כמה שאלות

פרח75

New member
כמה שאלות

1. קראתי אתמול בדיוק את סיפור מכות מצרים ויציאת מצרים ובסיפור מתואר שאלוהים הקשה את לב פרעה כדי שלא יסכים לשחרר את בני ישראל ולכן כל פעם היתה מכה נוספת עד שהגיעו למכת בכורות. שאלתי היא מדוע אלוהים הקשה את לב פרעה. מדוע לא גרם לו פשוט להסכים ולשחרר את בני ישראל ממצרים? 2. אם לאדם וחווה היו שני בנים (קין והבל) איך המשיכה השושלת? האם כתוב איפשהו שהיו להם בנות? 3. אני מחפשת מזה זמן רב מקום שבו אפשר ללמוד תנ"ך כמו שלמדנו בבית הספר. האם יש מקום כזה???? רצוי באיזור חיפה. תודה מראש

פלגיה

New member
תשובות

1. שאלה קשה ומעניינת. נראה לי שהוא פשוט לא רצה לרכך את ליבו. 2. אחרי קין והבל היה לאדם וחווה בן שנקא שת. ממנו המשיכה השושלת. המדרש מספר שהיו להם גם בנות, אבל זה לא נמצא בפשט הכתובים. 3. לצערי אני לא מכירה. אם תוכלי לפרט יותר מה הכוונה "כמו שלמדנו בבית ספר" אולי יוכלו לעזור לך יותר.

פרח75

New member
תודה רבה...

לגבי לימוד התנ"ך, הכוונה שלי היא שבבית הספר לא למדנו את כל הספרים ולא בסדר מסוים ויש המון בתנ"ך שאני לא יודעת. חשוב לי ללמוד את זה, את הסיפור, את הפרשנות ולדון בנושאים, אבל לא רק את התורה. מצאתי מקום שמלמדים את פרשת השבוע ואני רוצה קצת מעבר לזה, את כל ספרי התנ"ך.

masorti

New member
לגבי סעיף 1...

התשובה ברורה. הרעיון היה ליצור תירוץ כדי להנחית את עשרת המכות על מצרים. אילו פרעה היה מסכים ליציאת בני ישראל, לא היתה סיבה להכות את מצרים והם היו נפטרים בלא עונש.

רוניטו

New member
לגבי סעיף2 אדם ילד עוד בנים ובנות

בראשית פרק ה א זֶה סֵפֶר, תּוֹלְדֹת אָדָם: בְּיוֹם, בְּרֹא אֱלֹהִים אָדָם, בִּדְמוּת אֱלֹהִים, עָשָׂה אֹתוֹ. ב זָכָר וּנְקֵבָה, בְּרָאָם; וַיְבָרֶךְ אֹתָם, וַיִּקְרָא אֶת-שְׁמָם אָדָם, בְּיוֹם, הִבָּרְאָם. ג וַיְחִי אָדָם, שְׁלֹשִׁים וּמְאַת שָׁנָה, וַיּוֹלֶד בִּדְמוּתוֹ, כְּצַלְמוֹ; וַיִּקְרָא אֶת-שְׁמוֹ, שֵׁת. ד וַיִּהְיוּ יְמֵי-אָדָם, אַחֲרֵי הוֹלִידוֹ אֶת-שֵׁת, שְׁמֹנֶה מֵאֹת, שָׁנָה; וַיּוֹלֶד בָּנִים, וּבָנוֹת. ה וַיִּהְיוּ כָּל-יְמֵי אָדָם, אֲשֶׁר-חַי, תְּשַׁע מֵאוֹת שָׁנָה, וּשְׁלֹשִׁים שָׁנָה; וַיָּמֹת. {ס} לפי המסורת כולם נהרגו במבול, רק נוח צאצאו של שת ומשפחתו נותרו

למעלה