כמה שמן אתרי לשים בקרם

שרי30

New member
כמה שמן אתרי לשים בקרם

האם 30 טיפות שמן אתרי לכמות של 100 מ"ל קרם זה הרבה/מעט? כמה הייתם ממליצים לשים בקרם שאיננו טיפולי אלא להזנה וטיפוח?
 

0 אור 0

New member
שאלה כללית מדי

איזה קרם? לפי איזה מתכון? מה הבסיס? איזה חומרים נוספים יש בקרם? איזה שמן?
 

נורקס

New member
המינון המומלץ לקרמים

קוסמטיים (לא רפואיים) הוא 1:2. כלומר על כל 2 מ"ל/גרם של קרם בסיס יש לשים 1 טיפה של שמן אתרי. יש כמובן שמנים אתריים שהריח שלהם "משתלט" כמו למשל הילנג ילנג או הפיצ'ולי ולכן רצוי לשים מהם 1-2 טיפות ולא יותר. כמובן שאיש אנשים שאינם אוהבים ריחות חזקים ובמקרה כזה אפשר להוריד את כמות השמנים האתרים. בהצלחה:)
 

שרי30

New member
נורית תודה על התשובה

מדבריך אני מבינה שעל קרם של 100 מ"ל אפשר לשים 50 טיפות שמן אתרי? אני פשוט שמתי 30 טיפות וזה היה נראה לי חזק מידי. כמו כן שמתי באמת יותר מידי טיפות של ילנג ילנג וזה "מריח" לי מידי.
 

saritsh

New member
הרבה יותר מדי!!!!!!!

לא יודעת מאיפה המפתח של 1:2. אבל זה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר מדי. כמו שראית בעצמך ששמת "רק" 30 טיפות הרגשת שזה יותר מדי. את היחס צריך לחשב בהתאם לכמות שמן הבסיס שיש ב"קרם". ( אין קרם בארומתרפיה מסורתית) בכל אופן אי אפשר לתת את כל התורה על רגל אחת, ואני לא יודעת מה מרכיבי ה"קרם" שלך, אבל בגדול - על 15 CC שמן בסיס, אפשר להוסיף עד 8 טיפות שמנים אתרים. כשאי מכינה לחות ארומתרפית לפנים לצנצנת של 50 CC אני משתמשת ב 40CC ג'ל גולמי, 15CC שמן בסיס/צמחי שכולל שמן שקדים כמסה העקרית וגם ויטמין E, שמן גזר 3 טיפות, נר הלילה או חוחובה ולזה אני מוסיפה לט יותר מ 8 טיפות שמנים אתרים. מיותר לציין שהם צריכים להיות מאיכות טובה ביותר כדי שלא יגרמו גירווי עור או תופעות חמורות יותר. בריאות
 

נורקס

New member
לא זה ממש לא הרבה מידי

לא מחשבים את היחס בין השמנים האתריים לשמן בסיס שבקרם, אלא כל הקרם הבסיסי עצמו (ללא השמנים) הוא הבסיס והוא מורכב בד"כ מפאזה שומנית,מימית וחומר מתחלב. כל אלה ביחד יוצרים את מסת הבסיס. המפתח של 1:2 מקורו במידע שמתבסס על לימודים של שנה של קוסמטיקה טבעית, אז לידיעתך שרית שזה משם
. הכמות שאת שמה (8 טיפות ל-50 מ"ל) היא קטנה מידי לפי ידיעתי הן לקרמים רפואיים והן לקרמים טיפוליים. בכל אופן לדעתי הריח היה חזק בגלל סוג השמנים (כפי שציינתי יש שמנים אתריים שריחם חזק ומשטלת). מצטרפת לעניין חשיבות האיכות של השמנים האתריים ועוד דבר חשוב ששכחתי לציין: אין לערבב שמנים אתריים בתוך קרם קונבנציונאלי (כלומר קרם לא טבעי שמכיל כימיקלים).
 
למה להוסיך לקרם לחות גם שמנים?..

אני באמת שואלת אני לא צינית או משהוא...אפשר הסבר?
 

נורקס

New member
למה להוסיף שמנים אתריים לקרם לחות:

לשמנים האתריים יש תפקיד חשוב ,מן הסתם,מעבר למתן ריח. כמובן שחשוב שהריח ינעם למשתמש,אך יש לשמנים גם פעילות נוספת. בקוסמטיקה הטבעית השמנים האתריים הם החומר הפעיל, כל שמן ותכונותיו הוא. ישנם שמנים שמגבירים את הלחות (לעור יבש), ישנם שמנים שמקלים על פצעי אקנה, ישנם כאלה שמכווצים נימי דם (לקופרוז),ישנם שמנים מבהירים (למקרה של כתמי עור)ועוד ועוד ועוד.... וכמובן שלשמנים יש השפעה גם על הנפש. העור הוא ראי של הנפש ולכן לשמנים חשיבות גם מבחינה זו. למשל, אם האדם לחוץ וחסר מנוחה נכניס לפורמולה שמנים מרגיעים, לעומת זאת אם הוא עייף ומדוכדך, נכניס שמנים מעוררים וממריצים, ההשפעה שתהיה לכך על עור הפנים היא לא מבוטלת. וזו רק דוגמא כללית. דבר נוסף, מכיוון שהשמנים האתריים חודרים את כל שכבות העור (ומגיעים על למחזור הדם) הם גורמים גם לחומרים האחרים בפורמולה להכנס עמוק יותר לשכבות העור. וכך גם ההשפעה של שמני הבסיס מתחזקת.זו בדיוק הסיבה שאין להכניס שמנים אתריים לקרם קונבנציונאלי מחשש שהכימיקלים שבו יחדרו עמוק יותר ממה שהיצרן התכוון ויגרמו נזק. ולבסוף, לשמנים האתריים יש תפקיד חשוב בשימור הקרם. ללא שמנים אתריים חיי המדף של הקרם יהיו קצרים מאד. הם (בתוספת של ויטמין E) מונעים חמצון מהיר של שמני הבסיס שמרכיבים את קרם הבסיס. לגבי הכמות, היחס של 1:2 (1 טיפה ל-2 גרם/מ"ל קרם בסיס) זה היחס שנהוג לשים (לפחות מה שלמדנו). אם מרגיש למישהו נכון יותר לשים פחות אז בבקשה. ככלות הכל בל נשכח שקוסמטיקה טבעית זה לא מדע מדויק מה עוד שהשמנים האתריים הם בד"כ המרכיב היקר ביותר בקרם , אז מי שעושה קרם ומסתפק בפחות, מרוויח
.
 

LaSaponaria

New member
../images/Emo207.gif שאלה שמזמן רציתי לשאול...

ולא העזתי
האם ישנה הוכחה מדעית לכך ששמנים אתרים חודרים למחזור הדם על ידי מריחתם על העור? אני תמיד חשבתי שתפקידו של העור הוא להגן על "פנים הגוף" ולמנוע חדירה של חומרים חיצוניים. כמו כן אני יודעת שכאשר רוצים להחדיר לדוגמא הורמונים (מדבקות) משתמשים גם בחומר נשא כלשהו פעיל בצורה זו או אחרת. האם מישהו יכול להסביר? תודה.
 

נורקס

New member
בוודאי שזה הוכח בבדיקות מעבדה

ויותר מזה, הוכח שהשמנים חודרים למחזור הדם לא רק ע"י מריחה על העור אלא גם ע"י הרחה בלבד. בבדיקות מעבדה לדם של אנשים שהריחו/ מרחו על העור/בלעו שמנים אתריים נמצאו שאריות מולקולות בכמות זו או אחרת של חומרים פעילים שמצויים באותם שמנים (כמו:סינרול ואקליפטול שמצויים באקליפטוס, ציטרל שמצוי בשמן לימון ובהדרים אחרים, לינלול שמצוי בשמן לבנדר ושמן הל ועוד). החומרים נשארים במחזור הדם כ-90 דקות עד 72 שעות (תלוי בכמות החומר שנעשה בו שימוש, בסוג השמן וכמובן בשוני בין בני אדם). לאחר זמן זה מפונים החומרים דרך השתן (זה גם הוכח בבדיקות מעבדה). רק לידיעה, ישנם שמנים שהשפעתם חזקה יותר בהרחה מאשר בבליעה (כלומר הרחה מכניסה יותר חומרים תפעילים למחזור הדם מאשר בליעה).
 

LaSaponaria

New member
בהרחה ובבליעה אני מבינה שזה נכנס...

למחזור הדם. השאלה היא רק לגבי מריחה על עור (לא פצוע כמובן). תודה.
 

נורקס

New member
כפי שרשמתי בהודעה הקודמת

נמצאו שאריות של חומרים פעילים הן בהרחה הן במריחה והן בבליעה כמובן שלא מדובר על עור פצוע
 

LaSaponaria

New member
האם את יכולה להפנות אותי...

למאמרים/מחקרים בנושא של חדירה דרך העור? תודה על העזרה.
 

נורקס

New member
אין ברשותי מחקרים ספציפיים

אפשר לנסות לעשות חיפוש באינטרנט. המידע מתבסס על לימודים של קוסמטיקה טבעית וארומתרפיה. אם תצליחי למצוא משהו באינטרנט, אשמח אם תיידעי אותי .
 

saritsh

New member
בארמתרפיה מסורתית זה שונה

בארומתרפיה מסורתית לא משתמשים בחומרים מתחלבים. שנים אני משתמשת בתערובת לפנים ביחסים שציינתי קודם, אף פעם לא הרגשתי שאין מספיק שמנים אתרים, יתרה מזה - יש כאלו שטוענים לפעמים שאפילו כמות זו חזקה מדי לאף שלהם. גם כשמכינים תערובות ארומתרפיות לטיפול כמו עיסוי כללי, או למטרות ספציפיות אחרות לא מוסיפים כל כך הרבה שמנים אתרים ולכן זה נראה לי מוגזם. בטח לעור הפנים הרגיש, ושאלה היא למה צריך בכלל להוסיף כל כך הרבה שמנים אתרים? לריפוי - מוכח שלא צריך כל כך הרבה. לריח? גם זה מוכח כמספיק, אין משהו שעובר לידי ואומר- מה זה הריח הטוב הזה. אז למה באמת?
 

נורקס

New member
עניתי בהודעה שלמעלה

לא כ"כ הבנתי את המשפט "לריפוי לא צריך כ"כ הרבה". לריפוי של מה? זה משפט כללי מידי לכל בעיה יש בד"כ נוסחא של שמנים ודווקא לבעיות רפואיות המינון בד"כ גבוה יותר.
 
למעלה