כמה שאלות

כמה שאלות

כמה צריכה לעות התקנה של שעון מים - מהשכנים שלי לקחו 2000 ש"ח מה יותר טוב בשלד עם בלוקים איטונג בכדי למנוע סדקים במקום שהאדמה "עובדת" חזק , לבצע קודם את העמודים ואח"כ את הבלוקים או ההיפך . האם בדיקת קרקע היא חובה , כלפי הרשויות ?
 

Phangan

New member
בדיקת קרקע לא חובה

אבל הקונסטרקטור שחותם על התוכניות יכול לדרוש את זה כי הרי הוא קובע את עומק/סוג היסודות ויתן את הדין אם יקרה משהו. בדר"כ בונים במקומות "ידועי" סוג והתנהגות הקרקע ולכל מקום יש את ההמלצות ליסודות שלו.
 

fireman

New member
כשמדובר בקרקע עובדת

קח גם בדיקה וגם מהנדס ביסוס אחרת תמצא כל חודשיים כביש חדש במפת ארץ ישראל שתיווצר לך על הקירות מרוב סדקים.
 
על המהנדס אני והאדריכל סומכים

בעיניים עצומות , הוא תכנן לא מעט בתים בסביבה כולל את הבית הקודם שלי שלא היו בו סדקים כלל , אמנם על אדמה חולית אבל עם רעידת אדמה אחת .
 

בינא

Member
בדיקות קרע לביסוס - חובה? אחריות?

אין חובה לביצוע בדיקות קרקע. אין שום אחריות ליועץ קרקע על הדו"ח שלו (בגלל זה הוא נקרא "יועץ") המהנדסים שמבקשים ומקבלים יעוץ קרקע, מסתמכים על הבדיקות ואם יש, על המלצת יועץ הקרקע, אולם הם, המהנדסים, אחראים מבחינת החוק, באופן מלא על חישוביהם ותוכניותיהם ההנדסיות. אם מבנה נסדק, אין שום אחריות ליועץ הקרקע והמהנדס אינו יכול להיתלות בדו"ח היועץ שקיבל. בקרקעות כבדות , לא משנה איזה יעוץ ייתנו ולא משנה איזה תכנון יהיה - תמיד יהיו סדקים! השאלה היא איזה סוג של סדקים? תמיד יופיעו סדקים בגל הבניה הקונוונציונאלית בכל סוגי הבלוקים, לא משנה מה מבצעים קודם - את הבלוקים ולאחר מכן יציקות של עמודים וקורות או קודם עמודים ואח" בניה של בלוקים עם "שטרבות" או בלעדיהן, עם ברזל בין העמודים לכל שורת בלוקים או בלעדיהם - הסדקים יהיו... מדוע? כי שימוש בחומרים שונים לאותה בניה תמיד היה גורם לסדיקה. גורמים נוספים הם מזג האוויר המחלף במהירות, הפרשי טמפרטורות, סוג ושיטת יישום הציפויים (שליכט חלק עם צבע יראה סדקים רבים יותר מטיח שפריץ גס) וגם תכולת הרטיבות בקרקע, המשתנה לאורך כל השנה. בקרקעות כבדות, עם לחץ של 40 טון/מ"ר לכל הכיוונים (כמו בעפולה, עמק יזרעאל, קריית גת, רמת הגולן, חבל לכיש ועוד), הבעיה הופכת קשה יותר, כי שום מבנה דו-קומתי עם מרזבים שנגמרים 15 ס"מ מקירות המבנה והמים נשפכים אל הקרקע סביב הכלונסאות הקיצוניות, אינו נותן משקל נגדי מספיק ללחץ הקרקע התופחת או מתכווצת. בבניה הקונוונציונאלית הסדקים הנוצרים בין סוגי החומרים השונים, הופכים לבעיה קונסטרוקטיבית עם פתיחה משתנה של סדקים מחדירי מים, המזרזים את הבליה במבנה וגם נסיונם של אדריכלים לתת פתרון של שפיכה חופשית מהגג עם 4 שיפועים ויותר, ישירות על "מדרכה" בהיקף המבנה, אינה נותנת פיתרון אלא רק גורמת ללכלוך על הקירות בנוסף לסדיקה.
 
תודה ! נדמה לי שאני מחוייב לחבר את

המרזבים לביוב , אם אני זוכר נכון אני אומר אפילו להתחייב על כך בכל מקרה לא תהייה אדמה גלויה מסביב לבית
 

avi5199

New member
אני דווקא שמעתי שאסור לחבר מרזב

לביוב. אם כל הבתים יחברו מרזבים לביוב יהיו הצפות ביוב, המערכת לא מתוכננת לכמויות כאלה של מים.
 

avi5199

New member
אותי חייבו להגיש דוח של מהנדס ביסוס

והוא הסתמך על בדיקות קרקע שנעשו בשכונה קודם לכן. צלע הר עם סלע גירי לא רציף ,,, בלה בלה בלה... וחייב אותי בקידוחי מיקרופייל עמוקים.
 

בינא

Member
מי חייבו אותך?

בכל מקרה זה לכיסוי תחת של מישהו או מישהם...אבל מה שהם לא יודעים זה שאין בזה שום כיסוי...
 

בינא

Member
חשיבה אחרת בהמשך לנתונים שלך

ועדת בנין ערים יכולה לדרוש רק 2 דברים: 1 - תכנון לפי התקנון. 2 - תשלום עבור אגרת בניה לפני אישור היתר הבניה. הם לא אחראים על שום דבר. מי שאחראי על התכנון וההגשה, על-פי דרישות התקנון, עד לקבלת היתר הבניה, הוא האדריכל. האחראי על חוזק המבנה ולכן מבצע את החישובים הסטטיים ומאשר את הממ"ד בהג"א, הוא המהנדס. אם לקחת קבלן ראשי שיבצע לך את כל הבניה הוא אחראי ב-100% על הבצוע באמצעות מהנדס מוסמך שהוא חייב להעסיק כקבלן רשום. אם החלטת לחסוך וליעל את הבניה ולקחת מלווה בניה מקצועי העושה עבורך ניהול בצוע באמצעות קבלני משנה ומבצע עבורך פקוח, הוא אחראי על הבצוע ואחראי על הביקורת. אתה אחראי לשלם לכולם...בזמן. חשיבה אחרת אפשרית כבר במהלך התכנון ויכולה להשתלב יפה עם דרישות התקנון שכבר הזכרת בשרשורים אחרים כמו: תריסים ירוקי, גגות רפי מרסי, חיפוי אבן כמו בשכונות הישנות של זיכרון ועוד. החשיבה האחרת מאפשרת לך לחסוך בעליות הבניה ולהחזיר לעצמך לפחות חלק מההוצאות ה"לא צפויות", עליהן כתבת באחד השירשורים הקודמים. לפרטים, רעיונות והנחיות, אם תרצה (כי זה מקרה מאוד ספציפי), כתוב דוא"ל לחתום מטה. עקרונית מדובר בתכנון הנדסי מתאים יותר ממיקרופייל, שעלותו זולה יותר ובבניה וציפוי לפי התקנון...אבל לא כמו שאתה מכיר.
 
למעלה