כמה שווה עסק ?

כמה שווה עסק ?

כמה שווה בסדרי גודל עסק אינטרנטי (חוקי)
עם כ 500 יוזרים שמשלמים בכל חודש.
מחזור חודשי של כ 19 אלף דולר (לא כולל מעמ) מתוכם 16500 אלף דולר רווח לחודש (לפני משכורות). את העסק מתפעל כיום אדם אחד (טכני) אם מוציאים את העבודה לחו"ל אפשר לתפעל אותו על ידי 1-2 עובדים בעלות של 2000 דולר לעובד. (2500 דולר הוצאות שהן כמעט קבועות ולא עולות באופן משמעותי עם הגדילה בכמות היוזרים) .
כמו כן גדילה חודשית של כ 10% בחודש של המחזור .

Itzik RDVC

New member
יש המון פרמטרים שי שלקחת בחשבון ולכן עדיף...

לקחת בעל מקצוע שמעריך את העסק.
כאשר העסק לא מסובך, לא מדובר בשרות מאוד יקר.

יש לי חבר שזו מומחיותו... אשמח להפנות אליו

הערכת שווי חברה - תכנית עסקית

הי,
שמי אמיר - מנהל הפורום לעסקים.
בשביל להעריך עסק אין לך בררה אלא לבנות תוכנית עסקית. התוכנית תגדיר את הנתונים שספקת - כמו גובה הכנסות/ הוצאות, מחזור, יעדים, תקציב דרוש על מנת להגדיל את העסק, מה הצפי מבחינת גדילה של לקוחות/ מחזור, וכו וכו..
כמו כן - התכנית העסקית תכיל שווקים בין לאומיים ויעדים לשנים הקרובות.. וכו וכו.. בהתאם לכל הנתונים האלה ניתן להעריך שווי חברה עכשיו - NPV - שלפיו תנהלו את המשא ומתן עם המשקיע הפוטנציאלי..

בגדול - כדי לגייס כסף אתם צרכים לחשוב כמו משקיע: ז"א: אם אני משקיע עכשיו 10שח, מתי וכמה כסף אני רואה!!.

בפורום העסקי ישנם 2 שאלות מהחודש האחרון בנושא.., תעיף מבט בתשובות ותכנס לקישורים למאמרים שיש שם.., הם יתנו לך הסבר יותר רחב.

להערכתי בכל מקרה אתם חייבים משהו שילווה אתכם/ שיכין לכם את האנפורמציה הרלוונטית לתהליך שאתם הולכים לעבור.
בהצלחה

משהו במספרים לא מסתדר לי

אתה מדבר על יוזר משלם של כמעט 40 $ לחודש? או פרסומות בסכום כזה?
זה נשמע לי הרבה, במיוחד כשהמדובר רק ב 500 יוזרים

בשלב הבדיקה העסקית צריך לבדוק מה סוג העסק, איזה חסמי כניסה יש למתחרים וכד'

למעלה