כמה שאלות

כמה שאלות

היי אני חדש כאן אז שלום לכולם כמה שאלות לגבי המטריקס(בטח יופיעו לי במהלך הזמן הקרוב אז אציק לכם עוד,קבלו זאת בהבנה...) 1.בסוף REVOLUTIONS מציגים את האוראקל ואת ניאו מתים,כל אחד במקום אחר. מה זה אומר/מסמל? לא הבנתי את ההיגיון. 2.בסצינה האחרונה בסרט רואים את ה"ארכיטקט" ואת האוראקל מדברים ("שיחקת משחק מסוכן...) - כאן מראים את העולם כפי שנראה מהמטריקס - דשא,שמיים כחולים וכו' - אם המלחמה הסתיימה,איזה מין שלום זה? הרי המטריקס עדיין קיים.בני האדם לא שוחררו,ועדיין מגדלים אותם בשדות.הרי מי שקיבל שלום היו אלה הגרים בציון.מה עם כל השאר שמחוברים למטריקס?לא הייתי קורא לזה סוף המלחמה.... אז אולי לא הבנתי את העיקרון של המושג "סוף המלחמה"

EMM1

New member
"What others?"

"The ones that want out" "Obviously, they will be freed" "I have your word" "What do you think I am? human?!" או במילים אחרות "מה זה יש לך את המילה שלי? טוב, קחי את "אגנהגדחלך", אני מניח שלא אזדקק לה בזמן הקרוב".

בלי לפגוע...משהו יותר ספציפי :)

את הטקסט אני מכיר בע"פ הסבר יותר טוב או שאין כזה לאף אחד כאן?

Gray PaIadin

New member
אלה שרוצים להשתחרר מהמאטריקס

ישוחררו, וגם נראה לי שהמכונות לא יתנגדו להפצה של האמת על העולם הזה. ככה שהמאטריקס קיים, אבל לא ככלא אלא כאפשרות.

נסיון לתשובות

1. ניאו לא מת כל מה שאנחנו יודעים הוא שהעיניים שלו עצומות ושהוא לא זז והאוראקל? אתה אמרת בעצמך בשאלה 2 שבסוף היא מדברת עם הארכיטקט אז על מה אתה מדבר??? 2. "סוף המלחמה": מכונות לא הורגות אנשים, אנשים לא הורגים מכונות, ומי שרוצה לצאת ולחיות בעולם האמיתי ההרוס הזה יכול.

אבל...

איך תוכל לדעת שהאוראקל לא מתה? רואים אותה דוממת ובתנוחה שבכל שנות היותי חובב קולנוע וסטודנט לקולנוע מסמלת מוות צרוף. כנ"ל לגבי ניאו. דבר שני וקצת חשוב-ציניות זאת לא מציאה.בעיקר אם לא מדברים על פוליטיקה. ועד כמה שאנחנו יודעים-ניאו זה לא קדימה והמכונות זה לא הליכוד/העבודה/הגימלאים...אז חבל לענות ככה,זה לא תורם.

למעלה