כמה שאני מתגעגעת....

koval10

New member
כמה שאני מתגעגעת....

אני מזמן לא כתבתי בפורום, פשוט לא מצאתי מילים מנחמות, היה לי קשה מאד להגיב על מה שקראתי. אבל מזדהה עם כל מילה שנכתבה כאן. אני נמצאת במצוקה כבר די הרבה זמן. אני נורא התגעגעתי לבני. כל מה שאני אגיד כל אחד פה מבין ועבר על בשרו. אין הרבה מה לעשות עם זה, אבל אני כותבת וזהו. יש לי רגשי אשמה כלפי בתי דניאל. אני הפכתי לאמא עצובה, לאמא רעה. אני לא מוצאת כוחות לטפל בה כמו שמגיע לה. כל הזמו אני משווה בינה לבין גיל, ואף פעם היא לא יוצאת טובה ממנו. ולא נראה לי שזה אפשרי בכלל, רק בגלל שהוא לא כאן. יש לי רגשי אשמה כלפי בעלי, שכל כך אוהב אותי, ואני לא מוצאת כוחות להיענות לו, הוא דורש ממני לקום ולהתחיל לזוז ולהזיז את הדברים קדימה ושוב אני לא שם בשבילו. הוא כל כך בסדר, כל כך עוזר ומבין ואני כמו זומבי לא עוזרת, רק מקשה עליו. ולבסוף יש לי רגשי אשמה כלפי גיל, על כך שאני עדיין חיה, והוא לא, על כך שנפרדנו, והבטחתי לו שאמא תמיד תהיה אתו ולעולם, אבל לעולם לא תעזוב אותו מה שלא יהיה, על כך שתמיד כשפחד ממוות הבטחתי לו שימות כשיהיה זקן מאד עם הרבה נכדים ונינים ובעל זקן לבן.... ומה קיימתי? כלום. אני מקלה על עצמי בדמעות, באופן זמני זה עוזר. אבל כל יום נשאלת השאלה: מה עם הילד שלי? איפה הוא? אני מאד מאד מתגעגעת, הייתי נותנת את חיי תמורת חיוך אחד, חיבוק אחד, מבט אחד חטוף. כמו כול אחד ואחת פה... סליחה חברים על מה שכתבתי, אני יודעת, שזה לא עוזר לאף אחד, רק מקשה.

eaz1514

New member
אנה יקרה, כל כך מוכר אבל לא מנחם

עליות וירידות, אלה החיים שלנו נדנדה, דווקא בזמנים קשים כשהכי צריכים את התמיכה אין כח לכתוב ולשתף. רגשי אשמה לגבי דניאל, אנה יקירה למענה את צריכה לעשות מאמץ עליון. בתקופות הרעות שלי בעלי אומר לי כל השבוע את רצינית ועצובה ואיך שהבן מגיע את משתנה לגמרי. וזה נכון, מספיק שאני שומעת את המפתח בדלת אני עושה סוויץ' והופכת לאמא שלו ב-100% עם צחוקים ופרץ אנרגיה, מגיע לו, וזה לא שאני לובשת מסיכה אני באמת פורחת כשהוא בבית. געגועים, כמיה לחיבוק לנשיקה לשמוע עוד פעם אחת אמא........... זה משותף לכולנו אני שולחת לך חיבוק של כח ותמשיכי לכתוב, זה רק יועיל לך אילנה, אמא של רונן

koval10

New member
הי אילנה

מדהים איך את מוצאת מילים שעוזרות. לי זה לא קורה זמן האחרון. תודה לך על היחס החם ועל חיבוק מנחם, אני מקבלת את כל זה באהבה. את מדהימה!

avif6

New member
כל הכבוד

כל הכבוד לך שאת מוצאת את הכח לכתוב למעשה תחושות שעוברות עלינו אך לעיתים אנו מתביישים לכתוב כי מה יגידו עלינו שאנו לא נורמאליים?- אז זהו שאנו נורמאלים לחלוטין. זה כל כך טבעי במיוחד שהילד האהוב שלך איננו לאמר כל הזמן אם הוא היה כאן עכשיו מה הוא היה עושה לעומת מה שעושה מישהו אחר וההשוואה שלנו ביניהם היא אך טבעית. אני אבא של יעל האהובה שהלכה לבלי שוב לפני 3 חודשים לא מוצא נחמה . גם אני משווה לעיתים קרובות ואין זה מתוך רצון לפגוע בילדים אלא רגש טבעי מתוך געגוע עמוק ליעלי שאיננה וגם אני מבקש לקבל חיבוק אחד או מבט או תגובה כלשהי . רק אתמול הלכנו אני ואשתי עם ביתנו הגדולה ליום הורים בבית הספר וכל כך התגאינו שקיבלנו מהמורה שלה פידבק כמה הילדה מצטיינת וכמה שהייתי אבא מנופח ואז איך שיצאנו לרחבת בית הספר שבוא יעלי שאיננה עוד הספיקה ללמוד שבועיים בכתה א באותו בית הספר הייתה צריכה לעבור גם כן הערכה אך היא איננה והתמלאתי צער וגעגוע וכך התחלפה לה הגאווה בצער וגעגוע רב. אני משתדל לראות את מה שנותר לי - אשתי והילדים כסיבה טובה להמשיך לקום בבוקר -רק למענם וזו עצתי לך . את כותבת שיש לך בעל מקסים ואת דניאל הנפלאה והצער והכאב לצערי לא יחלפו לאף אחד מאיתנו אך יש לנו את בני זוגנו ואת הילדים שנותנים לנו סיבה להמשיך לחיות למענם . אני מצרף תמונה של יעלי כי אני קורא את מה שאת כותבת ותמלא געגוע.

koval10

New member
תודה avif6 על המילים המחזקות

הבנת עד עומק נשמתך למה התכוונתי יחד עם כל הבעיות שלי לבטא את עצמי בכתב טבכלל במילים. התמונה של יעלי מרגשת מאד. ילדה מתוקה עם חיוך מקסים שננופפת לשלום.... אחרי מה שקרה הכל מקבל משמעות אחרת. הרבה פעמים אני רואה אל מול עיניי את גיל נפרד ממני בבית ספר ביום שישי ונדמה לי שאני רואה אותו עושה לי שלום עם היד ובורח לתוך בית הספר יחד עם עגלת תיק שלו... כל כך הרבה פעמים ראיתי את הפרידה הזו והיום אני מרגישה שכל פעם נפרדתי ממנו לתמיד. לא יודעת כמה אומץ לב היו צריכים ילדים שלנו כדי לעבור את כל מה שעברו?! כמה כוח סבל ושמחת חיים הייתה צריכה יעל בתך המקסימה כדי שיהיה לה חיוך זוהר כזה עם כל הכאב שנאלצה לעבור?! ולמה זה צריך להיות ככה? הכי קשות בשבילי המילים : "אל מלא רחמים..."

avif6

New member
זה כל כך כואב

הרבה פעמים שאנו חשים בצער העמוק ובכאב על האובדן העצום אנו נזכרים כמה סבל הילדים עברו וכמה כאב להם וזה גורם לנו לעצבות וצער גדולים עוד יותר. למרות זאת יעל ידעה להיות כל כך חייכנית והחיוך היה לה טבעי - לא הייתה צריכה לעשות הצגה על מנת לחייך. במצבים כאלו מצווה עלינו להיזכר עד כמה שקשה לנו הדבר ברגעים בהם הם נהנו ולא סבלו למרות שזה לא מנחם אלא רק נותן לנו מעט כח רגעי . לגבי הרחמים אמר משורר ידוע- אילמלא האל מלא רחמים אולי הרחמים היו פה- אלוהים לא ריחם לא על יעל ולא על ההורים שלה, אני לא אדם דתי אך אני מאמין שיש אלוהים אבל במקרים אלו לא ריחם לא על ילדינו ולא עלינו וכנראה שתפקידינו לתמוך כמה שאפשר אחד בשני לא לרחם ולא לנחם כי אין רחמים ואין נחמה אלא רק להזדהות והזדהות זו חזקה כל כך.

eaz1514

New member
אבי שלום, כל כך כואב לי עליך ../images/Emo7.gif

אם תרשה לי עצה מעשית מאמא שבמשך 5 שנים היתה בדיוק שם במקום שלכם עם ילד בן 18 שהפך מנער בריא שעוד חודש מתגייס לגבר בן 22 חולה לוקימיה חריפה אלימה ביותר ועבר 4 השתלות מח עצם, עשרות ניתוחים, טיפולים וזיהומים שונים ומשונים. אני מתרכזת בלזכור את כל הטוב ואת המחשבות והזכרונות הרעים אני מאוד משתדלת לגרש ע"י עיסוק אחר שדורש את מלוא תשומת ליבי ומסיח את דעתי. במקרה שלי זה משחקי מחשב שדורשים ריכוז וחשיבה או ספר טוב ומותח במחיוד. מי כמוני להבין את הגהינום שיעלי הקטנה עברה, זו אכזריות לשמה וקשה לתפיסה. תהיה חזק אבי, תהנה מילדיך ונסה להיות עסוק בדברים חיובים. אילנה, אמא של רונן

דנדוש2009

New member
אנה היקרה

הדברים שכתבת קורעים את הלב כולנו חווים געגועים נוראיים, הדמעות זה דבר שבשגרה מקווה שלא אפגע שאומר לך אבל את חייבת לקבל עזרה מקצועית, אילו לא דברים שניתן להתמודד מולם לבד פגשתי אותך, את צעירה והחיים לפניך... לא מאחלת לך לחיות בעצב, דכאון ותחושות אשם ב- 40+ שנה הקרובות. משהו מקצועי יכול "לסלק" את רגשות האשם לתת לך כלים להתמודד עם דניאל לחזק את הזוגיות ולעבור את הכול י ח ד! אצלי זה עוזר. הגעגועים הם אינסופיים - הריק בלב עצום - הכאב נורא - הבכי בלתי פוסק, אבל לשני ילדיי האחרים יש אמא לבעלי יש בת זוג ואני חיה! אם דניאל היתה יכולה לבקש משאלה אחת היא היתה אומרת לנו להמשיך לחיות כמשפחה מאושרת וחמה כפי שהיתה לה, אני בטוחה - היא פשוט אהבה לחיות. בלי להכיר את גיל ,רק מעצם שמו, הוא בודאי היה מאחל לך משהו דומה! ממני, ענת

למעלה