כמה תהיות באמצע הלילה

כמה תהיות באמצע הלילה

אם אומרים שה' הוא אבינו אז אבא אמור לאהוב את בנו לא משנה מה..למה כל העונשים (אני מתכוונת לקשים שבניהם) אבא מחנך לא הורג.... אם הוא אבינו למה אנחנו צריכים לפחד ממנו? אם אנשים לא מאמינים בפיות ומכשפות איך הם יכולים להאמין בה'? שהרי ה' הוא חיבור בין פיה ומכשפה וממילא מה שלא מוסבר מתרצים את זה ב"זה מעשה ה'" או "ה' רצה ככה" מדוע הדתיים מזלזלים בדתות האחרות? מה כל כך נכון בדת הזאת שהיא טובה יותר ואמיתית יותר מן הדתות האחרות? למה יש בדת איסורים מטומטמים כמו לגרש אישה שנאנסה...לא מספיק שהיא נאנסה היא גם צריכה לקבל על הראש? (למה כי היא יצאה מהמטבח?) התנ"ך עושה עוול לנשים מילא הגברים שמאמינים... איך הנשים מאמינות אחרי שהן קראו את התנ"ך?

Zot ani 1

New member
תראי.....

לא מספיק לפתוח את התנ"ך ולקרא. כי פשוט לא תביני שם כלום ותגידי ותחשבי כל מה שאמרת עכשיו בהודעה. כדי להסביר לנו הכל יש הים את הרבנים הגדולים. אי אפשר להסביר כאן הכל על רגל אחת כי העינין מסובך אך אני רוצה להגיד לך שאין רע היורד מלמעלה- מהשם, הענין הוא שאין בידינו את הכלים לקבל את הטוב הזה ולכן הוא הופך לרע... את לא צריכה לפחד מהשם את צריכה לאהוב את השם. "ואהבתה את השם אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך". ומה הקשר בין להאמין בשם לבין פיות ומכשפות?! אם את מאמינה שיש השם והוא אחד מיחיד וממנו מגיע הכל מה איכפת לך שיש או אין עוד איזה פיות או מכשפות?? ואני אגיד לך למה הדתיים מזלזלים בדתות האחרות כי הדת היהודית היא האמיתית בגלל שהיא הדת הראשונה בעולם! וזה כבר מוכיח שכל הדתות האחרות הם העתק מהדת המקורית - הדת היהודית. קודם נוצרה הדת היהודית אחרי זה הדת הנוצרים ורק אחרי זה האיסלם. אם תפתחי את הקוראן תראי שהוא פשוט עיוות של התנך שלנו..... ומעמד האישה אינו רע בכלל בדת היהודית כמו שאנשים שצופים מהצד חושבים. הדת היהודית מכבדת את האישה נותנת לה מקום חשוב בחיי החברה ונכון יש כל מיני דינים שצריך שיפרשו אותם כי אם נפתח את התנך ונקרא פשוט נחשוב שזה דבר נורא אבל זה לא כך. מקווה שהבהרתי לך משהו אם יש לך שאלות את מוזמנת לשאול....

אתה ממש הפכת את כל מה שכתבתי!

אמרתי שה' הוא חיבור בין מכשפה לפיה לא אמרתי שקיימות פיות ומכשפות! אמרתי שלהאמין בה' מבחינתי זה כמו להאמין שיש פיות ומכשפות בעולם... דבר שני אני לא מבינה את התנ"ך אבל שגם הרבנים לא יתימרו להבין ועוד לפרש לנו את התנ"ך! הרי אומרים שאת התנ"ך כתב ה' (או ככה טוען דוד שלי..) ואיך אתה יכול להבין את ה'? הרי אומרים נסתרות הן דרכי האל...אז לא אתה ולא רב תתימרו לנסות ולהסביר לי את התנ"ך! אתה ענית לי על השאלה לגבי הדתות בהוכחה שאכן אני צודקת! אתה מאמין בכך שהדת היהודית היא הדת האמיתית! אני מניחה שאם היית נולד נוצרי או מוסלמי גם היית מאמין שהדת שלך היא הדת ואל תגיד לי שזה לא נכון...ובגלל זה יש מלחמות...וחבל ובקשר לאישה אני אמנם לא דתייה ולכן כהגדרתך אני "אנשים שצופים מהצד" ומה אם אספר לך על כל כך הרבה מקרים שאני מכירה מקרוב שהן אמהות דתיות שכבר לא יכולות לשאת בעומס..גידול הילדים עבודות הבית אז אל תדבר בשם אותן נשים ותגיד שטוב להן! אני רוצה אישה שתסביר לי מה כ"כ טוב בלשבת כל היום בבית לבשל ולגדל את הילדים בלבד!

Zot ani 1

New member
טוב אז קודם כל.....

אני בת! ואני מתקרבת לדת ככה שאני יודעת טוב מאוד מה מעמד האישה ביהדות והיא לא סובלת כמו שאת מציגה את זה. בכל חברה יש את אלה שרע להם ובחברה החילונית יש המווון נשים כאלה וגם בחברה הדתית יש כאלה. וזה לא אומר שלכל הנשים רע. ובקשר לזה שקשה להן עם גידול ילדים והישיבה בבית אז האישה היא לא מכונת תינוקות ואם היא מרגישה שקשה לה אז היא פשוט מפסיקה להביא ילדים לעולם! ולגבי בישיבה בבית כל אישה בוחרת את זה לעצמה אם היא רוצה היא תהיה עקרת בית ואם לא היא תצא לעבוד. נכון שיש עדות ביהדות שמעמד האישה לא נראה הכי טוב בהן אבל זה לא כולם וזה לא צריך להיות הגורם לחשוב שהכל כל כך רע ביהדות! ונכון שהתנך הוא מהשם ונכתב על ידו (ז"א השם הכתיב את הכל למשה) אבל הוא לא טרך כל כך הרבה זמן כדי שלא נבין שם כלום ורק נתסתכל על זה וזהו! נכון שנסתרות הם דברי השם אבל הכוונה היא לניהול החיים על האדמה ולא למה שהשם רוצה שנעשה פה בעולם הזה. והרבנים הם שליחי השם כדי להסביר לנו איך ומה לעשות! ברגע שרב קובע הלכה פה היא גם נקבעת בשמיים וזה נהפך למצוות- זה כדי להראות לך את גדולת פסיקות הרבנים.... ונכון שאם היתי נולדת בדת אחרת אז היתי חושבת שזאת הדת האמיתית אבל ב"ה נולדתי יהודית וגם את וצריך להודות להשם שאנחנו נולדנו עם נשמות מיוחדות יחודיות ליהודים....

orene11

New member
החיים הם חידה לא פתורה...

וכך יש להתייחס אליהם, ועדיף שתשאלי כמה שיותר שאלות כי בדרך הזאת תקבלי תשובות ברורות אט אט לגבי מהותך בעולם הזה. פשוט לשבת עם עצמך לבד ולשאול שאלות ולחכות לתשובות כן כן מעצמך. תדעי שאת הבנאדם הכי מרתק שתפגשי במסעך כאן בעולם הזה אז צאי לפגוש את עצמך וכך תכירי גם את טיבו של אלוהים כי חד הם. אני ואת ברואי אלוהים חלקים מן השלם שנקרא אלוהים ועם זאת כל אחד מאיתנו הוא אינסוף של אלוהות לכן כל שנשאר לך הוא באמת ובתמים להאמין שאת כל כך מיוחדת ויש בך מלא נקודות שעדיין לא השכלת להכיר וכדי שתתחילי ותהני מן המסע. בברכת מסע שלם ואוהב אורן מב"ש

וזאת עוד תשובה לא מספקת!

אל תענו לי בשאלות אל תענו לי בחידות אל תתרצו אם אינכם יודעים אל תענו!

כל השאלות שלך

הן שאלות טובות.. שאין להן תשובה.. כי זה פשוט מגוכך. אלא כמובן אם תלכי לשטיפת מוח שיסבירו לך את זוב דם עם מיליון פחדים ודברים ואז איכשהו באופן מעוות זה יכול להיתפש כהגיוני.

LoveBeing

New member
אולי את התגובה שלי תאהבי...

בדיוק היום ממש לפני שעה... שהלכתי לאכול משהו במטבח וקלטתי שאני אוכל בורקס. אמרתי לעצמי- אולי אני אענש על זה? ואז נזכרתי במה שקראתי בספר טוב שקיבלתי: "ההשגחה" של דניאל קווין- שאני ממליץ בחום... על בחור שעמד להיות נזיר ובסוף הבין משהו על אלוהים. אלוהים לא נוצר ביום שהוא התגלה לאברהם. זה לא שהוא חיכה עד שבני האדם יהיו "מפותחים" מספיק וראויים לו, כדי להתחיל לדבר איתם. הוא היה כבר לפני המון זמן- עוד בתקופת האדם הקדמון... ועוד לפני שהיה אדם קדמון. האלוהים האמיתי שלנו- הוא האינסןף, החכמה והתבונה, הידיעה והאהבה האינסופית... שיודעת הכל ונמצאת בכל. זה הוא לא האלוהים שדיבר אל משה או אברהם... או יותר נכון אני לא חושב שזה היה כל האלוהים. יופי שהיהודים מאמינים באל אחד- אבל זה סותר הכל שהם חושבים שהוא דיבר רק אליהם ועשה להם את כל הניסים... ועוד שיש לו קול ושהוא נגלה לאנשים. אלוהים שאני מנסה להחזיר לעצמי- הוא האור הגדול והאהבה. אני רק שנפלתי מהרוחניות נכנסתי חזק לאלוהים הדתי של היהדות. ואני התחרטתי על זה.... כי אז פחדתי מאלוהים מעניש ומפחיד. שכאילו בגלל דברים שעשיתי כל מה שקרה לי קרה. לאחרונה האלוהים שלי שאני אוהב חזר אלי. אז לעולם אל תשכחי- האלוהים שאנשים מנסים ללמד עליו דרך ספר שנכתב על ידי בני אדם מוטל תמיד בספק- אבל האלוהים האמיתי לא. הבעיה היא שאותו קשה יותר לקלוט ולהבין... הוא לא איזה אבא שמעניש. הוא עובד לפי חוקים מוגדים מראש... לפי החוקים האוניברסליים- כי הוא החוקים האלה בעצמם. כמובן שאני שוב חושש שאני כותב את זה... אבל יש לי הרגשה שאם טעיתי או פשעתי עכשיו שדיברתי עליו- הוא עדיין יאהב אותי... אהבת את התגובה הזאת? באהבה, גיל :0)

LoveBeing

New member
משהו אני כן אתקן.....

כנראה כי אני עדיין מפחד מלכתוב משהו שהוא לא אמת... אני חושב שכן יש משהו בתנ"ך והוא כן ספר קדוש אפשר לומר. ואולי הוא כן נגלה למה ואברהם ונגלה- אפילו כמעט בטוח שכן. אבל אי אפשר לדעת אם מה שהם שמעו היה משהו שאלוהים אמר להם- או משהו שהם יכלו לשמוע במצב שהיו? או אם כל מה שאלוהים עשה באותה תקופה נתפס ע"י האנשים ולכן יכל היה בקלות להיחשב כעונש או שכר ישר מאלוהים. למשל שם כתוב המון- אם תעשה ככה- מות תמות! אז כל מי שמת לפני גילו היה בטוח שהוא חטא! ככה חשוב אז שלא הבינו... התנ"ך הוא ספר היסטורי- וזאת הצרה! אנחנו לא מכים בעצם על דברים נכון? אם היה כתוב בתנ"ך לעשות את זה היינו עושים את זה עד היום? זה לא קצת דבילי? ממזן אנשים לא עושים דברים מתוך כבוד ואהבה ומסורת שלנו. אלא כי "ככה צריך" אחרת.... אז בבקשה! אני רוצה את אלוהים שלי בחזרה!! אלוהים שלי הוא אהבה. ממני, גיל

זה לא שאני לא אוהבת את התגובות

אין לי בעיה עם התגובות להפך אני נורא רוצה שיענו לי אך אינני סובלת מריחות... אני לא אקבל "כי ככה" או דברים בסגנון הזה....לדבריך לא אגיב עכשיו כי לא הספקתי לקרוא הכל ולחשוב על כל מה שאמרת אענה לך בקרוב נ.ב תודה לכל האנשים שמגיבים, אני לא באה לתקוף או משהו כזה אני באמת רוצה תשובות

seeyou

New member
הרהורים של חילוני../images/Emo121.gif-פרק א'

איך יכולים להאמין בה'? העולם הוא מאוד מורכב ובלתי ניתן להבנתינו,והרבה בחינות. לכן במשך הדורות אצל רוב העמים נוצר צורך בדמות הכול יכול ה"דמות" קיימת ולא חשוב אם הוא מקבל שם כזה או אחר. המדע המודרנית עדיין מגמגמת בשאלת היסוד "מאפס נוצר דבר" ולכן מתחילים את כול התאוריות מנקודה "המפץ הגדול".

seeyou

New member
הרהורים של חילוני../images/Emo121.gif-פרק ב'

מדוע הדתיים מזלזלים בדתות ? אני מניח שזה מתחיל מהמצב שאדם בודד "מזלזל" באדם אחר כול אחד חושב שהוא חשוב יותר מאחרים אצל נמלים נולדים עם תפקיד בקהילה לכול החיים אצל בני אדם אין דבר כזה כול אחד רוצה להיות מלך לשלוט באחרי לכן אני חושב,שהדתיים מזלזלים ביתר הדתות על מנת לשמור על מעמדם! אין שום קשר בין בריאת העולם לקבוצהת אנשים כזו או אחרת... הם מדברים מנקודת כוח המעמד ולא בגלל הסמכה של הבורא... בגלל זה יש בדת איסורים "מטומטמים "

seeyou

New member
הרהורים של חילוני-../images/Emo121.gif-פרק ג'

לא רק התנ"ך עושה עוול לנשים ! זה בכול הדתות-בכול הזמנים אם נתבונן בטבע הזכר שולט על הנקבה. נקח את האריה כדוגמה הוא אפילו לא צד! צדים עבורו(לביאות) והוא סמל של גבורה-כוח-מלך-אינטליגנציה...... אני מניח שהגברים ,במהלך ההיסטוריה-התגוננו מפני נשים ע"י חוקי דת. בעולם המודרני יש שינוי במצבה של האישה בחברה משפחתית או באופן כללי ההתפתחות יקח הרבה זמן מאחר ואף אחד ,אף גבר(אפילו שהוא לא גבר והוא רק סתם זכר),לא מוכן לבטל את מעמד שלו מרצון

avital24

New member
שלום חולת חופש../images/Emo13.gif

רציתי לנסות לענות לך על השאלות אבל לפני כן שאלה אחת לי אלייך לא הבנתי למה התכוונת בכל העונשים (שמאלוהים) יש לך דוגמאות לתת , איזה סוג של עונש את מתכוונת משהו ספציפי שאת מכירה ומתוכו עלו לך השאלות. הדת היא לא הדרך האמיתית לאלוהים וזה מסר שהגיע ממנו , כפייה וחינוך מתוך פחד מעולם לא היו חלק מהכוחות שמניעים את היקום ואת אלוהים , אלוהים הוא אהבה טהורה אני לא חושבת כמו אבא לבנים (זו אימרה מוכרת מהדת) אלא יותר כמו בורא וברואים , הדת שלנו לא יותר טובה מכל דת אחרת ואין דת טובה באמת כי חיים מתוך פחד , חולשה , מסכנות , ביטול עצמי של האני הפנימי למען אלוהים היא לא רצונו האמיתי של הבורא , אלוהים לדעתי היה מאושר יותר לראות את בוראיו חיים חיים של חופש בחירה , עצמאות , אהבה כנות ואומץ לב אחד עם השני ולא נוהרים בהמוניהם אחרי דעות של "משיחים" אחרים (שלא באמת מכירים את אלוהים ופועלים מתוך אגו עצמי או רמאות) זוהי תמציתו של אלוהים לא סתם נבראנו עם מוח וחשיבה עצמאית נבראנו על מנת ללמוד דברים חדשים ולבחור בחירות חדשות ובעיקר עצמאיות לפתח את העצמיות שלנו (שכן גם אנחנו בדרך לאלוהיות). אני מקווה שזה עזר קצת להבהיר את העיניינים יש מדבקות חדשות שמדגימות מאוד יפה את אופיו של אלוהים והיקום כמו לדוגמא : "חשוב אהבה , עשה אהבה , חיה אהבה " או "השפע בעולם הוא של כולם" או "זה הזמן לאהבה" או "תנו לפיות לחיות" ועוד המון אימרות יפות וחכמות שמלמדות אותנו על אופיו האמיתי של אלוהים אפשר להשיג אותם בכל חנות קרביץ כמעט בכל מקום. אז שיהיה בכיף אביטל

The Warrior

New member
אבא מחנך לא הורג

אני לא יודע אם ה' הורג או שהאדם בוחר למות. יש הבדל - לא? שם בגן עדן אלהים ציוה על האדם שלא יאכל מהעץ (לא אכנס למה הוא מסמל) אך האדם חשב שהו6א חכם מאלהים והקשיב לעצת הנחש. אז אם תגידי לבנך שחשמל זה מסוכן והוא ילך ויכניס חוט חשמל בשקע החשמלי, אני תוהה אם הוא ישאר בחיים. אלהים מנחה אותנו איך לחיות ואנו בוחרים. אבל... חלק מהדברים/תוצאות אנו נושאים איתנו מגלגולים קודמים, ואי אפשר להבין כשלר רואים את כל התמונה. לפעמים דוקא אחרי מצב קשה מבינים יותר, ואני לא יודע אם האדם מסוגל ללמוד הכל בדרך הקלה. בני אדם הם לפעמים קשי עורף. אני לא יודע מה הכנסת פה פיה ומכשפה. עם פיות לא דברתי, אבל מכשפות פועלות בפירוש נגד ההנחיה האלהית, גם אם הן טוענות שהן באות לעזור. הן פועלות תחת כוחות שבסוף משתלטים עליהן, ויש מחיר לעצמה הזמנית שהן מקבלות מכוחות האופל. לגבי אלהים לבן או שחור כישוף זה כישוף. והדתיים הם לא קריטריון, כי את אלהים אי אפשר להגביל, ודת מגבילה. עד כאן. בכדי להאמין בתנ"ך לא צריך להיות אישה או גבר, מה זה קשור? מי שיש לו נפש והוא מרגיש את אמיתת המילים ימשיך לחקור ויבין יותר אם הזמן. אי אפשר להבין נסתרות בלי לעמול, או את התורה כולה על רגל אחת. ואם אומרים שה' הוא אבא, אז אני רק רוצה להעיד שבשבילי הוא כזה. אחרי כל החושך שהוא העביר אותי בו, מעולם הוא לא הרפה, ומה שהוא הבטיח הוא מקיים. אמנם מושגי הזמן שלו הם שונים משלנו, אז יכול להיות שלגבנו זה נראה זמן רב וכמעט אי אפשר לסבול יותר, אבל הוא יודע מה הוא עושה, ולא מאכזב. אבא אוהב, אך אבא גם מחנך ומה לעשות שחוקי העולם הם ככה, שלפעמים לומדים רק בדרך הקשה. סיפורי ההצלחות מתחילים תמיד בקשיים. ואם ההתחלה זוהרת, אז ישנם קשיים בהמשך. אי אפשר להתקדם בלי לעצור, אז לפעמים הוא עוצר אותנו שנפתח את העיניים. הרבה אהבה לך
ומאחל שלא תרפי

squishi

New member
אני כ"כ מזדהה!

אלו פשוט אותן שאלות שאני שואלת את עצמי מדי יום! אני באמת באמת לא מבינה איך נשים יכולות לסגוד לו כ"כ כשלאשה אז לא היה מעמד, היא היתה כמו איזה חפץ, שום שוויון! למה יש דבר כזה אישה עגונה ואין גבר עגון?! מורה לתלמוד דיבר פעם בכיתה (והוא דתי!!) ואמר שגבר שלא בוגד הוא לא גבר! ואח"כ הוא גיכך ואמר סתם, שלא תחשבו שאני בעד בגידות.. מוזר! אח"כ הוא אומר כזה אני אגיד לכם אבל למה בגידה של גבר נחשבת לפחות חמורה מאשר בגידה של אישה ואז הוא אומר ככה: קודם כל אצל גבר זה צורך, הוא יכול להנות מכל פעם לא קשור איך - אלו הצרכים של הגבר (חוצפן!) ונשים, הוא אומר, אצלן זה מעורב תמיד רגשית, הן לא יוכלו לעשות זאת אם הן לא יאהבו את הגבר אלא אם כן הן נימפומניות. כמובן שפרצנו שם בצעקות (הבנות) והיינו בשוק מהדברים שלו ואל נא תשכחי שהבן אדם דתי!! הוא באמת דתי, הוא אפילו לא יצא מהארץ אי פעם.. בקיצור, אני לפעמים באמת לא יודעת מה לחשוב..

למעלה