כמה שמחתי לראות שיש פורום בנושא..

כמה שמחתי לראות שיש פורום בנושא..

אני ממש בפאניקה, ואני זקוקה למידע דחוף.. ביום שבת בערב, כשכהרגלי התכתבתי במחשב עם חבריי, התחיל אצלי צפצוף מתמשך באוזן לא עשיתי מכך סיפור, שכן זה קרה לי בעבר, וציפיתי שהוא יעבור מיום שבת עבר כמעט שבוע, שבוע שבו סבלתי מחוסר שקט, חוסר יכולת לשבת עם עצמי ולנגן, לראות טלוויזיה, ומה לא.. כשראיתי שזה לא עובר, התחלתי לחקור את התופעה.. האם זה הולך להשאר איתי לכל החיים?? אני בת 17!!!! אין דרך להעביר את זה?? אני חייבת שזה יפסק, זה מוציא אותי מדעתי, בשבוע הזה איבדתי את השלווה הנפשית שלי ויש לי חוסר שקט נפשי יכול להיות שזה יעבור וסתם הכנסתי את עצמי לסרטים מיותרים? אני יוצאת מדעתי:(

בנוסף..

בנוסף אני לא שומעת טוב באוזן הזו, יכול להיות שהטנטון הוא זה שמפריע לי לשמוע או שחלה אצלי בודאות ירידה דרסטית בשמיעה? אני לא יכולה לדבר בטלפון מהאוזן הזו, הדברים שנאמרים לי נשמעים כמו זמזום.. אני בכלל לא שומעת את הקו עצמו, אם זה ממתינה או תפוס.. פשוט לא שומעת כלום... חשוב לציין שאין לי שום היסטוריה בנושא, עשיתי מלפני שבועיים בדיקת שמיעה בצבא והכל יצא תקין! היום הייתי בתור לרופא אף אוזן גרון והוא אמר לי בפירוש שאין אצלי שום!! בעייה חריגה, והוא הפנה אותי לבדיקת שמיעה.. אני חייבת שזה יפסיק, פשוט חייבת.. איך אין פתרונות לדבר הזה?? בבקשה תגידו שיש סיכוי שזה יחלוף... אני לא אהיה מסוגלת להתרגל לרעש בתדר כל כך גבוה.. אני בוכה תוך כדי ההודעה הזאת, אני פשוט לא מסוגלת להתמודד עם זה יותר.. אני מאוד מקווה שזה לא העתיד שמצפה לי בכל שנות חיי...

בנוסף (אחרון...)

יש לי תחושה מוזרה באיזור של האוזן הפגועה.. תחושה של מן ואקום לא ברור הנגיעה באיזור של האוזן מרגישה לי מוזר.. אם מישהו מבין אפילו קצת מה הולך אצלי, אני אודה לו מאוד.. אני חייבת להסיר את חוסר הבהירות הזאת שיש לי בנוגע למצבי...

יכול להיות שאם לא היית עושה מזה

ענין אפשר שזה היה חולף כלעומת שבא. אבל את כפי שאני מבינה לא רגועה מאפשרת לגעת לך באוזן ולהציץ לתוכו. וקורה שהאוזן שלך לא במצבו הטבעי לא מבחינת חומו... תנסי להשאיר אותו במצב קיים נורמלי ותראי איך לאחר זמן מועט זה יחלוף. לנסות גם להסיט את המחשבה לכיוונים אחרים. מנסיון זה עוזר.‏

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום פסימית לאשפויה

שלום רב, הצפצוף המתמשך באוזן נקרא טינטון. האם הצפצוף קיים לאורך כל היום? האם זה קיים רק כאשר את חשופה לרעש? אני מבינה שזה פעם ראשונה שנחשפת לצפצוף הטורדני הזה שמשבש לך את כל חייך ואת רק בת 17 . האם הצפצוף באוזן קיים בזמן שקט בלילה כשאת במיטה. מדברייך עולה שיש לך היפראקוזיס (רגישות לרעש) ובנוסף ירידה בשמיעה +ציפצוף באזניים. אם זה לא יחלוף תוך שבוע. גשי לבירור אצל רופא א.א.ג. מומחה לטינטון. אשמח לסייע בכל עת. תרגישי טוב, זהבה

תודה רבה על ההקשבה../images/Emo13.gif

הטנטון לא פסק בשבוע האחרון, הוא אצלי לאורך כל היום.. אין לי היסטוריה של בעיות ומחלות אוזניים.. האם יש סיכוי שכל העניין יהיה פתיר? אתמול ביליתי כמה שעות טובות מול האינטרנט במטרה לברר על התופעה, וראיתי שאין דרכים להעלים את הצפצוף הטורדני לא היו מקרים שהבינו ממה נגרם הצפצוף והעלימו אותו? הרי הוא נגרם ממשהו, הוא התחיל אצלי פתאום ללא שום פעולה חריגה מצדי.... זה הגיוני שזה קורה לילדה בת 17 שהשמיעה שלה הייתה סבירה עד היום? אני לא מבינה מה קורה לי... :(

zs1957

New member
תשובה לפסימית לא שפויה../images/Emo151.gif

נראה לי שאת בשלב ההתחלתי של הטינטון והגוף שלך יתגבר בעצמו על הצלצולים. לידיעתך חשיפה לרעש גורמת לטינטון . אם את מבלה בדיסקוטקים ,פאבים , שומעת מוסיקה בעוצמה רבה את גורמת לעצמך נזק בירידה בשמיעה , צלצולים באזניים וכל התופעות שאת מרגישה. תמשיכי לבלות ולהנות את צעירה וצריכה להינות אבל תגני על אוזנייך ותשתמשי באטמים כשאת מבלה במקומות סואנים. להלן הסיבות הגורמות לטיניטון: חשיפה לרעש בעצומה גבוהה, מחסור בויטמין B12, B6, תופעות לוואי של אנטיביוטיקה, וירוס באוזן התיכונה, פגיעה עצבית, התפוצצות כלי דם באוזן התיכונה. אם זה לא יחלוף תוך שבוע גשי למרפאת טינטון לרופא א.א.ג. לבירור רפואי מעמיק. תרגישי טוב, זהבה שחם

תודה רבה על המידע, אני מתחילה להיות

יותר בקיאה בנושא... חזרתי מבדיקת שמיעה שבאמת רואים בה שיש לי ירידה דרסטית בשמיעה באוזן ימין, הבודקת המליצה לי בהפנייה על בדיקת BERA עקב הפער בשמיעה ורשמה שיש לי טינטינוס באוזן ימין.. מה זאת הבדיקה הזאת? שוב, תודה רבה על האינפורמציה.. בתקווה שיסתדר:/

disturbed angel

New member
שאלה לזהבה...

רציתי לשאול, איך אפשר לדעת ממה מכל מה שכתבת נגרם הנזק שתיארנו? למשל, פגיעה עצבית, אפשר איכשהו לזהות שזה בגלל זה? או וירוס? יש בדיקה כלשהי?.... התפוצצות כלי דם? רואים בMRI? תודה מראש!

disturbed angel

New member
היי פסימית לא שפויה!

רציתי להגיד לך שקרה לי בדיוק אותו דבר (אני חיילת ולא נחשפתי לרעש חריג כלשהו) זה קרה לי בדיוק ככה בפתאומיות. הכלתי לרופא צבאי (של היחידה) למחרת והוא הפנה אותו אא"ג הבעיה היא שצריך לחכות לתור. עכשיו במקרה כזה דחוף!! צריך לראות רופא אא"ג והוא ככל הנראה יפנה אותך לבי"ח (אני לא מבינה למה לא עשו לך את זה כבר, אלא אם כן את חולת סוכרת, או שיש לך מחלה אחרת שמונעת ממך לקבל טיפול כזה)... אני במזל הגעתי לרופא לא צבאי באופן פרטי יומיים אחרי שזה קרה (אוזניים סתומות קצת, באוזן אחת רעש ולא שמעתי בטלפון מהאוזן הזאת, רק קולות לא ברורים, סחרחורת וחוסר שיווי משקל כזה...) וב-10 בלילה הוא הפנה אותי לבי"ח... בשביל להתחיל טיפול שנהוג במקרה כזה (סטרואידים).... אני לא רוצה להלחיץ אותך, אבל כדאי שתטפלי בבעיה הזאת כמה שיותר מהר, שיהייה סיכוי להציל לך את השמיעה..... תפני לרופא אא"ג בדחיפות מחר או מחרותיים. או שתלכי לרופא משפחה מחר ותבקשי שיפנה אותך למיון... באמת, אני לא רוצה להגיד לך סתם את כל זה אבל זה בדיוק מה שקרה לי... והרופא אא"ג אמר שדחוף צריך להגיע למיון ולהתחיל טיפול סטרואידי (אלא אם כן, יש לך סוכרת ואולי עוד בעיות רפואיות שבגללן אסור לקחת סטרואידים...) מזדהה איתך ומקווה שהמצב שלך ישתפר....! אצלי השמיעה השתפרה קצת.. אבל הרעש לא עבר.. ואני עוד במעקב... אני לא רופאה וכתבתי את ההודעה על סמך נסיון אישי, אם מישהו חולק על מה שכתבתי בבקשה תגיבו.

disturbed angel

New member
ועוד משהו...

אני מבינה שאת לחוצה ממש, כשהרופא הסביר לי במה מדובר פרצתי בכזה בכי שנראה לי שגרמתי רק ליותר נזק... אני יודעת שזה קשה אבל תנסי להרגע קצת.... כי מצבך הנפשי והלחץ משפיעים על האוזן.... אני מקווה שיטפלו בך, ומצבך ישתפר, ועדין עוד מוקדם להגיד שזה ישאר ככה לכל החיים... אם תקבלי טיפול אז יש סיכוי טוב שזה ישתפר... ואגב, BERA זאת בדיקה לא חודרנית ולא מפחידה, סה"כ לשכב ולהרגע... פשוט בודקים את המוח שלך, האם הוא קולט תדרים... ז"א קולות שונים... ככה אפשר לראות בצורה יותר מעמיקה, מבדיקת שמיעה רגילה, מה הבעיה באוזן.... בנוסף, מבצעים לפעמים MRI, שזה כמו רנטגן אבל בלי הקרינה המסוכנת, מזריקים לך חומר והוא "מאיר" את כל ה"מעברים" במערכת שסורקים, ככה בודקים אם אין פאטולוגיה, בכל מה שקשור לאוזנים שלך.... משהו שיכול לגרום לנזק הזה, כמו גידול למשל... אני יודעת שזה נשמע מפחיד כל העניין, אבל אני עשיתי את הבדיקה ואין לי שום דבר פאטולוגי ועדין יש את הבעיה... ככה שזה לא אומר שזה חייב לקרות בגלל משהו כזה. מקווה מאוד מאוד בשבילך שהכל יסתדר..... ושולחת לך חיבוק עידוד ענקי!
תיקחי את העניין בפרופורציה... ותעשי הכל בשביל שתעברי את כל הבירור שיש בנושא... זה רק ההתחלה...

תודה רבה רבה שחלקת איתי נסיונך

האישי, כל פירור של אינפורמציה עוזר לי יותר להבין מה הולך אצלי בגוף.. תודה רבה שסיפרת לי על הבדיקות שאני הולכת לעבור, חשוב לי לבוא מוכנה לכל תהליך ותרחיש, תודה!!! הייתי אצל רופא אף אוזן גרון השבוע, הוא הפנה אותי לבדיקת שמיעה, וקבענו תור נוסף ביום חמישי הקרוב לרופא אף אוזן גרון שאמרו לנו שהוא מעולה.. קשה לי להתמודד עם מה שקורה, ביום חמישי נשמע מהו מצבי ואני מקווה שבית חולים לא יהיה מעורב בענייך
כולם בבית שלי אופטימים, הם בטוחים שהכל הולך לעבור.. אני מקווה שהם לא משלים את עצמם ואותי.. תודה רבה על השיתוף ועל האיכפתיות, אני אספר מהן התוצאות ביום חמישי... תודה!!

ד"א.. עד עכשיו הייתי מאוד בריאה!

לא קרה לי דבר חריג כמו זה מעולם.. רופא האף אוזן גרון שהלכתי אליו לא נראה לי לחוץ, ממהר, או מודאג.. הוא רק נתן לי הפניה לבדיקת שמיעה.. אולי זה סימן טוב, לא? בכל מקרה הרופא שנלך אליו ביום חמישי הוא רופא אחר, כדי לא לקחת סיכונים אני כל כך מקווה שיהיה בסדר:/

disturbed angel

New member
מקווה שיהייה בסדר...

תקשיבי, אולי תנסי להקדים את התור לפני יום חמישי, באמת... זה חשוב להתחיל את הטיפולים כמה שיותר מהר. (הרופא הקודם קבע לך דיאגנוזה של מה יש לך בדיוק?) אולי תנסי (או אחד ההורים) לדבר עם הרופא אישית להסביר את המצב ושאתם רוצים להגיע אליו הכי מהר שאפשר, אפילו בלילה (אני הגעתי ב-10 בערב וישר נסעתי אחרי זה לבי"ח)... תגידי ששמעת על כך שמטפלים בירידה פתאומית בשמיעה, בסטרואידים (וכמה זמן כבר עבר מאז שזה התחיל?) תשאלי אם את צריכה פשוט להתחיל את הטיפול?! אני מבינה שזה מלחיץ בי"ח ולא כיף.... אבל לפעמים יש מצבים שחייבים לעשות... גם אני הייתי בלחץ וההורים... אבל זה הטיפול... אם את רוצה אני אכתוב לך את כל התהליך שעברתי... אומנם הטינטון לא עבר לי :( אבל לפחות יש לי עליה בשמיעה (לא עד הסוף אבל יש שיפור...). בהצלחה, מחזיקה לך אצבעות!

קוה

New member
חבל שלא אמרו לך את האמת

BERA ניתן לתמצת בתיאור הבא: לא נורא, לא נעים. דוחפים לך עמוק לאוזן מכשיר שעושה "תק תק תק תק תק תק" ברעש איום במשך כמה דקות, שנראות כמו נצח עבור מי שסובל מרעש פנימי. אני לא בטוח שזה לא מזיק למי שסובלים מטיניטוס ואמורים להמנע מרעש חיצוני. חובה לשכלל את המכשיר הזה באופן שיהיה יותר ידידותי למשתמש. החדשות הטובות הן: א. הבדיקה יכולה לאתר בעיה בהולכה עצבית באזור האוזן ואת צריכה לשמוח אם אין לך בעיה כזו. ב. בזמן הבדיקה, לנשום עמוק ולהתרכז בכל נשימה- בד"כ עוזר להתגבר על הרעש מהמכשיר. יכל להיות יותר גרוע. EMG....קולונוסקופיה....מצבך סה"כ טוב.

disturbed angel

New member
בקשר לBERA

לי לא הכניסו מכשיר עמוק לאוזן, אני זוכרת רק אוזניות והדבקת "אלקטרודות".... זה הכל........... נכון שיש רעש... אבל זה לא נוראי בטירוף ואתה יודע שזה סה"כ לבדיקה שתעזור לך....וכהמלצה, כדאי להגיע דיי עייפים לבדיקה בשביל שאפשר יהייה להרגע ולהרדם. (זה מה שעשיתי, נסעתי לקראת 7 וחצי בבוקר לרמב"ם)... שוב בהצלחה פסימית לא שפויה...

ע ד ו ד ה

New member
בדיקת BERA- סדר בבלאגן

פסימית יקרה, אני קלינאית תקשורת ואנסה לעשות קצת סדר בכל המידע הרב שמסרו לך. בדיקת BERA (אגב ראשי תיבות של BRAINSTEM EVOKED RESPONSE AUDIOMETRY) היא בדיקה שלא דורשת מהנבדק דבר מלבד להיות רגוע ונינוח כפי שכתבו לך. יתכן שיכניסו לך לאוזן אוזניה (כמו בווקמן) או שישתמשו באוזניות על האוזן כמו אלו בבדיקת השמיעה שעשית. את תשמעי קליקים שיחזרו על עצמם מספר רב של פעמים. הבדיקה למעשה בוחנת את תגובת עצב השמיעה למתן גירוי צליל והמעבר עד לגזע המוח. בהצלחה בבדיקה.

זכרי זכרי באוזן אין כלום הוא רק

מגיב למוח מגירוי חיצוני ויתכן שאצלך אותו תגובה קורה גם ללא תגובה חיצונית. פשוט אותו חלק באוזך שלך שהיה מגיב כתגובה לרעש חיצוני אותה תגובה קימת אצלך כיום גם ללא גירוי חיצוני פשוט הוא לא חזר לסטנדרת שלו ואז המוח שלך רואה בזה כרעש. זה כמו שהרופאים יתנו לה תרופה נגד רעש. כמו שזה לא קיים גם זה לא קיים. וניתוח גם לא יעזור. כי מדובר בחלקלקים זעירים... מקוה שהובנתי נכון!

למעלה