כמה שהמציאות והבדיה משתלבות....

w1shahar

New member
כמה שהמציאות והבדיה משתלבות....

כמה שהמציאות והבדיה משתלבות.... רוה"מ בבית החולים, הובהל לשם לאחר שבץ מוחי קל.... מביא לעולם המציאותי, האמיתי, היומיומי את השאלה בדבר בריאותו של המנהיג... אותה שאלה הנמצאת בעולם הבדיה של התוכנית - הנשיא ומחלת הטרשת הנפוצה, השאלות לגבי כשירותו למלא את תפקידו..... ולצורך העניין - כן גם מותו של ג'ון ספנסר משתלב עם התקף הלב של ליאו... מי אמר שהמציאות עולה על כל דמיון? לפעמים הדמיון הוא ראי די טוב של מציאות...

אסל

New member
אגב, מישהו יכול להזכיר לי אם בסדרה

מה שקרה זה שהרופאים של הנשיא זייפו את תוצאות הבדיקות? או שפשוט אישתו היחידה שבדקה אותו? איך זה הלך שם?

stavoonia

New member
לא...

הרופאים לא זייפו את הבדיקות, ולא רק אבי בדקה אותו, אלה היו כמה רופאים בודדים שידעו על התרשת וטיפלו במחלה... עד שטובי ידע, היו רק 14-15 אנשים שידעו על זה כולל משפחתו של הנשיא...

אסל

New member
אוקיי, תודה.

אז אין לי מושג אם הפורום כבר היה קיים כשהפרקים האלה שודרו ואם דיברו על זה, אבל אני הרגשתי לא נוח- כמו בכל מיני מצבים בתוכנית- מהצורה שבה הפכו את ההונאה הגסה הזו לאקט של גבורה. אם אני הייתי אזרח אמריקאי, הייתי חושב שנשיא כזה חייב ללכת, ולו בגלל מסכת השקרים.

AnnabeI Lee

New member
I both agree and disagree

I think a president that lies to his people needs to go, but I also think that hiding the truth is not like lying. Bartlet is a good president, and his personal life shouldn't be anyone's business. The people who needed to know about it knew about it, and if he thinks he can do the job than it's fine. The problem comes in in situations like the 6th season, when Bartlet can no longer do the job really...

אסל

New member
רציתי לכתוב שאני לא מסכים,

אבל פתאום אני לא בטוח לגבי הפרטים. הראו שם בבירור שהדבר היחיד שהם עשו זה לא לדווח על הטרשת הנפוצה? שלא היה שום שלב שבו סי.ג'יי באה ואומרת בתדריך הקבוע שהם עושים שם (כמו שצריך להיות אצלנו...) שבריאות הנשיא תקינה? אם זה המצב, השאלה גבולית יותר. אם היה שקר, אני חושב שהשאלה על מה היה השקר כבר לא רלוונטית. כדוגמה, אם ניקח את הנשיא הדמוקרטי האחרון שהיה, בניגוד לדעה הליברלית הרווחת, אני חושב שהוא היה צריך להיות מוקע ומודח על השקר הגס שלו, וזה בלי קשר לזה שמה שהוא עושה מתחת לשולחן שלו הוא לא מענייננו. מהרגע שהוא לא ענה "זה לא עניינכם" אלא שיקר (במבט נחוש למצלמה, כמובן) זו סיבה מספיק טובה להעיף אותו.

CJ לא שיקרה ביודעין.

למיטב זכרוני, מעטים סביב הנשיא ידעו על המחלה, ומעטים אלו לא כללו את אנשי הצוות, חוץ מליאו, ולא כללו את הרופאים שערכו את הבדיקה השנתית. טרשת בשלביה המוקדמים לא ניתנת לזיהוי אלא באמצעי הדמיה מוחיים מתקדמים, ואלה לא מהווים אמצעי שבשגרה, ולכן אף אחד לא דיווח על הנושא. האם לנשיא מותר או אסור לשקר ? זו שאלה אחרת. האם זה נכון רק לענייניו האישיים, או גם לפוליטיקה ? אם אנחנו כבר בענייני GBS (החתימה של אסל), הרי זה מזכיר לי את הסיפור עליו או על צ'רצ'יל, אל תתפסו אותי במילה, שבו הוא שואל איזו ליידי בריטית נפוחה האם תהייה מוכנה לשכב איתו תמורת מליון פאונד והיא עונה שכן, ואז הוא שואל אותה האם תהייה מוכנה לשכב איתו תמורת פאונד בודד. היא מזדעקת, מה אתה חושב שאני, זונה ? והוא עונה, גברתי, זה שאת זונה כבר קבענו, עכשיו אנחנו מתמקחים על המחיר. אז האם יש כאן שאלה של מחיר או שאלה של זנות ? - אני לא יודעת.

AnnabeI Lee

New member
זה די ברור שכל שקר על פוליטיקה זה

עילה להדחה. זה שהממשלה האמיתית של ארצות הברית (שאני מתכחשת לה) היא שפלה ומושחתת ואף אחד לא מניד אצבע זה משהו אחר. אבל החיים האישיים של הנשיא הם חיו האישיים, ומעצם ההגדרה לא נוגעים לכלל. הבעיה במחלה (בעיקר כזו רצינית) היא שהיא יכולה להשפיע על תפקודו, ומהיותי בעד דמוקרטיה מוחלטת, אני מאמינה שיש לתת לעם את כל המידע שיזדקקו לו. אבל אם הרופאים והמועמד חושבים שזה לא אמור להיות פקטור בתפקוד זה לא נחשב למשהו שהוא חייב לשתף. ובקשר לשואו- האיש שנון ברמות דאגלס אדמס!

trilliane

Well-known member
מנהל
הלו, לא לערבב שמחה בשמחה

ברטלט שנון כמו ברטלט, אין דמיון בין השנינות שלו לאדמס המנוח, סוגי הומור שונים לחלוטין. באופן כללי, ההומור והשנינות הבריטיים שונים מהאמריקאיים (ולרוב טובים ומתוחכמים מהם בהרבה).

אסל

New member
היא לא כתבה על ברטלט.

היא כתבה על ג'ורג' ברנרד שואו (אגב, אני חייב לציין ששמתי אותו סתם כי הציטוט שיעשע אותי, אני מאוד מאוד מאוד לא מזדהה עם העמדות הפוליטיות שלו, המרקסיסטיות למיטב הבנתי)

אסל

New member
נכון, זו באמת השאלה.

(אני כמעט בטוח ששואו אמר את זה ולא צ'רצ'יל) זה נכון שהשאלה היא כזו, והבעייה היא שאנשים לא מקדישים לזה מספיק זמן בחיים הפוליטיים, והעלילה של "הבית הלבן" סייעה לבעייה הזו. ואני אבהיר: תחילה דוגמה ממדינתנו הקטנטונת: לפני כמה חודשים היו שמועות ששר האוצר נתניהו עומד להתפטר. הוא הכחיש שוב ושוב, ואמר במילים ברורות שאין לו שום כוונה שבעולם להתפטר. כשהוא התפטר, במסיבת-העיתונאים שאלו אותו על זה והוא לא הכחיש את העובדה שהוא שיקר (כי הוא אמר שהיו לו לבטים תקופה ארוכה) ואמר שכשר אוצר אחראי הוא לא יכול היה לתת לבורסה לרדת כמו שהיה קורה אם העובדה ששר האוצר שוקל להתפטר הייתה הופכת לברורה מאליה. אני חשבתי שהסיבה הזו לא מספיק טובה, ושביבי עשה כאן מעשה לא הגון. אני גם חושב שאפילו אם המלחמה בעיראק היא הכי מוצדקת בעולם, אם בוש או מי מיועציו שיקר בנושא הנשק להשמדה המונית, הם חייבים לעוף. עכשיו, אני מניח שהרבה יסכימו עם הדוגמאות האלו, כי הן מערבות שני אנשים שמקובל מאוד לתעב וללגלג על אמינותם בקרב הציבור האינטלקטואלי יותר (שהוא בד"כ זה שיסתכל בבית הלבן, אני מניח). אבל פתאום כשמגיעים לפוליטיקאים עם רטוריקה יפה יותר הדברים משתנים: את דוגמת קלינטון כבר הזכרתי, ונראה לי ברור שהצורה בה הוא שיקר בנושא לווינסקי מראה שהוא יכול היה לשקר בכל נושא (אגב, בוש הוא לא מאור הגולה בלשון המעטה אבל אני חושב שהוא לא שקרן עד-כדי-כך טוב). בארטלט, עם כל הדמות החביבה שלו, עשה כאן משהו שקרוב להונאה. אם מה שאת כותבת נכון (ואני לא זוכר בדיוק אז אני מניח שכן) אז העניין גבולי בעיניי. אם הוא היה עומד ומשקר לציבור בנושא במצח נחושה, אין ספק בעיניי שהוא היה חייב ללכת. עוד דבר קטן שאני צריך לכתוב לסיום התגובה הארוכה הזו שאני כותב בזמן שיצאתי באמצע משיעור: היועצים שלו, שאותם אין ספק שהוא הונה בפועל. ממה שאני זוכר מהפרק הראו שטובי מזועזע בפגישה הראשונה, וגם סי.ג'יי, וזהו. שבוע אח"כ כולם כבר מיישרים קו. לעזאזל, לאף אחד שם לא איכפת שרימו אותו מעבר לעלבון רגעי? סי.ג'יי נשלחה כפתיון כזה, וזהו? זה בסדר? האמת היא שבשורה התחתונה הסיפור כמו שהוצג בסדרה רחוק מלהיות שחור ולבן, וקצת תקפתי את התסריט יותר מדי. אני כן חושב שהם עשו את כל הסיפור קצת יותר מדי לבן.

AnnabeI Lee

New member
אני עדיין חושבת שיש הבדל

בין חיים אישיים וחיים פוליטיים. בוש ונתניהו הם שקרנים בחיים הפוליטים, בחיים שאנחנו, הציבור אמורים לשפוט. בארטלט וקלינטון שיקרו בקשר לדברים שקשורים בחיים הפרטיים שלהם. קליטון עבר על החוק ובגלל זה הוא הודח, לא כי הוא התעסק עם השמלות הכחולות של העוזרות שלו. ולא נראה כאילו הם התגברו על זה כל כך מהר, בפרקים שסובבים סביב הקמפיין זה ברור שיש שם מתח כי הוא לא נתן להם את האפשרות להנהל את הקמפיין שהם תמיד רצו לנהל.

אסל

New member
שקרים

קודם כל, לגבי הפרק אני די מסכים איתך ולכן כתבתי שבאמת הצגתי את העניין בקיצוניות-יתר, והצורה בה הם הציגו את הנושא הייתה רק קצת יותר מדי לבנה עבורי (ועדיין מדובר בסדרת טלוויזיה, לא סביר שהם היו מפטרים אחד מהשחקנים הראשיים רק כדי שתהיה אמינות לרוחו של אסל ואחד העוזרים באמת יתפטר) לגבי השקרנות- רצו להדיח את קלינטון (הוא לא הודח, להזכירך...) בגלל שקר שהוא שיקר לוועדה מיוחדת שהייתה בגדר עבירה על החוק. אני לא יודע אם לטעון ששקר גס לציבור בתקשורת צריך להיות עבירה פלילית, אבל ברמה האתית אני חושב שהוא בלתי-נסלח; את הרי לא יכולה אף פעם לדעת אם הפוליטיקאי ששיקר עכשיו שקר "לגיטימי" לשיטתך בנוגע לחייו הפרטיים ישקר גם בנושאים ציבוריים. כל מה שאת יודעת זה שהוא יודע לשקר היטב. וקלינטון, אגב, הדגים את הטענה בצורה מצויינת; הוא שיקר בכזה שכנוע עמוק, שאני זוכר שכמעט חשבתי שאולי הוא דובר אמת למרות שכל הראיות בתקשורת הצביעו על ההפך בבירור. השקר מטריד ברמה הזאת. אגב, עכשיו דורשים לפרסם את התיק הרפואי של שרון והעוזרים שלו מסרבים; זה נראה לי חוקי ואתי יותר מאשר פרסום תיק שקרי, או טענה שקרית שבריאותו מצויינת. הם מסרבים ושהציבור ישפוט. (זה שהציבור צריך להבין בעצמו שמשהו לא בסדר שם, וכרגע נראה שהם לא עושים את זה, זה כבר עניין אחר)

למעלה