כמה שווה היום בול כזה?....

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
בד"כ בול שווה "הכי הרבה" כשהוא מוחתם בחותמת יום ההוצאה, וכשהוא מודבק על מעטפה ייעודית ויש עליו שובל.
שימוש על מעטפת דואר רגילה משנה את הערך ובול לא מוחתם שווה בד"כ פחות.
פגיעה בשלמות השיניים מפחיתה מהערך וכמובן שגם מצב הנייר חשוב.
הכי נכון זה לשאול אספנים או מומחים, אבל יתכן שמומחה ירצה גם תשלום עבור חוות הדעת...

רוב הזמן נח

Well-known member
בד"כ בול שווה "הכי הרבה" כשהוא מוחתם בחותמת יום ההוצאה, וכשהוא מודבק על מעטפה ייעודית ויש עליו שובל.
שימוש על מעטפת דואר רגילה משנה את הערך ובול לא מוחתם שווה בד"כ פחות.
פגיעה בשלמות השיניים מפחיתה מהערך וכמובן שגם מצב הנייר חשוב.
הכי נכון זה לשאול אספנים או מומחים, אבל יתכן שמומחה ירצה גם תשלום עבור חוות הדעת...
חשבתי שבול לא משומש שווה יותר.

י_357

Member
ברור ששווה, השאלה כמה, במקרה שלך כפי הנראה התשובה היא לצערי, לא הרבה.
דוד בן - גוריון - 1974

מחירי הבולים מהשנים 1950 ועד 1990 למעט מקרים יוצאים (מאוד) מהכלל לא שמרו על ערכם ואף הפסידו את רוב ערכם,
אני אספתי (לא חתום עם שובל+מעטפת יום ראשון+גליון זיכרון) בחלק מהתקופה (החל מ 1970 והכסף ירד לטמיון),
תוכל לבדוק בעצמך בקטלוג ולראות את המחירים המגוחכים, הנפיקו יותר מידי, חבל.

אינני מומחה בתחום ואם תרצה דעה של מומחה תוכל ללכת לחנות בולים/מטבעות ולשאול, לדעתי לא יגבו ממך אפילו שקל (שזהו שוויו של הבול).

בפורומים של אתר "קולקט" שהוא אתר שמוקדש לאספנות תוכל לשאול את המומחים.

הערה לסיום:
מצבך יחסית טוב, בשנות השבעים היו אנשים שקנו מטבעות זהב ישראלים, הרי גם ישראלים וגם יהודים בעולם וגם סתם
אספנים זרים ירצו במטבעות כאלו באוספיהם, מה כבר יכול להשתבש ?
מסתבר שדווקא השתבש, הנפיקו הרבה (יש גם בן גוריון מזהב) והתוצאה היתה שהפרמיה שהיתה בזמן ההנפקה נשחקה במשך הזמן
והמחיר של המטבע שיקף אך ורק את תכולת הזהב (לא הפסד מוחלט אבל כואב בכיס).
לא עקבתי בשנים האחרונות אבל ממה שאני זוכר מהעבר החל משנות ה80/90 הורידו מאוד את הכמות המונפקת מכל מטבע
עד שהגיעו למצב שבו הפרמיה הפסיקה להישחק, אם רוצים שיהיו אספנים חשוב לא לגרום להם להפסד.

איני מומחה בתחום

נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
ברור ששווה, השאלה כמה, במקרה שלך כפי הנראה התשובה היא לצערי, לא הרבה.
דוד בן - גוריון - 1974

מחירי הבולים מהשנים 1950 ועד 1990 למעט מקרים יוצאים (מאוד) מהכלל לא שמרו על ערכם ואף הפסידו את רוב ערכם,
אני אספתי (לא חתום עם שובל+מעטפת יום ראשון+גליון זיכרון) בחלק מהתקופה (החל מ 1970 והכסף ירד לטמיון),
תוכל לבדוק בעצמך בקטלוג ולראות את המחירים המגוחכים, הנפיקו יותר מידי, חבל.

אינני מומחה בתחום ואם תרצה דעה של מומחה תוכל ללכת לחנות בולים/מטבעות ולשאול, לדעתי לא יגבו ממך אפילו שקל (שזהו שוויו של הבול).

בפורומים של אתר "קולקט" שהוא אתר שמוקדש לאספנות תוכל לשאול את המומחים.

הערה לסיום:
מצבך יחסית טוב, בשנות השבעים היו אנשים שקנו מטבעות זהב ישראלים, הרי גם ישראלים וגם יהודים בעולם וגם סתם
אספנים זרים ירצו במטבעות כאלו באוספיהם, מה כבר יכול להשתבש ?
מסתבר שדווקא השתבש, הנפיקו הרבה (יש גם בן גוריון מזהב) והתוצאה היתה שהפרמיה שהיתה בזמן ההנפקה נשחקה במשך הזמן
והמחיר של המטבע שיקף אך ורק את תכולת הזהב (לא הפסד מוחלט אבל כואב בכיס).
לא עקבתי בשנים האחרונות אבל ממה שאני זוכר מהעבר החל משנות ה80/90 הורידו מאוד את הכמות המונפקת מכל מטבע
עד שהגיעו למצב שבו הפרמיה הפסיקה להישחק, אם רוצים שיהיו אספנים חשוב לא לגרום להם להפסד.

איני מומחה בתחום
איפה באתר הזה אפשר למצוא בולים נדירים ששווים הרבה כסף?

י_357

Member
איפה באתר הזה אפשר למצוא בולים נדירים ששווים הרבה כסף?

הנה מספר דוגמאות:
הנגב
מטבע דואר עברי 1948
מועדים לשמחה ה'תש"י (1949)
המנורה 1952
דואר אוויר 1954

כמו שאתה רואה המחירים של הבולים הכי יקרים אינם גבוהים במיוחד ואילו רוב האחרים שווים שקלים בודדים, בדיחה עצובה על חשבון האספנים.
יום אחד אני אשלים את האוסף שלי.

ישנם גם בולים שאינם מופיעים בקטלוג הזה והם מלפני קום המדינה (תקופת המנדט) או בולים ששימשו במהלך מלחמת השחרור למשלוח דואר
אבל איני יודע את מחירם, למשל בול/חותמת צפת.

קטלוג נוסף

נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
הנה מספר דוגמאות:
הנגב
מטבע דואר עברי 1948
מועדים לשמחה ה'תש"י (1949)
המנורה 1952
דואר אוויר 1954

כמו שאתה רואה המחירים של הבולים הכי יקרים אינם גבוהים במיוחד ואילו רוב האחרים שווים שקלים בודדים, בדיחה עצובה על חשבון האספנים.
יום אחד אני אשלים את האוסף שלי.

ישנם גם בולים שאינם מופיעים בקטלוג הזה והם מלפני קום המדינה (תקופת המנדט) או בולים ששימשו במהלך מלחמת השחרור למשלוח דואר
אבל איני יודע את מחירם, למשל בול/חותמת צפת.

קטלוג נוסף
היה רק אחד עם מחיר רציני לבול 16,500.00 אבל מי יקנה היום בול כזה במחיר כזה?

למעלה