כמה תארים יש ?

d a p h n a

New member
שתי התשובות אינן נכונות

גדול, יש תואר ראשון (בוגר, Bachelor), תואר שני (מוסמך, Master), ותואר "שלישי" (דוקטורט, PhD). פרופ' אינו "תואר" שלומדים אליו. פרופ' הוא מינוי, דרגה מקצועית. בישראל פרופסור הוא אדם שלמד לכל שלושת התארים, קיבל עבודה באוניברסיטה בתור מרצה, עבר את השלבים המקצועיים המוקדמים (שבהם הוא נקרא "מרצה" ומגיע לרמה מקצועית מסויימת שבה הוא מכונה פרופסור). ישנן מדינות אחרות שבהן כל או רוב האנשים שמלמדים באוניברסיטה מכונים מיד "פרופ'", ללא תלות בשלב שלהם שבו הם נמצאים מבחינה מקצועית. זה הכל בגדול ובהכללה. עכשיו, ישנם מקומות שבהם המסלול המקובל הוא מה שנקרא "מסלול ישיר לדוקטורט", ואז עושים תואר ראשון, ומיד לאחריו מתחילים תכנית לדוקטורט, אבל באמצע בכל זאת מקבלים גם תואר מאסטר, כך שזה לא ממש שמדלגים על שלב. בנוסף, יש עוד כל מיני סוגים של תארים ותעודות שאפשר ללמוד אליהם שלאו דווקא נכנסים בדיוק לקטגוריות שמניתי, אבל באופן כללי יש שלושה תארים: ראשון, שני ודוקטורט.

d a p h n a

New member
עוד הערה קטנה (למקרה שיש כאן מישהו מהטכניון)

בטכניון יש גם סוג של תואר ראשון שנקרא "מוסמך", אבל זה משהו ספציפי להם. בגדול התרגום העברי המקובל ל"מאסטר" (במובן של תואר שני) הוא תואר מוסמך.

LastFlowers

New member
זה לא ספציפי

רוב התארים בני 4 שנים (בעיקר המהנדסים) הם בגדר 'מוסמך למדעים ב-'. תארים ראשונים תלת שנתיים הם 'בוגר'. תארים שניים מכונים פה 'מגיסטר למדעים במדעי ה-', 'מגיסטר למדעים בהנדסת-' ו-'מגיסטר להנדסה בהנדסת-'.

mayush63

New member
כמה תיקונים קוסמטיים אנאליים

פרופסור חבר ופרופסור כבוד אינם מחייבים תואר שלישי במקרים קיצוניים אפילו לא מאסטר, אלא ניתנים לרוב ע"ס השגים מקצועיים או רשימת פרסומים שאינה בהכרח אקדמית אך היא בינלאומית בין השאר זה לא ניצפה במדעים מדוייקים למשל (למעט מקרים מאד בודדים) אבל במדעי החברה ואומנות בהחלט קיים בקיימברידג', אוקס ועוד כמה מקומות ניתן לקבל דוקטורט בלי להרשם, או להגיש תיזה, אומנם מדובר על כמה עילויים אבל הם צצים פה ושם
וכמו שציינת בחלק מהאוני' בארה"ב למשל, פרופסור הוא מרצה, (ונידמה לי שבאיטלקית מרצה ופרופסור זו בערך אותה מילה) יש עוד כמה אנקדוטות הזויות אבל נניח להן

milindapanna

New member
הערה קטנה

במסלול הישיר יש כל מיני סגנונות - יש מקומות שבהם כחלק מהמסלול עושים תואר שני "אמיתי", כלומר צריכים לכתוב משהו בסגנון של תזה וצריכים לקחת הרבה יותר קורסים (לא פעם זה כרוך בלימודים ארוכים יותר), ואז את צודקת לחלוטין באמירה שלא מדלגים על שלב. מאידך, יש מקומות שבהם התואר השני הוא די נומינלי, ולמרות שפורמלית לא מדלגים על השלב הזה, בפועל מדלגים על כל העבודה הנפרדת של מ.א., דהיינו - עוד קורסים וכתיבת תזה. וכמו שאומר חכם סיני זקן - "אם זה טוב או רע - אין לדעת"... (או שכל אחד יעשה לעצמו את החשבון)

d a p h n a

New member
כן, אצלנו הוא נומינלי למדי

כלומר עושים קורסים כחלק מהתכנית הכללית, אבל את המאסטר מקבלים פשוט בסוף השנה הראשונה (כלומר אפילו לא בסוף שלב הקורסים). במקרה הזה התכוונתי לעניין הפורמלי של "תארים". אפילו במצב כמו שלי, שבו התואר השני הוא נומינלי למדי, עדיין יש לי תואר כזה. כלומר זה לא שיש (לפחות למיטב ידיעתי) מצב שבו מישהו מקבל ב.א ואחר כך מקבל phd, בלי לקבל באמצע מאסטר, למעט במצבים חריגים כמו דוקטורט כבוד או איזה גאון מיוחד.

milindapanna

New member
אני באמת לא יודע אם יש מצב כזה

גם בארץ כממשיכים במסלול ישיר לדוק' מקבלים תואר 2 בדרך?

Unicorn98

New member
יש אפשרות כזו, מיועדת בעיקר למי שפורש

באמצע המסלול, ואז אאל"ט הגשת הצעת מחקר לדוק' נחשבת כתיזה והתלמיד מקבל תואר מוסמך.

Gali112

New member
הייתי במסלול ישיר

קיבלתי MA אחרי שעברתי את בחינת המועמדות לדוקטורט (בטכניון...)

מממאיה35

New member
השבוע קיבלתי מסטר במסגרת מסלול ישיר לדוק' ../images/Emo9.gif

התנאי להמשיך את המסטר לדוק' ישיר היה סיום הקורסים של המסטר (32 נ"ז במקרה של האוני' שלי), ויכולת כמובן להרחיב את המסטר למחקר לדוק', והסכמה של המנחה. ומתי מקבלים מסטר? אני אישית היתי צריכה לסיים את הקורסים של הדוק' (12 נ"ז), וזהו - למלא טופס בקשה למסטר. אחרי שבוע הגיע בדואר אישור זכאות לתואר מסטר. הזכאות לתואר שני היא בלי ציון ממוצע ובלי דרגת הצטיינות אלא "במסגרת לימודים במסלול ישיר לדוק'". אז מה יצא לי מזה? אם חס וחלילה
יקרה משהו ולא אסיים את הדוק' (ושוב חס וחלילה וכו וכו) אז לפחות יש לי מסטר.

LastFlowers

New member
שאלה לי

בהנחה שחו"ח התרחיש הלא טוב מתממש, האם הזכאות הזאת מאפשרת בעתיד לימודי דוקטורט (באותו תחום או בתחום משיק), או שדינה הוא כדין מאסטר ללא תיזה?

מממאיה35

New member
בגלל שאני לא חושבת על התרחיש הפסימי

ותכלס, לא נראה לי שהוא יקרה לי (בתקופה הנוכחית אני והמנחה מדברים ועובדים על "מה עוד נשאר לי לעשות ע"מ לסיים בשנה הקרובה..
), אז אין לי מושג מה דינו של המסטר הישיר הזה לעומת מסטר רגיל.. אני יכולה רק להניח שהוא לא מונע מלהתקבל לדוק' מחקרי, כי הרי זה לא שישבתי רגל על רגל בכל התקופה ולא עבדתי במעבדה ולא חקרתי ולא שאלתי שאלות מחקר ולא מצאתי להן תשובות.. אגב, גם פרסמתי שני מאמרים בדרך, אחד מהם סיכם את השנתיים עבודה על המסטר (שוב - לא ביקשו שום סיכום ע"מ שאקבל את המסטר, רק הצעת מחקר מאושרת לדוק', אבל <במקרה שלי> הוא קיים..)

למעלה