרישיון או לא? תודה רבה

wil

New member
תשובות לנהג חדש

1. תלוי בעבר שלך, במצברוח של השופט... קשה להגיד. אני מהמר על 1000 שקל קנס וחודשיים שלילה - אבל זה סתם הימור. 2. חיובי, הפז"מ שעשית בשלילה מנהלתית (הרשיון היה מופקד במשטרה, כן?) נחשב לך ומנוכה מהעונש שתקבל (כלומר: אם תקבל עונש של חודש, אז כבר עשית אותו. אם תקבל חודשיים, תהיה בשלילה רק חודש נוסף) 3. לא מקבלים עונש כזה במשפט, אלא קיימת סנקציה כזו במשרד הרישוי (ראה תשובה הבאה) 4. לדעתי בסיכוי גבוה מאוד יתנו לך לעשות תיאוריה מחדש בתום השנתיים, וגם יקבעו לך שנתיים נוספות "נהג חדש". לגבי טסט מחדש אני לא משוכנע. קשה לדעת, הקריטריונים שלהם לא ידועים לציבור. כל זה כמובן בהנחה שהמשפט יסתיים לפני שייגמר לך הנהג-חדש. 5. מומלץ להיעזר בעו"ד על מנת לטפל בתיק כזה, גם ע"מ לצמצם את השלילה, וגם ע"מ לנסות למשוך את הזמן עד שייגמר לך כבר הנהג-חדש (כמה זמן נשאר?)

petro1

New member
תודה רבה על התשובות..כנס

אכן הרשיון הופקד במשטרה.נהג-חדש נגמר לי בסוף אוקטובר 2006...הבעיה שבעת המשפט אני בצבא(מתגייס בנובמבר)לכן זה יהיה קצת קשה הקטע עם העו"ד בכל מקרה תודה על התשובות.אני רק רוצה להגיד לכל חברי הפורום שאני לא מחפש להתחמק מעונש(למרות שיש לי השגות על מטרות הענישה אבל זה כבר להודעה אחרת),אני רק רוצה לדעת מה צפוי לי

wil

New member
לא תהיה לך בעיה עם העו"ד.

הבעיה היחידה היא איך תממן שכר-טרחה של עו"ד ממשכורת של 300 שקל, אבל זה כבר שיקול כלכלי שלך. המפקד שלך בצבא צריך לפי התקנות לעשות כל מאמץ כדי לשחרר אותך לצורך התייצבות למשפט, אם זה אפשרי. אם לא, מקסימום תקבל דחייה של המשפט (ולא בטוח שזה כל-כך נורא - יכול להיות שזה אפילו יועיל אם אפשר למרוח את זה עוד שנה שלמה). חוץ מזה, אם אתה מיוצג ע"י עו"ד אתה לא חייב בכלל להגיע למשפט, רק תחתום לעו"ד על יפוי כח לייצוג משפטי והוא יעשה את כל העבודה בשבילך (זה התפקיד שלו...) מצד שני יכול להיות שדווקא עדיף לך לחסוך כסף ולהגיע בלי עו"ד, להודות באשמה ולבקש שלילה יותר ארוכה וקנס נמוך - זה משתלם במיוחד אם אתה ממילא יוצא הביתה כל חודש אז לא אכפת לך להיות בשלילה.

isra533

New member
לפני שאני מתיחס לשאלה שלך

האם אתה חושב שנהגת בצורה אחראית במקרה הזה? האם אתה חושב שמגיעה לך בכלל עונש? איך אתה מתכוון לנהוג אחרי קבלת הרשיון בחזרה?

petro1

New member
תשובה

אני לא חושב שנהגתי בצורה אחראית,הבנתי את העונש ואת המשמעות שלו ואני עדיין נוהג וכן-בצורה הרבה יותר אחראית מאשר שנהגתי לפני העונש.אני יודע שזה נשמע כמו דקלום-אבל זו האמת לאמיתה.אם לא הייתי נוהג בצורה אחרת לא הייתי מקבל את האוטו מההורים שלי.

isra533

New member
אני רוצה להקשות עליך עוד קצת

מהי לדאתך נהיגה אחראית, תפרט בבקשה, לא רק לגבי מהירות.

petro1

New member
אני לא אוהב את הכיוון שהשיחה

הולכת אליו..מה אתה מנסה להוכיח בדיוק? אני לא צריך שתאמין לי שאני אומר שאני נוהג בצורה אחראית..אני יודע היטב מהי נהיגה אחראית ותאמין לי שאני מיישם זאת כהלכה.אם אתה עדיין רוצה לדעת-לפי דעתי נהיגה אחראית מתחילה ומסתיימת בהבנה שכלי רכב הוא כלי שיכול להיות מסוכן,שאתה כנהג אחראי על שלומם של מי שנוסעים איתך באוטו,מי שנוהג לידך בכביש ומי שחוצה את הרחוב..לפי דעתי זו תמצית הסיפור

למעלה