כמה שאלות

אינה ו

New member
כמה שאלות

שלום לכולם! ב-4/6 ילדתי בשעה טובה בן מדהים עם ק"פ דו צדדי בדרגה 5. אנחנו מטפלים באיכלוב אצל פרופ' ווינטרוב. היום אנחנו אחרי 2 גבסים, אתמול היינו צריכים לשים גבס שלישי אבל הפרופ' אמר שהוא רוצה שהעור של תום ירגע קצת (יש קילופים ואדמומיות באזור כף הרגל) ולכן הוא בלי גבס עד יום ג'. זה בסדר להשאיר ילד בלי גבס ליומיים? חוץ מזה לא רואים כמעט שיפור אחרי 2 הגבסים הראשונים. זה תקין או שהשינוי אמור להיות ניכר? הוא הפנה אותנו לאולטרה- סאונד פרקי יריכיים בגיל 6 שבועות. כולם עברו את זה או שיש חשד לעוד בעיה ולכן צריך לעבור את הבדיקה? אני מנסה לקבל תשובות לשאלות אלו מווינטרוב אך הוא לא דברן גדול. הוא רק אומר "תרגעי יהייה בסדר", אותי זה לא מרגיע!!!!

טאניוש

New member
מזל טוב!

לא מכירה את ווינטרוב אישית אבל יש עליו כאן המלצות טובות מאד. יומיים בלי גבס באמת לא נשמע קריטי, והרופא בטוח יודע מה הוא עושה. אני כבר לא כל כך זוכרת איך נראית רגל אחרי שני גבסים, אבל בטוח יותר טוב, את מה שראינו מיד אחרי הלידה כבר לא היה אחרי הגבס הראשון, בעצם ראיתי את זה רק בתמונות. אבל זה גם עיניין אישי, אולי מה שאצלך נחשב כשיפור קטן בעיניי דוקא נראה כשיפור משמעותי. את כולם מפנים לאולטרא סאונד פרקי יריכיים, אילו היה חשד אני מניחה שהרופא היה מודיע לך על כך. בכל מקרה, אם יש בעיה בפרקי יריכיים מסדרים את זה די בקלות (אם אני זוכרת נכון, חיתול כפול או/ו חגורות מיוחדות), זה לא משהו שדורש ניתוח או טיפול ממושך. אני הכי נלחצת כשאומרים לי "תרגעי", לכן לא אגיד לך את זה. אנחנו כאן לכל שאלה |נשקה|.

אינה ו

New member
תודה על התגובה המהירה

והמילים המרגיעות. אני באמת דואגת שהשיפור לא משמעותי. מקווה לטוב

mishka2000

New member
לא להילחץ

גם אנחנו נולדנו עם ק"פ קשה בשתי הרגליים. טופלנו אצל דר' אנגל בחיפה. גם אצלנו היו הפוגות של יום-יומיים ללא גבס. אחרי שני גבסים לא זוכר שראינו שינוי משמעותי. הכל הולך בהדרגה שם. אולטרה-סאונד פרקי יריכיים גם עשינו, כולם עושים את זה. אומרים אם הכל בסדר במקום. היום אנחנו כבר עם נעליים והרגליים נראים בריאים לגמרי.

אינה ו

New member
תודה

באמת עוזר לשמוע מילים מרגיעות ממי שכבר עבר את זה. היומיים האלה בלי גבס כל כך נחמדים, התינוק רגוע, ישן יותר, פשוט חלום. לא בא לי להחזיר את הגבס מחר אבל אני יודעת שחייבים. באסה!!!

poli4

New member
מזל טוב

חיכיתי להודעה שלך ... המון מזל טוב. לגבי אולטרה- סאונד פרקי יריכיים בגיל 6 שבועות , כולם עושים את זה , עשיתי את גם לילד הגדול שלי ואין לו club foot. בהצלחה , ובקרוב קרוב בטח את כבר תוכלי להנחות אותי. דרך אגב : אם יש לך שאלות שלא קשורות ל-club foot , צרי קשר.

אינה ו

New member
תודה רבה רבה

בינתיים אנחנו מסתדרים. ההנקה הייתה קצת קשה בהתחלה אבל עכשיו הכל הסתדר, תום סובל קצת מכאבי בטן והגבסים בטח שלא עוזרים, קשה לו להרים את הרגליים והוא מתעצבן ומתחיל לצרוח. כולי תקווה שזה לא ימשך יותר מחודשיים אבל בקצב הזה אי אפשר לדעת......... מה איתך? איך המרגש? מתי את צריכה ללדת?

גווניבר

New member
נולדתי עם ק"פ דו צדדי קשה

ונקע באגן. בגלל הטיפול המיידי באגן, אין שום בעיות. המון מזל טוב, קודם כל אם תטפלו בשיטת פונסטי ותקפידו על נעילת דניס בראון עד גיל , רוב הסיכויים שהכל יהיה טוב. (וגם רצוי לעשות תרגילי מתיחות בבית אחרי שיורידו את הגבסים. בברכה

פרופ' וינטרוב מקסים-אתם בידים טובות

הבן שלי בן 6 מחכה בכליון עיניים לביקורת השנתית אצלו...

mikigilad

New member
כמה תשובות../images/Emo25.gif

הי וכמובן מזל טוב ... אני כנרת אמא של כפיר עם ק"פ רק ברגל ימין . ועכשיו לתשובות - דר' שינדלר אמר לי שיש המון אפשרויות של התקדמות עם שיטת פונסטי (הגבסים) ישנם ילדים שבהתחלה לא מתקדמים ואח"כ הרגליים מתחילות להשתף פעולה והטיפול מתקדם יפה וישנם שמתחילים יפה ואז פתאום יש עצירה כך שבאמת אין לאף אחד דרך לנבא את קצב ההתקדמות של בנך .. בכל מקרה הנושא של הגבסים יכול להמשך בין 5 גבסים ועד ל - 12 גבסים , זה הטווח בגדול והכי חשוב ללכת עם קצב ההתפתחות של בנך. ובקשר לאולטרה סאונד של פרקי הירך זה לא קשור בכלל לק"פ . כל הילדים בגיל 6 שבועות עוברים את האבחון הזה בכדי לוודא שהמפרקים תקינים ולמנוע פריקה של הירך. אז שיהיה בהצלחה

mikigilad

New member
כמה תשובות ../images/Emo189.gif

הי וכמובן מזל טוב ... אני כנרת אמא של כפיר עם ק"פ רק ברגל ימין . ועכשיו לתשובות - דר' שינדלר אמר לי שיש המון אפשרויות של התקדמות עם שיטת פונסטי (הגבסים) ישנם ילדים שבהתחלה לא מתקדמים ואח"כ הרגליים מתחילות להשתף פעולה והטיפול מתקדם יפה וישנם שמתחילים יפה ואז פתאום יש עצירה כך שבאמת אין לאף אחד דרך לנבא את קצב ההתקדמות של בנך .. בכל מקרה הנושא של הגבסים יכול להמשך בין 5 גבסים ועד ל - 12 גבסים , זה הטווח בגדול והכי חשוב ללכת עם קצב ההתפתחות של בנך. ובקשר לאולטרה סאונד של פרקי הירך זה לא קשור בכלל לק"פ . כל הילדים בגיל 6 שבועות עוברים את האבחון הזה בכדי לוודא שהמפרקים תקינים ולמנוע פריקה של הירך. אז שיהיה בהצלחה

שלום שלום. מזל טוב ../images/Emo65.gif

אושרי כבר בן שנתיים ותשעה חודשים. אני מצרפת תמונה של הגיבוסים. זו תמונה הלקוחה מאתר מקסים: http://members.aol.com/vc11/index.htm ומסתובבת באינטרנט. היא תבהיר לך יותר טוב מהניסיון שלי להסביר לך איך ראיתי שינוי בגיבוסים. ווינטרוב נחשב לרופא טוב מאוד בטיפול בק"פ. במעומעם אני זוכרת שינוי נראה לעיין בבירור אחרי שני גיבוסים. פרקי יריכיים כולם עושים! אני חושבת שאפילו עשינו פעמיים. זה בסדר גמור להשאיר ילד למיים בלי גבס. זה לא יכול לגרום לנזק לרגל, ואם כן אז מקסימום תצטרכו עוד גבס אחד. מה שכן אולי לקטן תהיה פתאום בעיה לחזור לגבס שמגביל אותו אחרי יומיים בלי. כנסי לאתר שלנו (כתובת בחתימה), יש שם עוד מידע שאולי יעזור לכם.
עידית

למעלה