כמה שכר טרחה לשלם לעו"ד?

mooo10

New member
כמה שכר טרחה לשלם לעו"ד?

שלום, היתה לי תאונת דרכים לפני כמה שנים, הגענו לפשרה עם חברת הביטוח ואני זכאית ל9000 ש"ח. מה גובה שכ"ט שאני צריכה לשלם לעו"ד? עו"ד דרשה בעבר 500 ש"ח + 8%, ולאחרונה אמרה שבגלל שזה כבר תיק שיושב הרבה זמן,היא רוצה 1000 ש"ח + 8 אחוז+ מעמ. האם זה חוקי? או שיש אחוז קבוע? לא החתימה אותי על מסמך של שכ"ט. אך כן חתמתי על מסמך ההסכמה עם חברת הביטוח. האם זה אומר שלא אוכל עכשיו לשנות את גובה שכ"ט האם אני מחוייבת לשלם לה זאת?

שכר טרחה

שלום רב, בכל הקשור לתאונות דרכים, שכר טרחת עורך דין קבוע בחוק, לפיו תיק המסתיים בפשרה לפני הגשת תביעה - משלמים 8% בצירוף מע"מ מסך הפיצוי בפשרה אחרי הגשת תביעה - 11% בצירוף מע"מ בפסק דין 13% בצירוף מע"מ 500 ש"ח - נגבים ממך עבור הוצאות תשימי לב שיש כמה דרכים לחשב את שכה"ט: 9,000 ש"ח חלקי 100 כפול 8 = 720 ש"ח ובצירוף מע"מ = 838.8 ש"ח 500 ש"ח בצירוף מע"מ 582.5 ש"ח = 1,420.7 ש"ח ואז יוותר בידייך סך של 7,579.3 ש"ח בתיקים הגדולים שמגיעים לבית המשפט, לסכום הפיצוי מוסיפים את שכר הטרחה ואת המע"מ. במידה ובשלב כלשהו אמר לך העורך דין שחברת הביטוח היא זן שתשלם את שכר הטרחה שלו בעתיד, אפשר לטעון שיש להתייחס ל - 9,000 ש"ח ככוללים את סכום הפיצוי וכן את שכר הטרחה בצירוף מע"מ, ואז לחשב את השכר וההוצאות ככלולים בתוך סך הפיצוי המשולם ע"י חברת הביטוח: יש לי משוואה באמצעותה חישבתי את הסכומים: סכום הפיצוי : 7,700 ש"ח שכ"ט : 616 ש"ח מע"מ: 101.64 ש"ח הוצאות: 500 ש"ח מע"מ על ההוצאות: 82.5 ש"ח סה"כ 9,000.14 ש"ח (בגלל עיגולים) לעניין הגדלת סכום ההוצאות - זה לא חוקי, סגרתן על סכום מסוים והיא לא יכולה לבוא ולדרוש ממך כעת סכום גבוה יותר כנגד הדרישה שלה את יכולה לטעון שזה שלקח לה כל כך הרבה זמן לטפל בתיק זו לא אשמתך אלא חוסר מקצועיותה שגרמו לסחבת את יכולה לדרוש לראות את התיק על מנת לראות כמה מכתבים הוצאו וכמה שיחות טלפון בוצעו בהקשר לתיק שלך (עורכי דין בדרך כלל עושים רישומים של שיחות הטלפון המבוצעות על ידם לחברות הביטוח) ולטעון, כי 500 ש"ח הם מעל ומעבר ואף סכום מוגזם, זאת במידה ואכן היו הוצאות מועטות בתיק. את יכולה לדרוש ממנה לקבל פירוט מדויק של ההוצאות שלה עבור התיק. עצם העובדה שחתמת על מסמך של חברת ביטוח, זה רק לעניין הסכמתך לסכום הפיצוי וכאמור לעיל אם עורכת הדין אמרה לך שחברת הביטוח תשלם את שכר טרחת עורך דין, תעמדי על זה שסכום הפיצוי שתקבלי בצירוף 8% בצירוף המע"מ וסך ההוצאות 500 ש"ח יגיע ל - 9,000 ש"ח ולא לסכום גבוה יותר. ככל שהעורכת דין תתנגד, תדרשי לקבל לכל הפחות את הסכום שאינו מצוי במחלוקת ככלל עיכוב כספים על ידי עורך דין אינו חוקי ומהווה עבירה על כללי האתיקה.

עורכי דין......

נשמות טובות. איזה פירגון........ איזה כבוד הדדי........ איזה אתיקה.......... וכל זה אפילו מבלי לשמוע את הצד השני. פשוט תענוג.

למעלה