מרווח של שותפות כנה../images/Emo79.gif
גם אותי ריגשת כהרגלך , יונתי . וגם דברי חכמה אמרת פה . תיפטרו מהרגישות שלכן לילדכן שאינם ילדיו של בן הזוג... אין דרך אחרת . אני מפנה אתכם לתשובתה המופלאה של יעלי לחד מאתמול ...בהקשר אחר אמרה :תהיה אתה ...תשתחרר תזרום. זה ממש נכון בעניי, צריך לפנות מקום לבן הזוג , עלינו להבין כי הוא אינו בובת שעשועים וכי בכדי להינות ממנו ומטובו ואיכויותיו ...צריל לשחרר חבל . מעורבות ושיתוף באים ממקום של סמכות . והסמכות קשה לנו להרפות ממנה לטובת מי שאינו אבי ילדינו... גם אני עשיתי קפיצת מדרגה בעניין הזה ...לא בא לי בקלות. זה הביטחון והאמון שאנו נותנים בבן הזוג...יותר פשוט לתת אותו בכל תחום אחר בחיים מאשר לתת אותו כשמדובר בילדנו. שם אנו רוצות שליטה ,רק אנו יודעות מה טוב להם ... אין כמו אמא , רק אמא יודעת מה טוב לילדיה .... כשמגיעים למקום של איחוד מוחלט ואוהב ובטוח ....משחררים את החבל גם בעניין הילדים . מה זה משחררים את החבל ? - זה מתייעצים , זה חולקים במטלות , זה חולקים בהנאות , ממשמעים יחד , מקרבים ... משדרים לילדים מסר אחיד ויציב ועומדים מאחריו : אנחנו שניים בכל. שניים שאפשר לסמוך עליהם , שניים מביאים פרנסה , שניים חושבים , שניים מחליטים. הם ינסו להפוך את זה לאחד ...רק אתה הורה שלי...- נכון , אבל פה בבית הזה ,במשפחה שלנו יש שניי מבוגרים אחראים . לא פשוט. יונה צודקת : תלוי ברצון והנחישות של שניי בני הזוג , האחד לפנות מקום ...והשני לעמוד במקום שפינו לו...