כמה תהיות...

qlqlqlqlqlqlqlq

New member
כמה תהיות...

הפורום הזה נראה כקבוצת תמיכה לכל אותם אנשים אשר מנסים להתקבל לרפואה ולכן יש לו מטרה טובה (לפחות הוא מתיימר להיות כזה).עקב הביקוש העצום (וחסר הפרופורציות לגמרי) אנשים נדרשים לסבול ולהעביר כמה שנים רק על מנת לשפר את ציוניהם על מנת לנסות להתקבל לרפואה. השאלה שלי היא: למה? למה יש כזה ביקוש מטורף? למה כל כך הרבה אנשים מוכנים לסבול כל כך הרבה רק כדי ללמוד רפואה? מה כבר יש בזה? אני רואה שרובכם לא תמימים,ואתם מודעים לקשיים שיש בפני רופאים,שהם לפעמים נאלצים לעבוד יותר מ 24 שעות ברצף (לא נראה לי שזה עוזר לרופא או לחולה),לכמות התביעות העצומה שיש כנגד רופאים בעוון רשלנות רפואית,לאלימות נגד רופאים,כמו כן חברות הביטוח השתלטו על הרפואה,מערכת בריאות מסורבלת ובירוקרטית שבה לאף אחד לא אכפת מכם ועוד ועוד... מה שמביא אותי לשאול: אתם יודעים על הקשיים שיהיו לכם,ויש לכם קשיים גם עכשיו,נראה שעושים הכל על מנת שתסבלו (כך אני רואה את זה),למה אתם רוצים להיות רופאים? אתם מרגישים איזושהיא שליחות בזה? למה למשל,(רק לדוגמה אם אתם כל כך רוצים להיות רופאים) אתם לא מרגישים אותו דבר בנוגע לחקר מחלות ופיתוח תרופות להן? הרי אם תמציאו איזושהיא תרופה, תטפלו ותצילו יותר אנשים ממה שתוכלו לטפל בהם אי פעם!וגם תקבלו תמלוגים עליה.בטח אם תהיו רופאים אז בשנים הראשונות ישימו אתכם רק במשרות זוטרות ביותר או משהו כזה ואתם הרי רוצים באמת איכשהו לעזור לבני אדם... אני ראיתי כתבות על רופאים בישראל בטלוויזיה ולא נראה לי שמישהו הגיוני ירצה להיות שם מה שעוד מעניין,האם הביקוש ללימודי הרפואה הוא רק עכשיו כזה מטורף או שהוא היה כך תמיד? ברצוני לאמר שהעידן התעשייתי,שבו רופאים נחשבו כאנשים חשובים נגמר וכעת אני יכול למצוא רק סיבות למה לא להיות רופא. הרופא הרי מנסה להבריא בן אדם אבל הוא לא קוסם.אם הוא לא יכול אז הוא לא יכול... האנשים שיש להם כסף יוכלו לממן לעצמם שירותי בריאות הרבה יותר טובים מאילו שאין להם כסף ולפעמים רופאים צריכים להתחבט בשאלה מי יחיה ומי ימות (כלומר במי יטפלו קודם) ובדרך כלל זה נקבע על ידי הגיל וכמות הכסף שיש לך באמת,קראתי הסברים של חלק מכם אבל אני לא מבין למה אתם/כל כך הרבה אנשים נמשכים ללימודי רפואה האם זה משום שמשדרים סדרות אמריקניות שבהן מראים רופאים שעושים תפקיד משמעותי? על פי ההגיון אף אחד לא ירצה ללמוד את זה...

salma4

New member
זה יהיה שרשור ארוך P:

את האמת אין לי תשובה כזו מבריקה או קולעת לשאלה למה רפואה זה מקצוע כו מבוקש בגדול .. תרומתי הצנועה לשרשור הזה אחלק לשני חלקים הראשון למה אני רוצה להיות רופא והשני למה יש ביקוש על מקצוע רפואה בקב ערביי ישראל .. נתחיל בחלק השני : ערביי ישראל חיים בתוך מדינת ישראל כאזרחים, ולמרות זאת אין אנו מוכנסים לכל המקצועות (דבר המתקשר עם ביטחון המדינה). כתוצאה מכך, הנוער הערבי הצעיר מוצא את עצמו מול הבחירה מצומצמת ביותר למקצוע החיים שיבחר. מקצוע הרפואה הוא אחד המקצועות המקנה לבעלו סטטוס ומעמד חברתי. המקצוע נחשב המקצוע היוקרתי ביותר . כתוצאה מכך כמעט וכל תלמידי העיליתה והתלמידים המצטיינים מבקשים ללמוד מקצוע זה ומשקעים רבות כדי להבטיח את קבלתם. אישית יש לי אבא רופא אורטופד ראש מחלקת אורטופביה בדגנה חדרה ויש לי אמא אחות אחראית תחנה לבריאות הציבור ובכל זאת בהיותי קטנה לא חלמתי על רפואה (רציתי להיות ספרית :) מענין לא ? ) בבוא הזמן התענינתי רבות בחלל ורציתי להיות אסטרונוטית אך כאמור אני קודם כל אישה, מוסלמית, ערביה וחיה במדינת ישראל אז בטח שזה יהיה רק חלום. אז למה באמת אני רוצה להיות רופאה ? את האמת אני קצת אגואיסתית בדבר הזה .. אני רוצה את הסיפוק העצמי בלשנות חייהם של אנשים לטובה .. אני רוצה להשפיע .. אני רוצה להיות בעלת אגנדה בחיי ושחיי לא יחלפו כך סתם .. אני רואה את שני הוריי וחשה את הסיפוק ואת עוצמת הרגש שהם מקרינים כשהם מדברים על אנשים שעזרו להם .. אני חשה גאה כשאני עונה לטלפון ומישהו בצד השני מבקש להגיד תודה לד"ר ולאחל לו ולמשפחתו בריאות .. אני חשה סיפוק עצמי כאילו שאני זו שעשתה את הניתוח ההוא שהצליח .. ומעל לכל זה אני אוהבת את המקצוע בגלל הקרבה לאנשים .. אני לא אוהבת לשבת במשרד מאחורי מחשב.. אני אוהבת אנשים .. הודעה ארוכה במיוחד :) אני מקווה שאני אהיה רופאה טובה ומצליחה כמו אבא ואמא (לממרות שהיא לא רופאה היא אחד האנשים הכי שעוזרים לאנשים בתפקידה כאחות ..היא יותר מאחות :) ) --- אני בטוחה שלא חסר טעויות כתיב אני מאוד עייפה :) תדלגו D:

Maias

New member
התשובה שלי

שלום גבר טוב אני חושב שיש לזה כמה סיבות , הנה כמה ששמתי לב אליהן וקל להגיד את זה אחרי שנה בלימודים . 1- אבא רופא , גם אמא? אז גם אני , הרי רפואה נחשב למקצוע טוב בסה"כ ויש בו הרבה דברים טובים שכנראה ההורים רוצים שיהיו לילדהם ולכן מעודדים אותם לנסות ולהתקבל , ויש בזה משהו מעודד לכל אלה שלומדים. 2- יוקרה . עד כמה שיכחישו וישחקו אותה צנועים , ללמוד רפואה זה לא כמה ללמוד פסיכולוגיה (עם כל הכבוד לפסיכולוגיה ולהרבה דברים אחרים) . זה שאתה לומד רפואה אומר שהצלחת לעבור מיונים קשים כולל ראיונות ובחינות לא מעטות ויש אנשים שאוהבים להרגיש את הסיפוק הזה של עמלתי ועכשיו אני אתקבל לאחד המקצועות הקשים !!! 3-כי אני יכול (לדעתי אנשים שבחרו במקצוע הלא נכון). הרבה הרבה אנשים לומדים רפואה רק כי תקוע להם בנתונים בגרויות כמו 115 או בעיקר פסיכומטרי של 750. אתם תופתעו לשאול רפואנים ולגלות שהם לא ממש מגלים עניין ברפואה וכל בחינה שלהם עיקר החשיבות היא לציון , לא טורחים לזכור משהו שלא צריך לבחינה , והעתיד זה לא מה שהם חושבים עליו עכשיו , אנשים כאלה מעדיפים לדבר על זה שהם לומדים רפואה מאשר ללמוד רפואה. 4- כסף . כן זה מתחיל קשה ונמשך לפחות 10 שנים , אך כמעט מובטח שכל מי שמתמחה יזכה בסוף למשכורות מכובדות ואפשר לעשות הרבה כסף בקליניקות פרטיות. 5- מקצוע מעניין מאתגר ועם עץ גמלון ענק , ולכל האנשים שאוהבים מסגרת שאפשר תמיד להתקדם בה , רפואה זה מקום מתאים. 6- אמא פולניה ולחץ שמופעל על ידי הורים וסביבה , בלי שהם מודעים שהם גורמים נזק יותר מתועלת. 7- עבודה עם אנשים והמון . המקצוע הזה מאפשר לך להתחכך עם כל סוגי האוכלוסיות על כל שכבותהן. זה דבר מאוד חשוב למי שאוהבים לעבוד עם אנשים , ובמיוחד למי שאוהבים לעזור , כי כשאתה מתקן לאדם חלק בגופו , אתה תגרום לו יותר אושר מאשר לתקן לו אלטרנטור באוטו. 8- ללמוד עם רפו"שניקיות , חחחח סתם . 9- פותח אפשרויות מחקר אדירות לכל מי שמתעניין בתחום (כמוני :) ) 10 -תתפלאו אבל יש אנשים שלומדים כדי לקבל רשיון רופא , רשיון הכרחי לפתיחת עסק כמו קופת חולים בעתיד , והאמת שיש לי שם של רופא שעשה את זה :S , ולא לשכוח שלא חייבים לעבוד ברפואה , ואפשר לעבוד במון דברים קשורים . בטח שכחתי כמה סיבות , או שיש כאלה שאיני מודע להן , אבל בסה"כ נראה לי שזה מכסה את הרוב , תאמינו לי שללמוד זה כיף , ואני מקווה שכולכם תתקבלו לאן שתרצו.

שאלה טובה, אבל קצת רטורית

האמת, יש לי תחושה שלפחות חלק, ואולי חלק לא מבוטל, מהמועמדים הרבים לרפואה שואפים לזה בגלל סיבות לא נכונות (כגון יוקרה, מעמד, לחץ ההורים - זה נראה לי גרוע במיוחד, ואולי חוסר הבנה את מקצוע הרפואה, במיוחד חוסר מודעות לזה שהעבודה באמת קשה בטירוף). לא נראה לי שמישהו באמת שואף ללמוד רפואה בגלל סדרות כמו ER. לא צפיתי הרבה ב-ER, ואני בכלל כמעט ולא צופה בטלוויזיה, אבל נדמה לי שאפילו ב-ER אפשר לקלוט שמדובר בעבודה קשה. אבל אולי רבים באמת לא מודעים מספיק לקשיים. גמאני חושב שהביקוש מופרז לחלוטין, בעיקר בהתחשב בעובדה שמדובר במסלול מפרך וכפוי טובה (החל מקשיי הקבלה וכלה בתנאי העבודה של הסטאז'רים והמתמחים). אבל אל תשכח שגם ההיצע די זעום - מספר המקומות בבתי הספר לרפואה מוגבל מאד, ויש רק ארבעה בתי ספר לרפואה בארץ. באשר לסיבות - רק על עצמי לספר ידעתי. אכן תחושה של שליחות ושאיפה לעזור משחקת תפקיד מרכזי, אבל יש חשיבות גם לאופי העבודה. אני למשל לא מעוניין בחקר מחלות, כי אנ'לא רוצה לעבוד עם מבחנות וכלים אחרים, כי אם עם בני אדם. השילוב של התעניינות בפיזיולוגיה וטבע האדם בכלל עם שאיפה לעזור ולטפל בבני אדם (וכאמור לא לעבוד במעבדה) - זה למה אני רוצה להיות רופא.

למעלה