כמה שאלות

כמה שאלות

אהלן חברים אני מלחינה שירים כבר די הרבה זמן והייתי רוצה להקליט אותם. הסתכלתי בדפים האישיים של חלקכם ב-MP3music והופתעתי מהאיכות. איזה ציוד אני צריכה על מנת להקליט שירים באיכות אולפן אצלי בבית? ומה מהם צריך לחבר למחשב (אם יש צורך). ועוד שאלה -ברב השירים שהקלטתם יש שימוש בכמה כלי נגינה. איך אתם עושים את זה? כמה אנשים יושבים אתכם ומנגנים? או שאתם מקליטים נגינה בכלי אחר כל פעם ואז מחברים יחד? לא כל כך יודעת איך זה עובד... תודה רבה

CrazyDude2

New member
הכל מתחיל בבית...

הקלטה הכי פשוטה היא כמובן לחבר כלי נגינה לכניסה בכרטיס הקול , להפעיל תוכנה כמו 'רשמקול' לעשות הקלט ולנגן.לאט לאט עולים ברמה. צריך שיהיה טיפה ידע בתחום לגבי הקלטות ביתיות אם מחפשים משהו איכותי וסביר-אפילו עם האמצעים שיש בבית. ללמד אותך איך לעשות הכל אני לא יכול - אבל אני יכול לנסות להפנות אותך למקומות על מנת לנסות לרכוש קצת ידע בתחום. את יכולה לפנות לפורום 'סאונד והפקה' ואפילו במאמרים יש כמה כתבות- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/default.asp?forumId=560&c=3730&sc=0&ssc=0 לגבי כמה כלי נגינה- בתוכנות שמתעסקות בהקלטות יש דבר כזה שנקרא ערוצים. (TRACK) - כלומר אני יכול לנגן קטע בגיטרה, לפתוח עוד ערוץ ולנגן ליווי בקול שני וככה הלאה. או שבאמת יכול להיות שכמה אנשים נגנו בו זמנית - מה שנשמע לי פחות סביר לגבי אולפנים בבית.

וואי תודה חחח

ועוד משהו כדי לראות אם הבנתי נכון אם אני קונה מקרופון ומקליטה רק את עצמי מנגנת על גיטרה, ועל ערוץ אחר מקליטה את עצמי שרה. אז כאילו יש לי שיר? (ברמה הכי פשוטה של העשייה) או שגם בשביל ההקלטה הפשוטה הזו אני צריכה כרטיס קול?

CrazyDude2

New member
אממ

קודם כל 'כרטיס קול' יש לך בטוח... הרי לאן את מחברת את הרמקולים? בכל אופן, טכנית אם את מקליטה את עצמך שרה ומקליטה על ערוץ אחר גיטרה יש לך משהו. עד כמה זה יצא ברור איכותי ונקי - זה כבר תלוי בגורמים אחרים. [ציוד וידע בתחום כמובן]

למעלה