כמה שאני רוצה לחזור לימי הביניים !!

כמה שאני רוצה לחזור לימי הביניים !!

בימים בהן אישה היתה אישה וגבר היתה גבר !!! איפה ימים האלה,איפה ??? היום כבר אי אפשר לדעת מי הגבר ומי האישה... ואני יודע שעכשיו תשטפו אותי כאן בהגיע הזמן המודרני והבלה בלה בלה וכו´. אני עדיין לא משלים עם העניין הזה של שיויון הזכויות !!! בארי

יוקו

New member
לברברי- גם אני

אבל כפאראפרזה לתשובתו של דגלס אדמס כאשר נשאל את מי הוא היה לוקח איתו לאי בודד: גם אני הייתי חוזרת לימי הביניים אבל אתה מבין זה צריך להיות תלוי באנשים שיהיו שם וברוחב הפס.

אפרת_ח

New member
תרחיב בבקשה

אישה היתה אישה וגבר היה גבר אדון היה אדון, משרת היה משרת, צמית היה צמית ועבד היה עבד. לתקופה מוגבלת, כמובן, עם תוחלת חיים של 40 בערך וחיים של חולי, רעב וקור. ל-כ-ל אלה אתה מתגעגע?

המממ...

אוליי,40 שנה,אבל א/נשים חיו בזמנו באושר,הסתפקו במה שיש ולא כמו היום שכל החיים שלנו הפכו לחומריים,היום אישה לא תתחתן עם גבר שאין לו מספיק כסף בבנק לחיים טובים,היום גבר לא מסתפק באישה פשוטה ונעימה...אלו הם חיינו כיום,הרוב השתנה בגלל הפמינזם וכל מרעיו. בארי

augustus

New member
תמשיכו לענות לו

אולי בסוף הוא ישנה את דעתו. יופי של משימה חינוכית ואני בטוחה שתצליחו.

אנ י מופתע על חזרת ימי ביניים

אני באופן אישית מאוד אוהב לראות סרטים על ימי ביניים ובמציאות תחשוב לפני שאתה כותב תנסה להבדיל מה היה פעם ומה קורה היום בעניין טכנולגיה כלומר אז לא היו מכונות ועמלו קשה וכיום יש מכונות שמקלות עלינו על עבודות ואז היו סוסים והיום יש מכוניות ואפילו ממוזגות אז לא היו שלום ,וכל הזמן היה דו קרב בשביל דבר קטן והיום עושים כל מאמיצים בשביל שלום בעניין נשים זה טוב שיש נשים היום הולכות לעבוד בשביל פרנסה כי אני לא הייתי מסוגל לפרנס לבד וצריכים שתהיה גם אישה שתעבוד לפרנסה

ובכן....

אני אשמח מאוד לחזור לימי הביניים בהם,אין את כל הטנולוגייה הזו,אין את כל הברדק הזה,היתה אהבה בזמנם,היה אושר ואני בהחלט אשמח ל 40 שנות תוחלת חיים,אבל מאושרים ואוהבים.בקשר למלחמות,תמיד היו ותמיד יהיו מלחמות,אין מה לעשות בהקשר לכך,אנו בני אדם המגדילים את מספרם במהירות ודורשים שטח מחייה גדול יותר ויותר משנה לשנה,ביחס למלחמות האמינו לי שההבדל לא כל כך גדול מאז להיום,רק שהיום נלחמים בעזרת הטכנולוגייה ולא בעזרת כלי מתכת שהוכנו במלאכת יד ואני די מכיר את התקופה היא,קראתי עליה מספיק ספרי ידע ולא ספרי קריאה דימיוניים,אלא חומר דוקומנטרי שאני אוהב לקרוא מידי פעם. אני בעתיד לא ארצה שאשתי תעבוד מחוץ לבית למרות שהזמנים קשים היום. ארצה שילדיי יטופלו בידי אשתי ואדאג לכל מחסורה גם אם אהיה חסר אמצעים. אהבה ואושר אעניק תמיד בכל מצב.... בארי

טל קר

New member
איך בדיוק תבטיח אושר, אם אתה מחפש

משרתת הכלואה בביתך ומטפלת בילדיך? אפשר לדאוג אולי לכל מחסורו של דג באקוואריום, לדאוג לכל מחסורו של בן אדם הכלוא בבית זה קצת יותר קשה. ימי הביניים לא מאופינים באושר ואהבה, אלא בשלטון חזק של הדת, במחלות בתוחלת חיים קצרה ובעוני מנוול. אני מקווה שאתה יודע שארתור ואבירי השולחן העגול זה לא חומר מייצג.

sista

New member
בימי הביניים לא היה אושר.

כל הרעיון של חיפוש האושר וזכות האדם לאושר הגיע לדעתי הרבה יותר מאוחר, אולי בתקופה של הפילוסופים כמו לוק, רוסו, דקארט וכו´. אם מישהי יודעת שאני טועה, אנא תקני אותי. מושג וערך האינדיבידואליזם, שאתה עצמך בעל זכות להיות מאושר ולהגשים את עצמך ואם לא כן אתה בבעיה, גם הוא חדש ועול ימים.נראה לא שאדם בימי הביניים לא היה קם עם שחר ומהרהר: האם אני מאושר היום? מה לא בסדר אתי? אז הערכים החשובים היו יותר קולקטיביים וממסדיים: דת, קהילה, שלטון. ועוד השערה: אולי בימי הביניים אנשים התגעגעו לתקופת האימפריה הרומית, שם פטריקי היה פטריקי ופלבאי היה פלבאי ואישה, שלא נדע בכלל.

קינלי

New member
אני יוסיף שזה לא כזה קשור לנושא

ושאתם ממש מתחמקים מהשאלה של הברברי.

טל קר

New member
איזו שאלה? האם אנחנו מתגעגעים

לתקופה שהכנסיה שלטה, שאנשים מתו ממחלות ומעוני, שנשים מתו בלידה, שלנשים לא היתה זכות בחירה, ונשים היו רכוש? לא, אנחנו לא מתגעגעים. אולי הטעות שלו נובעת מכך שרוב ספרי ההיסטוריה מדברים על הצד של הגברים בהיסטוריה ולא מזכירים נשים, אז זה נראה לו לא כל כך נורא.

ציפי ג

New member
אני אענה לך

מה שעניתי לחברה שתגעגעה לעבר פעם: יש עוד מספיק מקומות בעולם שחיים כמו בימי הבינים. אתה לא צריך להתגעגע, אתה יכול לעבור לשם. ולגופו של ענין,יכול להיות שככל שאנחנו" מתקדמים" יותר הבעיות שלנו נהיות מורכבות יותר. זה לא כל כך קשור למינו של הנדון, אלא למציאות. גם אני רוצה לשבת מתחת הדקל, לאכול בננה, ולשוט אל השקיעה מוקפת בתזמורת של ארבעה נגנים. מה לעשות שכזה דבר אין במציאות, לא היום ולא פעם. הגברים בימי הבינים צפו בסחי וזוהמה, כנשים. (למעט היהודים - בשל ההלכות שדורשות נקיות גוף, ולכן הם הואשמו בהפצת מחלות - המחלות לא נדבקו בהם). הגברים בימי הבינים עבדו כמו חמורים מבוקר עד ליל. יכול להיות שכשבאו לביתם הם הרגישו בדלת אמותיהם שליטים, מה שאולי חיפה על תחושת הכשלון הצורב המלווה אדם המשרת תמיד את הזולת. אבל אם למישהו חסרה תחושת השלטון היום, הוא יכול ללכת ולעבוד עם חיות. הן עדיין נענות לך גם כשאתה מתיחס אליהן כמו אל כלב.

Ludwig

New member
עוד ../images/Emo45.gif וגם...

"אתה יכול לעבור לשם" - תשובה מעולה וברשותך אני מאמץ אותה. וכרגיל, כמה הערות קטנות: ההשוואה שלך היא של היהודים לגויים באירופה. במזרח זה היה קצת אחרת וגם הגויים הקפידו על הגיינה טובה בהרבה מבאירופה. מדובר כאן באידאליזציה של העבר שהיא תופעה נפשית נפוצה (מי לא זוכר את הימים הנפלאים בצבא, כאשר למעשה זה היה די נורא...). ולדעתי עצם הרעיון השוביניסטי הוא בעצם ילדותי ואגואיסטי כאשר אדם לא מסוגל לשים עצמו במקומו של אחר או שפשוט לא אכפת לו מהאחר (בדומה לגזענות, לאומנות, הומופוביה...).

calisto

New member
ברבארי היקר

דבר ראשון, זה אפילו כבר לא קורקטי להגיד ברבארי, אתה חלק מה"עמים הגרמאניים"... לפחות אל תעליב את עצמך ואת העם שלך. חוץ מזה, בינינו, ימי הביניים היו כאלה ימים חשוכים ואידיוטיים מצד האנושות שזה פשוט בושה, הם פשוט חיו להם איזה 400 שנה (פחות או יותר) ולא המציאו כלום, לא יצרו יותר מידיי ודאגו לשחוט, להרוג ולבתר כל מי שהיה לו בכלל איזה רעיון קרוב למוצלח! ודבר אחרון, פעם אחרונה שבדקתי עדיין גבר הוא גבר ואישה היא אישה, אף אחד לא מאיים לך על הפיזיולוגיה (לפחות אני מקווה בשבילך) או על הכרומוזומים. ותן לי לעודד אותך עוד קצת (למרות שלי אישית זה גורם דיכאון לא קטן), עדיין נשים מופלות, עדיין מכים נשים, אונסים והורגים אותן, עדיין אישה מפחדת ללכת בחושך לבד ויותר גרוע - מפחדת להגיע הביתה. תן לי להצהיר בראש מורכן וקול רועד: ימי הביניים זה כאן! רק הבגדים קצת השתנו וקצב הגלישה באינטרנט השתפר טיפה...

Ludwig

New member
מסכים ולא מסכים...

אני מסכים שימי הביניים היו תקופה מהבלתי מוצלחות בהסטוריה האנושית, שמרנות איומה, אלימות וסבל רב. אולם בשולי כל אלה היו גם לא כל-כך מעט דברים אחרים כמו התבגרות חברתית, אומנות ועוד, כך שלא צריך לראות הכל בשחור-לבן. ובאופן דומה יש בחברה האנושית קצת יותר מגבר ואשה. יש גברים "נשיים" ויש נשים "גבריות" ואפילו מבחינה כרומוזומית (XXX, XXY, XYY)! יש אפילו כאלה שרומים לשנות את מינם (וחלקם אף עושים זאת מבחינה מגדרית). החוכמה היא להכיר את השונות ולקבל אותה מבלי לפגוע בחופש הפרט ובשוויון הזכויות.

calisto

New member
מה אני אגיד לך...

חוץ מזה שאתה צודק, פשטני, אבל מאוד צודק.

למעלה