כמה שאלות...

כמה שאלות...

אני מתכננת לקחת לחופש הגדול סוס לחצי פנסיון. ~מתלהבת קשות~ אאאאאאאאאאאיייייייייייייייזזזזזזזזזזזזזזזזהההההההההההההההההה אאאאאאאאאאאאאווווווווווווווווווווווווווווושששששששששששששרררררררררררררר!!!!!!!!!!!111111111111111111 ~מסיימת להתלהב קשות~ אני מתכננת העביד את הסוס שלי בפרך
חיחיחי בקיצור, כמה זמן מומלץ לעשות קנטר? ועכשיו בהרחבה - גאלופ למשל, סוס לא יכול לעשות למשך זמן רב אחרת הוא מתמוטט והרבה פעמים גם מת... קראתי שגם קנטר לא בריא לעשות יותר מדי זמן... אז... מה זה נחשב הרבה? הרי יש סוסי בית ספר שעובדים שעות על גבי שעות מדי יום, איך הם לא מתמוטטים מהעומס? ובכלל מה המינון של העבודה עם הסוס? נגיד אם אני באה בבוקר ורוכבת שעה-שעתיים. נותנת לסוס לנוח הכל יופי טופי שמש פרחים ופרפרים ואחה"צ עולה עליו שוב לשעה שעתיים - זה נחשב הרבה זמן של עבודה או מעט? (בהתחשב בעובדה שאני לא אעשה מלאנתלאפים סיבובים של טרוט והליכה, אלא מאמץ פיזי הרבה יותר קשה...) אני אישית מסוגלת לרכב שנים בלי להפסיק, זה תלוי בסוס ובזה אני לא הכי מתמצאת. מותר לקפוץ כל יום או שצריך כל פעם יום יומיים הפסקה? וכמה מומלץ ביום? המורה שלי אמרה לי שלא כדאי הרבה פעמים כי גם לפעמיםזה פוגע ברגליים שלהם וגם זה ממש מעייף ולא רוצים לסחוט את הסוסים... ברור שאי אפשר לומר חמש פעמים ביום D: אבל הבנתם בערך את הפואנטה.... באיזה שלב כבר צריך להפסיק, בואו נגיד ככה.. סליחה על החרבושים והשפה המוזרה - אני קצת חולה ולא חושבת בצורה נורמלית מספיק בשביל לבטא את עצמי באופן נורמלי... חח.. תודה מראש

The Bitter End

New member
אני חושבת,

וסלחי לי אם אני פוגעת בך, כן? אבל נראה לי שאת צריכה ללמוד עוד קצת לפני שאת עושה פנסיון על סוס כלשהו.

וואו.. חח כנראה שביטאתי את עצמי ממש על הפנים

ברור שלא בפרך! אני לא מתכוונת לרכב עליו יותר משעה בכל פעם! נשמעתי בטח ממש קיצונית אבל זה לא ככה. וואו. שמעו זה לא ככה.. קראתי מאות אלפי דברים ואני יודעת איך לעבוד עם סוס. אני סתם שואלת את הדברים האלה באופן כללי. אני בחיים לא אגרום לסוס להתמוטט! חס וכרפס! בשיעור האחרון היה שיעור קפיצות והסוס שרכבתי עליו ממש התנשף אז הפסקתי לקפוץ, נתתי לו מנוחה. אני מאמינה שהדבר הכי חשוב זה לתת לסוס לנוח, שוב - בגלל זה אני שואלת את הדברים האלו. הכל בכוונה שאני אעבוד עם הסוס הכי בזהירות והכי נכון שאפשר... ועוד דבר שכדאי ללמוד עלי.. אני דיי צינית מרושעת D: אני כותבת מילים קיצוניות ולא מתכוונת אליהן - כמו להעביד את הסוס בפרך... אני בחיים לא אעשה את זה. אני למשל גם נגד מרוצים כי מה שהם עושים זו התעללות איומה. אז.. זהו. אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי (ובצורה נכונה).

2eye

New member
אני מניח שלא אבל...

יש גבול לעבודה, יש סוסים שיכולים לעבוד מדי פעם אפילו שעתיים...ויש כאלה שאחרי שלושתרבע שעה של עבודה (אינטנסיבית) נגמרים.. הכל תלוי בכושר של הסוס... תתייעצי עם מאמן שמכיר את הסוס, יודע מהי רמת הכושר שלו והכל... ואם זה סוס פרטי גם עם הבעלים...

חס וחלילה!!

לא שונאים, פשוט לא הבנו אותך נכון כנראה..אני מניח שאת יודעת מה שאת עושה..

The Bitter End

New member
לא, נשמעת פשוט חסרת ידע.

וזה בסדר, כן? זה פשוט שאלות שעדיף לשאול מאמן או מדריך שיודע מה ההתקדמות שלך, באיזה סוס מדובר וכו'.

ToryMaster

New member
שמעי

אנחנו לא יודעים מה היקף הנסיון המעשי שלך עם סוסים, אבל משהו שאת חייבת להבין זה שלא משנה כמה קראת - זה לא מה שיהפוך אותך לבעלים טובים או רעים של סוס. תאוריה מחד ונסיון מעשי מאידך, ובעיני נסיון מעשי חשוב פי כמה.

stary1

New member
ומדוע

מירוצים הם התעללות איומה? כי לא מעבידים את הסוסים בפרך?

בגלל...

שיש אנשים נורמלים, שמאמנים את הסוסים שלהם בצורה נכונה וזהירה. וזה בסדר. אבל יש אנשים שמה שהם רוצים זה להמר - ולהרוויח. ואז הם נותנים לסוסים שלהם סמים ומעבידים אותם קשה על יתר המידה ובצורה שפוגעת מבחינה בריאותית באופן דיי קשה בסוס.

The Bitter End

New member
זה מצחיק,

ובעוד ענפים לדעתך, אין סמים? והימורים? וסוסים שמעבידים קשה?

ווינגז

New member
זה נפלא בעיני, דווקא.

בכל אופן - בכל ענף הסוסים אפשר למצוא מקרים של סמים כאלו ואחרים, התעללות, הזנחה וכו' - וכשמסתכלים על מירוצים ברמה הגבוהה (לא חאפריים), הסוסים הם בין המטופחים והבריאים בענף. כן, תאונות קורות, אי אפשר להגיד שלא; אבל בכל ענפי הרכיבה, ולא באחוז גבוה יותר במירוצים (אני חושבת שלטווח הארוך, הענפים ה"מקובלים" פוגעים אפילו יותר).

stary1

New member
יש לי שאלה, את לא חייבת לענות..

לפחות חשבי באופן הכי הגיוני שאת מסוגלת בבקשה.. אם מישהו רוצה שהסוס שלו ינצח, את חושבת שלסמם אותו ולפגוע בבריאות ובכושר שלו יביא לו נצחון?

תלוי

למירוצים יש סמים ממריצים וכל מיני כאלה. לדרסז' זה קצת פחות הגיוני בגלל שהסוס צריך להיות הכי רגוע והכי שליו בעולם... אבל מצד שני אולי לסוסי דרסז' נותנים סמי הרגעה. ומבחינת פגיעה בכושר ובבריאות - סוס מחורפן יכול בלי לשים לב בכלל מה הוא עושה ולשבור רגל או ליפול כשהוא בשיא המהירות. ובריאות... ברור שזה לא בריא! אפשר להגיד שאקסטזי גורם לתחושת אושר אבל זה אחד הסמים המסוכנים שקיימים.

למעלה