כמה תהיות עכשיו כשלכאורה הכל הוסבר

zman3d

New member
כמה תהיות עכשיו כשלכאורה הכל הוסבר

פעם ראשונה שלי פה בפורום הזה, אני בא מרקע של קולנוע ומאד הערכתי את הסדרה הזאת בהרבה רבדים, בינהם הכתיבה, ההתפתחויות ודרך ההצגה. אף פעם לא הייתי מאלה שהתבכיינו בסגנון "זה ההסבר שלהם" או "למה זה ככה". נהנתי מהחוויה וציפיתי שלכל פיסת מיסתורין שמאכילים אותי בסדרה הזאת יהיה הסבר, או לפחות שתהיה עקביות. עכשיו כשיש פרק אחד (שמחולק לשניים) לסוף וגם העובדה שזה גורם לכותבים לעשות הרבה דברים "קיצוניים" ברור לי שלא יהיו הסברים טובים אבל יותר מעצבן מזה - העקביות וההגיון הלכו לגמרי פתאום ! תהיות רק מהפרק האחרון שלכאורה נתן כמה תשובות גדולות כמו "למה דוקא הם המועמדים" אבל העלה הרבה שאלות אחרות שלא יקבלו כבר שום הסבר הגיוני - 1) המון מיסתורין היה על הסיבה למה השם של קייט מחוק. הסיבה של ג'ייקוב "because you became a mother". אם זה כך אז למה הוא החזיר אותה לאי ??? הרי הוא לכאורה מחליט ושולט מי בא לאי אז אם עכשיו כשקייט היא אמא והוא לא רוצה להפריד אותה מהתינוק למה הוא הביא אותה לאי אם הוא מחק את השם שלה ומצא לנכון שעדיף שהיא לא תהיה מועמדת ??? 2) בן הורג את צ'ארלס. למי שזוכר, היה פרק שבן בא לנקום בצ'ארלס (בפנטהאוס שלו). כשצ'ארלס שאל "ARE YOU HERE TO KILL ME?" בן ענה "YOU KNOW I CAN'T DO THAT". התנסחות מעניינת ומסתורית שגם העלתה בזמנו תהיות. זה רמז לנו בבוטות שהוא אכן מאד רוצה להרוג אותו אבל יש משהו שמונע ממנו, איזה חוק או משהו מעבר למוסר האישי שלו. הריגת הבת של צ'ארלס זה הדבר הכי קרוב לנקמה בו אבל נרמז לנו בפירוש שהוא כן היה מעוניין להרוג אותו אם היה יכול ... עכשיו פתאום הוא כן יכול ? 3) ג'ייקוב אומר "we are close to the end" ומתחיל לספר להם הכל. יכול להיות שהו מתכוון "we are close to the end of the series so its time to give answers" ???? מה השתנה עכשיו שהוא מחליט לספר להם ?? אני לא רואה שום הסבר לזה שהוא לא סיפר להם לפחות לפני 5 פרקים. 4)אמרו לנו כמה פעמים ש"ג'ייקוב ואח שלו "לא יכולים לפגוע" אחד בשני. אבל באותו פרק אנחנו רואים את ג'ייקוב מפרק את האמ-אמא של אחשלו, בסיבוב השני הוא מפצח לו את הראש על סלע וגורם לו לאבד את ההכרה ולבסוף להשתנות למשהו גרוע שמשאיר את הגופה של אח שלו. איך זה מסתדר עם "I've made it so you can't hurt each other" ??? 5) מה הקטע עם החדר הסודי בבית של בן ? הוא יכול לזמן את המפלצת ממנו ! מי ייצר את זה ומאיזה סיבה מישהו ייצור את זה ? כל האנשים שג'ייקוב הביא במהלך השנים היו בשביל לעצור את המפלצת, לא לזמן אותה. 6) גם דברים יותר קטנים כבר לא ברורים לי ונראה שנעשים "סתם" בלי איזשהו הגיון. לדוגמא - למה ג'ייקוב הופיע בפני הוגו בתור ילד ?? איזה סיבה יש לזה ? כדיי שזה ייראה לנו מסתורי יותר ? אפילו דברים טכניים כבר מפריעים לי עכשיו כמו העובדה שהאי כבר נטוש וכל ה OTHERS מתים ממזמן אז איך עדיין יש אור ומים זורמים בבית של בן ?? יש גנרטורים קסומים שם שממשיכים לנצח או שזה מהאנרגיות של האי ? לא הייתי ככה בעבר אבל בשלב הזה כבר ממש קשה לי להתעלם מחוסר העקביות שנעשה פה בשביל לסגור את הסיפור.

GossipGirl2

New member
תשובה ל1:

הוא אמר שהוא רוצה שיהיה למועמדים מה שלו לא היה וזה בחירה. הוא החזיר את קייט כדי שתיהיה לה בחירה. אם היא רוצה להיות מועמדת,היא יכולה. אני חושבת שהוא גם אמר את זה. זה בחירתה.

zman3d

New member
אוקיי

אז הוא כן החזיר אותה בתור מועמדת ... סבבה. למה למחוק את השם שלה אם הוא רואה אותה בתור מועמדת ? (ועוד ליצור כ"כ הרבה מיסתורין מסביב לזה)

reasonforall

Active member
מבחינתו..

היא הפכה להיות אמא, וכנראה כאשר מישהי הופכת לאמא - היא נחשבת מחוקה. כאשר האמא של ג'ייקוב ילדה על האי, לא ניתנה לא אפשרות אפילו לגדל את הבנים שלה - היא נרצחה. ג'ייקוב רוצה לתת לקייט לעשות מה שחשוב לה, שהיא תבחר בעצמה, וכן - קייט בחרה לחזור לאי בעצמה (במטרה להחזיר את קייט). ובפרק האחרון הוא אומר לקייט - את עדיין יכולה אם את מעוניינת.

JohnLocke

New member
תשובות

1) הוא "הביא" אותה בפעם הראשונה, כשהיא לא הייתה אמא. כנראה שבפעם השנייה, כשהיא חזרה עם אג'ירה, זה לא היה קשור למועמדות, אלא כאקט של רצון חופשי לגמרי מצד קייט. 2) אני חושב שמדובר במערכת חוקים שונה מזו של ג'ייקוב וסמוקי. יש לאחרים חוקים שאסור להרוג אחד את השני, ו-ווידמור שבר אותם כשבתור אחר הרג אחרת (אלכס). שים לב שג'ולייט נשפטה אחרי שהרגה את פיקט, וכמעט הוציאו אותה להרוג, עד שבן התערב ואמר ש"החוקים לא תקפים". בן הרג את ווידמור ושבר את החוקים של האחרים, לא חוקים קוסמיים מחייבים של ג'ייקוב, לדעתי. כשאמר שהוא "לא יכול להרוג אותו" בעונה 4, הוא כנראה עדיין רצה להיות מחוייב לחוקים האלו, ועכשיו כבר לא היה איכפת לו. 3) אם הוא היה מדבר איתם לפני שהם גילו שסמוקי רוצה להרוג את כולם, הם היו אומרים לו "למה שנסמוך עלייך, ולא על סמוקי שהציל אותנו הרגע מלהתפוצץ במטוס הממולכד של ווידמור?". אני חושב שעכשיו שהם גילו בעצמם שצריך לעצור/להרוג את סמוקי, ג'ייקוב החליט שהגיע הזמן לדבר איתם. 4) אני חושב שהאמא חוקקה חוק שהם לא יכולים להרוג אחד את השני, אבל אמרה "לפגוע" במקום "להרוג" כדי שהם לא ישאלו אותה כשהם ילדים בני 13 שבקושי ידעו שבני אדם יכולים למות "למה לעזאזל שנהרוג אחד את השני?". 5) המצרים בנו את זה, לפי ההירוגליפים. אני חושב שאנחנו צריכים להשלים פערים ולהבין שבתקופה המצרית (בין אירועי פרק 615 לאירועי פרק 609) סמוקי היה חייב, תחת החוקים של ג'ייקוב, להגן על המצרים ועל המקדש ("זו מערכת בטחון שמגינה על המקדש", כך אמר רוברט רוסו, וזה הגיוני גם מתוך הארכיטקטורה, כשהתא של סמוקי נמצא מתחת למקדש כמו כלב שמירה). באיזשהו שלב המצרים מתו, אבל המתקנים נשארו. לכן יש מתקן שיכול לאפשר לקרוא לסמוקי, וסמוקי מחוייב להגיע תחת החוקים. מתישהו דארמה בנו בתים מעל המתקנים האלו ולדעתי גילו שסמוקי מגיע כשמפעילים אותה. הוראס גר בעבר בבית שבו בן גר כשהאחרים עברו לגור שם. אפשר לראות שלבן היו רגשות להוראס, כי סגר לו את העיניים לאחר שהרג אותו בטיהור - לכן אני מנחש שהוראס מתישהו סיפר לבן על המתקן.

zman3d

New member
לא רע.

חלק מההסברים שלך ממש טובים וחלק קצת קלושים בעיניי אבל לא רואה טעם להכנס לזה כבר :) מה שכן, אם האחד ששתה מהכוס ונבחר להיות מגן האי יכול תמיד "לחוקק חוקים". עכשיו ג'ק הוא אלוהים ויכול גם "לחוקק" שכולם יהיו חסינים למפלצת, לא כך ?

JohnLocke

New member
אכן יהיה מעניין לראות איך תהליך החוקים עובד

אני מקווה שנלמד על התהליך דרך ג'ק, אבל אולי לא יהיה לו זמן לחוקק חוקים עם כל האירועים בפינאלה. נחכה ונראה.

zman3d

New member
יודע מה,

אני כן אתייחס להסברים כי הם מרגישים קלושים מידיי לטעמי :) 1) אז לפי מה שאתה אומר, החזרה של המועמדים לאי זה לא מעשה ידיו של ג'ייקוב ? כל הזמן הרי נאמר שרק מי שהוא רוצה מגיע לאי, בחירה או לא בחירה. 2) צ'ארלס ווידמור שלח אנשים שהתקיפו את ה"אחרים" והרגו הרבה מהם = צ'ארלס בעצמו הרג אנשים מה"אחרים". לפי ההסבר שלך (הרגת אחר = גזר דין מוות) לבן היה מותר להרוג אותו ... בזמנו זה נרמז כאילו משהו גדול יותר מנע ממנו לעשות את זה. 3) הסבר לא רע. חוץ מהבעייתיות הבסיסית שמשתמע ממנו שג'ייקוב ידע שכשסמוקי ינסה להרוג אותם, הוא לא יצליח. זה היה התוכנית שלו ? לתת לו לנסות להרוג אותם קודם ורק אז לדבר איתם ? זה קלוש לבנות תוכנית כזאת כי לכאורה רוב הסיכויים הם שהם היו מתים כבר בצוללת ואז ג'יקוב הפסיד .... היה יותר הגיוני מבחינתו לספר להם את האמת הרבה לפני זה ושלפחות חלקם יאמינו לו. 4) מקובל :) 5) "סמוקי היה מחוייב לפי החוקים של ג'ייקוב" ?? ג'ייקוב יכול ככה לחוקק חוקים שיגבילו את סמוקי ?? מאיפה הבאת את זה ? אם זה היה כזה פשוט אז אפשר כבר לסגור את הסדרה. לגבי המצרים, יהיה מאד נחמד אם כן יראו לנו קצת מה היה שם. הבנייה של הפסל והמקדש וכל זה.

JohnLocke

New member
המשך

1) אף פעם לא נאמר שכל מי שאי פעם הגיע לאי זה בגלל ג'ייקוב. ג'ייקוב מתמרן אירועים בעולם החיצוני כדי להביא אנשים לאי, ואת הארלי ברור שהוא כן הביא לאג'ירה, אבל אני לא חושב שאפשר להגיד שבטוח הוא הביא את קייט. 2)צ'ארלס לא הרג אף "אחר" חוץ מאלכס בעונה 4, האמת, הוא הרג רק לוסטיז. האחרים הצליחו לחסל את השכירים בסוף עונה 4 בלי שאף שכיר יהרוג אותם. 3) אני לא חושב שהיה אפשרי מצב שבו כל המועמדים היו מתים בצוללת. אם החוקים אומרים שסוייר גרם למוות כשהפעיל את הפצצה, אז אפשר לומר שהוא בוודאי לא היה יכול למות בצוללת, כי הוא לא יכול לגרום למוות של עצמו. באופן כללי, אני מאמין שג'ייקוב לקח המון leaps of faith במהלך הסדרה כשלא דיבר מעולם עם מועמדים בתקווה שהם לא ימותו עד שיימצא מחליף, אז עוד אחד הוא לא כזה קריטי, לדעתי. 5) "יום אחד, ג'ייקוב, אתה תוכל להמציא חוקים במשחק משלך" נאמר ע"י סמוקי הקטן ב615. לדעתי זו רמיזה עבה שג'ייקוב הוא זה שחוקק את החוקים, בתור השומר על האי, הרי ידוע שהאמא הייתה השומרת כשהיא חוקקה את החוק שאוסר על ג'ייקוב וסמוקי להרוג אחד את השני. אני כן חושב שהחוקים צריכים להיות באיזשהו משא-ומתן, אולי משא-ומתן מיסטי עם האנרגיה באי, כך שהוא לא יכל לחוקק חוק שאוסר על סמוקי להרוג לגמרי. היו פרצות בחוק שג'ייקוב לא היה יכול לסתום כי "האי" לא אישר. זו לפחות התיאוריה שלי.

אלעד ר

New member
2)

2) צ'ארלס הרג "אחר" כשהיה צעיר בתחילת עונה 5, כשנתפס ע"י לוק, סוייר וג'ולייט. שבר לו את המפרקת וברח. כמובן שאף-אחד לא גילה על זה ואפשר להגיד שזה היה מתוך "הגנה" על הקבוצה שלו כדי שלא יגלו כלום, כמו כשמיקאיל הרג את מיס קלו.

JohnLocke

New member
משהו מעניין לגבי האחר ההוא

ווידמור לבש מדים של חייל אמריקאי בשם ג'ונס, שהאחרים ככל הנראה הרגו. אבל ווידמור בן ה17 קרא לאחר השני, שהוא הרג, "קאנינגהם", שזה גם השם שהופיע על המדים שלו. כלומר, אלא אם כן הייתה טעות בתסריט, מדובר בחייל אמריקאי שערק לאחרים. יכול להיות שזה גרם לווידמור לא להרגיש כלפיו סנטימנטליות.

בקשר למתקן שמזמן את המפלצת...

אני לא מקבל את זה שהאיש בשחור היה חייב להיות מזומן למקום בגלל איזושהיא טכנולוגיה או וואטאבר, זה ממש לא מה שנרמז בסידרה. מבחינתי זו אחת מההונאות שלו - הוא העמיד פנים שהוא חייב להגיע לשם כדי ליצור אשליה של חוקיות מסויימת, כאשר כזו בכלל לא קיימת, וזאת כדי להפעיל מניפולציות כאלו ואחרות. הוא לא היה חייב להופיע, הוא הופיע כדי לתת למצרים ולבן אשליה של שליטה מסויימת כאשר הזו לא היתה קיימת בכלל.

JohnLocke

New member
האינטראקציה בין סמוקי למצרים

היא מסקרנת ואין עליה יותר מדי פרטים, אז כמובן שזה אפשרי שהוא עבד על המצרים ולא היה חייב להגיע כש"קראו לו". אבל אני כן חושב שמתישהו הוא תיפקד בעל כורחו כמעין מערכת אבטחה, זה יסביר למה המצרים בנו לו תא מתחת למקדש שלהם. דרך אגב, לא רמזתי שלזימון יש קשר לטכנולוגיה, אלא פשוט לחוקים.

אני חושב שהוא פשוט הונא את המצרים

כדי שיעבדו אותו כמו אל, למטרות כאלו ואחרות. לחשוב שהגיע תרבות לאי שבנתה בניינים שעליהם נכפה על סמוקי לשמור זה די מסובך עד מופרך לדעתי.

יפעת777

New member
לגבי קייט אם זה ככה אז גם סאן הייתה צריכה

מחוקה. היא האמא האמיתית. ולמה קלייר הגיע לאי כשהייתה בהריון? וגם לא ענו לשאלה למה האחרים היו חוטפים ילדים ולמה נשים לא יכלו ללדת על האי

JohnLocke

New member
אולי רק ג'ין היה המועמד?

האחרים היו חוטפים ילדים כי הם היו חייבים להמשיך להתקיים והנשים לא היו יכולות ללדת (בן גם לא הרשה לאף אחד לעזוב את האי). חוץ מזה שלא היה מדובר בחטיפה כל-כך גדולה, את וולט הם חטפו כי הוא היה מיוחד, את אהרון הם ניסו לחטוף כדי לבדוק את בעיית ההיריון (בתור ילד שנולד על האי אך ההתעברות הייתה מחוץ לאי, אפשר היה לבדוק אם אכן הבעיה קיימת רק אצל התעברות בתוך האי כמו שג'ולייט חשדה). רק זאק ואמה, הילדים מזנב המטוס, נחטפו בלי היותם חשובים, וזה כנראה היה כי הם היו ברשימה. מה שכן, לא ברור אם הרשימה אכן ניתנה ע"י ג'ייקוב או שבן זייף את הרשימה הזאת. חלק מהרשימות כן היו אמיתיות (בן אמר לפני שרצח את ג'ייקוב שריצ'רד היה מביא רשימות), אבל אולי זו הספציפית לא הייתה מג'ייקוב. לגבי למה הבעיה של ההיריונות החלה - היוצרים רמזו עבות בריאיון שהאירוע שגרם לכך היה התקרית, כי ב1977 לפני התקרית איתן הספיק להיוולד וסוייר אומר "אולי מה שגרם לכך עוד לא קרה". בנוסף, יש את האירוניה הברורה בכך שג'ולייט גרמה לתקרית שתגרום לבעיות בעוד היא הובאה לאי בשל הבעיות. הייתה אפילו סצינה חתוכה בין סאן לאלפרט בסוף עונה 5 שבה היא שואלת אותו על ההריונות, וככל הנראה הוא היה אמור להגיד שם שזה בגלל התקרית. מתישהו החליטו לחתוך את הסצינה הזו - היא הייתה כתובה בחדר התסריטאים, כפי שאפשר היה לראות בסרטון דוקומנטרי בDVD של עונה 5. לא ברור אם צילמו אותה או לא.

נצל"ש-שאלה שאני לא זוכרת אם ענו עליה

איך הגיע המצנח עם האוכל לאי בעונה ה2?

JohnLocke

New member
זו שאלה שכמעט בוודאות יענו עליה בDVD של עונה6

במסגרת קטעים מיוחדים שיכינו כדי לענות על שאלות שלא היה להם מקום בנראטיב של עונה 6. ההשערה הפופולרית וההגיונית - ידוע שאלואיז השתלטה על תחנת הLamp Post בלוס אנג'לס אחרי הטיהור, התחנה שבעזרתה אפשר למצוא את מיקום האי מהעולם החיצון. כדי לוודא שדזמונד ימשיך ללחוץ על הכפתור (מטרה שראינו שהייתה חשובה לאלואיז בעונה 3, כשאמרה שהוא חייב להגיע לאי) היא שלחה לו אוכל.

אלעד ר

New member
שלחו אוכל גם לדהארמה-וויל?

אני זוכר שבעונה 4 סוייר אומר לקייט שהם יכולים להישאר לגור שם, כי יש אוכל חינם ויין בקופסא. האם דיברו על זה שגם הבתים מקבלים מצנח אוכל מדי זמן?

JohnLocke

New member
אני חושב שבמקרה הזה

מדובר על משלוחים שהאחרים העבירו לעצמם בצוללת. אני מאמין שקבוצה של אחרים מחוץ לאי (ידוע לנו שיש תשתית של כסף ואנשים מחוץ לאי לאחרים) השתלטה על מפעלי האוכל של דארמה והמשיכו לייצר אוכל עם לוגו של דארמה. אלואיז היא כמובן מנהיגת האחרים לשעבר, אז זה יסביר למה לאוכל שנשלח לדזמונד עדיין היה לוגו של דארמה.

למעלה