כמה שאלות,

כמה שאלות,

אהלן טמי, אלפקה יוסי וכל המומחים. ידועות הטענות בדבר היותו של צום יום כיפור בריא, או בצורך הבריאותי בהפרדה שבין בשר וחלב (ואפילו בהמתנה של שש שעות בין אכילתם, או בדבר היותו של הבשר הלבן לא בריא. בקיצור - שיש קשר כלשהו בין דיני הכשרות היהודית לאוכל. לי זה נשמע כמו מיתוסים - האם יש אמת כלשהי בדבר?
 

אלי ו.

New member
לא ידוע לי על קשר ישיר

בין כשרות לבריאות או בין צום לבריאות. ההפרדה בין בשר וחלב היא גזירת חכמים שנועדה להרחיק מאיסורי התורה. והמתנת 6 שעות זה בכלל קביעה מתקופת הרמב"ם להפרש שהיה מקובל בין ארוחות. עד אז לא היה שיעור קבוע והגמרא קובעת שהגזירה היא לא לאכול בשר וחלב באותה ארוחה. רוב בשר החזיר הוא עתיר שומן ובתזונה מערבית יש באמת יותר מדי שומן. קשה לטעון שבעולם העתיק תזונה כזו היתה בעייתית ובכלל, החזיר נאסר יחד עם חיות רבות אחרות שאינן מפריסות פרסה ומעלות גירה והפך לסמל לטריפה שנים רבות אחרי מתן תורה (נדמה לי שבתקופת בית שני). תפקיד הצום הוא לענות את נפשותינו, לא לשפר את המצב הבריאותי. כפי שבודאי ידוע לך ההלכה מתייחסת רבות למצבים בהם הצום עלול דוקא לפגוע בבריאות ופוטרת את הצם במקרים האלה. לא הייתי ממליץ למי שרוצה לשפר את בריאותו להתחיל בסדנת צומות.
 

Y a n i B

New member
נצל"ש לאלי:

כתבת פעם את ההודעה הנ"ל. אני שואל אם לדעתך זה רלוונטי גם עבור ספורטאים - ובמיוחד: מפתחי גוף \ חבר'ה שמתעסקים בהרמות כוח. תודה, יניב
 

אלי ו.

New member
לא ידוע לי על צורך מיוחד של

ויטמין C אצל ספורטאים. יש דעות (וענת דיין היא המומחית לנושא) שספורטאים סבולת צריכים יותר נוגדי חמצון אבל לא ברור לי מדוע דוקא לבחור בויטמין C. ואם כבר משקיעים, למיטב זכרוני ויטמין C יעיל במיוחד כנוגד חמצון בשילוב עם E. הנקודה שלי היתה שבבחירת תוספים רצוי קודם כל לברר מה חסר, ורק אח"כ לתסף. לא ברור לי מי האיש שעשה את יחסי הציבור המצויינים לויטמין C (אולי לינוס פאולינג?) אבל הוא עשה עבודה מצויינת. אחוז מאוד גדול מהתוספים הנמכרים בעולם הולך לויטמין הזה ולא ברור למה.
 
למעלה