סליחה על ההפרעה לפסטיבל "בואו נסגוד
...לבריטים הנאורים", אבל אני חושב שאתם ובעיקר הבריטים, מעט מגזימים: בזים נודדים שחזרו לקנן בעיר אחרי מספר שנים? סבבה. באמת יפה מצידם; אבל אדום חזה ?! אחרי הכל, מדובר באחת מהציפורים היותר נפוצות באנגליה. קשה לי להאמין שאדום חזה שקינו "נסע" לפתע (או הושלך אל מחוץ לאוטו) יאמר נואש. הוא פשוט יתחיל לבנות קן במקום אחר... כל עוד רק מדובר בבניית קן אצל צפ"ש נפוץ- ללא ביצים- ללא גוזלים- מבחינתי הייתי מייעץ לבעל האוטו ל"עודד" את אדום החזה לבנות קן במקום אחר. ומה אם אותו בעל אוטו לא היה כה סימפטי ? או שהיה עושה כרצונו, או שה- RSPB היו מראים לו את ספר החוקים, והעניין היה בקלות מגיע לבית המשפט. ומשם קצרה הדרך להפסד בקרב על דעת הקהל (אותו קרב מתמיד בין הירוקים "יפי הנפש" לבין האנשים ה"נורמליים", שוחרי ה"קדמה"- מבחינתי בעיה חשובה בהרבה מהצלחת או אי הצלחת הקינון של איזה אדום חזה מוטורי). או אולי אנסה לנסח מחדש: תחשבו על עצמכם, בישראל של שנות האלפיים. יש לכם אישה, חתול ושני ילדים. אתם המפרנס העיקרי, וכדי להגיע לעבודה אתם משתמשים בשירותיה הנאמנים של סובארו 95' יד שלישית. זה מה יש- המשכנתא לוחצת, הבוס מפץ שמועות על 'קיצוצים כואבים בכח-האדם', צריך לאסוף את הילדים מהגן ואת החתול מהווטרינר והאוטו (שוב) במוסך. ובנוסף לכך אתה עצבני בגלל שהמתנחלים שורפים צמיגים, אתה תקוע בפקק באוטובוס עירוני ועוד כמה דקות המוסך נסגר- האוטו ייאלץ להשאר במוסך עד מחר בבוקר, וכך גם הילדים בגן הנטוש והחתול אצל הווטרינר-דוחף-התרמומטרים-למקומות-שהשתיקה-יפה-להם. בריצה אתה מגיע למוסך ומגלה בבעתה ש... הכל בסדר. המוסך עדיין פתוח, האוט כמו חדש (=יד שנייה), ורק צוצלת אחת, שניצלה את השעתיים שבין סיום העבודה על הג'אנטים לבין כניסתך המתנשפת, יושבת לה בהבעה אוולית על הדש-בורד ומסדרת זרדים, אגב טינוף המושבים הקדמיים בלשלשת (שוב הם השאירו את החלון הקדמי פתוח, המוסכניקים האלה...) נו, מה אתם הייתם עושים במקום אותו בחור היפוטתי לחלוטין ותלוש מן המציאות הנאורה של אי הפודינג ? אנא, הקדישו רגע של מחשבה וענו בכנות. אני הייתי מעיף את היונה לעזאזל ומקווה שהגננת לפחות השאירה את הילדים מחוץ לגן כשהיא נעלה אותו.