כמה תהיו מוכנים להתפשר למען הפוטנציאל?

9צב

New member
כמה תהיו מוכנים להתפשר למען הפוטנציאל?

(אז חזרתי עם השאלות המעצבנות, תתמודדו!
)

לכול אחד כאן, בתקווה, יש תחום שהוא מאוד מאוד אוהב. לאחד זה מוזיקה, לשני זה ספורט, לשלישי לאסוף פרפרים (או משהו) ולמסגר אותם.
יצאתם לכמה דייטים, העניינים מתחילים להתגלגל.
פעם אתה בבית שלה, פעם היא אצלך, פעם בית קפה\מסעדה וכול השטויות האלה שעושים ביחד.
היא לאט לאט מתחילה להתגלות כאחת ששונאת את אחד הדברים שאתה הכי אוהב בעולם. היא "עוקצת" אותך פה ושם בהקשר לתחום ("למה אתה מוציא כסף על זה? מה אתה ילד?"), לאט לאט אפילו מנסה לשנות אותך קצת ("תלבש את זה, לא את ההוא"), לגרום לך להפנות עורף לתחומים או תחום שאתה אוהב כ"כ ושכ"כ עושה לך טוב.
לעיתים, זה נגרר עד התנגשות מסוימת בערכים שלך.
כמו למשל, שאתה מעוניין לשבת במקום זול וטוב, והיא במקום יקר וטוב - כדי שיסתכלו עליה יותר, שהיא תרגיש שאתה "מוציא עליה". למשל. או שהמטרות שלכם בזמן טיול - כמעט שונות לחלוטין.

אבל עדיין - אתה מסתדר איתה נהדר, אתה חושב שהיא מתאימה לך, היא יפה, היא נמשכת אליך.

- עד איפה את\ה ממשיך\ה את ההתפשרות?
- מתי זה יתחיל להפריע לך?

תחשבו.
מצד אחד אנחנו לא מחפשים מישהי שתהיה 100 אחוז כמונו, כדי שיהיה מעניין.
מצד שני, לעיתים בתחומים "חומריים" כמו תחביבים או דברים שאוהבים לעשות, מדובר בשמן ומים.

דעתכם בעניין?

iba90

New member
עם כל הכבוד לחיי האהבה...

בזוגיות חייבים לתת מרחב אחד לשני...אחד המרחבים שצריך לתת הוא בנושא התחביבים והדברים שאנחנו אוהבים...אם מישהי תעקוץ אותי על דברים שאני אוהב סביר להניח שאני אעיר לה על זה. כשאוהבים מישהו צריך לאהוב את הכל...פחות מזה זאת התפשרות

זאת אמונה שגויה!

כשאוהבים צריכים אולי לכבד תחביבים של בן הזוג.
אבל לאהוב את כל התחביבים שלו?!?! מצטערת אבל זה לחיות באשליות! כי אין
דבר כזה!

לי מספיק שהוא יואהב אותי
ויכבד את התחביבים שלי וזהו.

פוטנציאל?!

קודם כל אתה לא שואל שאלות מעצבנות

איך אתה יודע שיש בינכם פוטנציאל?

בקשר לערכים=כשהם מתנגשים צריך פשרות משני הצדדים.

ללמד אותה ולדרוש כבוד=שתכבד את התחביבים שלך ולא תזלזל בהם.
אם עדיין תהיה צינית אז ההחלטה היא שלך איך להמשיך איתה.

בקשר לבחירת בגדים
לאישה בדרך כלל יש טעם טוב
והיא אולי רוצה שאתה תתלבש יפה
לא רואה בזה שום דבר רע. וזה לא קשור שהיא רוצה לשנות אותך.
אלא פשוט שתתלבש כמו כולם. זה הכל.

בהצלחה

avi1283

New member
יש התפשרות

על דברים טכניים, כמו יופי כסף וכו'
אתה יותר מדבר על התנהגות שמפריעה לך או תכונות אופי, וגם על זה תמיד צריך להתפשר.
השאלה היא כמה התקשורת טובה בינכם, אם אתם יכולים באופן יחסית חופשי לדבר על מה שמפריע והצד השני משתדל להתחשב ולשנות,
ואם הרצונות של שניכם באים לידי ביטוי בקשר ולא רק שלה או שלך אז כמעט תמיד אפשר להסתדר.

9צב

New member
חחח חבר'ה, לא חיפשתי "הצעות לשיפור" אלא

יותר כמו מה היה לכם, מה נראה לכם שתעשו במצב, וכ'ו.

לאו דווקא לגבי עצמי (אני בכלל לא יוצא עם מישהי), לא עצות או בקשת עזרה, רק רוצה שיתפתח דיון חח

Lee Rock

New member
אני לא מחפש מישהי שתהיה כמוני

להפך, שיהיה לה תחומי עניין שונים, להעשיר אחד את השני.
אבל יש תכונות שפשוט לא יחזיקו אצלי יותר מדקה, אם היא מנסה לשנות אותי זה turn off רציני.

A 26 cm Schlong

New member
מסכים עם המשפט הלפני אחרון שכתבת

ובכלל, בחורה מהסוג שאתה מתאר פה, נשמעת לי כמו סיוט אמיתי ולא כמו מישהי שמישהו מסוגל לחשוב שהיא מתאימה לו.

כשאתה כותב על מישהי שמבקשת ממי שהיא יוצאת אתו לשנות את סגנון הלבוש שלו, והוא נענה, אין מדובר בפשרה, כי אם בכניעה.

זוגיות טובה בעיני, היא כזו שבה שני הצדדים מסוגלים לכבד האחד את רצונו של האחר, את פרטיותו של האחר, מבלי לחוש שצריך להתפשר.

לא על הכל אפשר להתפשר

ראשית , אחלה שאלה לדיון בעיני.
ולעצם העניין: יש דברים שבהחלט צריך לדעת להתפשר בהם, אבל יש דברים שלדעתי מאוד קשה למצוא בהם את שביל הזהב. למשל מוזיקה, אני לא יכולה לסבול מוזיקת טרנס (לצורך העניין) ולא אוכל למשל לנסוע עם מישהו ששם לי ברדיו מוזיקת טראנס. זה מטריף אותי.
או למשל העדפה בטיולים, אם אחד אוהב לטייל בטבע, לעשות טרקים, והאחר אוהב "לטייל" בקניונים ולעשות מסעות קניות.
או אפילו אוכל, אם אחד הוא טבעוני מטעמי אידיאולוגיה והשני קרניבור, זה ממש לא מסתדר לי מחשבתית.

היה פה לא מזמן דיון על הקשר בין עישון לבין אופי של אנשים. באותו הקשר, סגנון לבוש, למשל, זה גם דבר שאפשר להתחבר אליו ואפשר ממש לא. מי שמנסה לגרום לשני לשנות את סגנון הלבוש שלו, כנראה שמלכתחילה לא ממש התה שם משיכה והדדיות.

בקיצור, ברור שאפשר וצריך להתפשר, אבל לא על כל דבר ולא בכל מחיר.
זו דעתי.

Nurikabe

New member
עובדה שיש הרבה קשרים של קרניבורים

וטבעוניים.
בקשר לבגדים- לדעתי זה תלוי עד כמה חשובים לך. עד כמה בטעמים שונים וכו'.
קשה לי לקבוע מראש על מה לא אסכים להתפשר, אני גם מאלו שאין להם רשימה אז זה פחות רלוונטי בשבילי.

ESPS

New member
אני לא מוכן להתפשר על כלום יותר

אני פשוט אומר את הדברים כמו שהם.

אני לא מוכן להתפשר יותר.
כבר התפשרתי בעבר ובסוף נשארתי לבד.
אני לא רוצה "זוגיות" ולא "בת זוג". ואני בספק מאוד גדול אם אני אתאהב אי פעם בעתיד.
גם אם אני אמצא מישהי ואתאהב בה כליל, ברור לי שהקשר העתידי הזה יימשך לכל היותר שנה שנתיים עד לשיחת יחסינו לאן.
אז על מה בדיוק יש לי להתפשר ?
נראה לי שעדיף לי לחזק את ה"זוגיות" שיש לי עם עצמי.
להרגיש איכשהו שלם עם עצמי, ולהתפשר עם עצמי על כך שזה בערך המקסימום שיש לחיים להציע לי.
וזה באמת המצב. בדידות מתמשכת, קבועה, יציבה. זה מה שיש לחיים להציע לי באמת.

ESPS

New member
אולי אפשר להתפשר על כמה דברים קטנים

אולי קצת נסחפתי קודם.
אני יכול להתפשר למשל על בחורה שמעשנת ( אני לא מעשן ).
בחורה צמחונית, טבעונית, בררנית לסוגים שונים של אוכל.
אני יכול להתפשר על מראה חיצוני, בתנאי שאני ארגיש משיכה מינימלית כלפי הבחורה.

Nurikabe

New member
זה לא הקטע של ההתפשרות

הזדהיתי עם הרעיון הכללי בהודעה, ועם השורות האחרונות. גם אני קצת מרגישה שזה בערך המקסימום שיש לחיים להציע (בדידות וכו'). וזה לא כל כך בגלל התפשרות או חוסר התפשרות. אלא סתם, כי זה מה שקורה ואני לא יודעת אם זה ישתנה.

ד"א זוגיות של שנתיים זה גם משהו...

באמת עצוב

אבל יש אנשים שאוהבים בדידות
או כל כך התרגלו עליה עד שזוגיות זה ממש מחנק בשבילם!

אהבתי את המשפט של לחזק זוגיות עם עצמי
לדעתי אנחנו צריכים לאהוב את עצמנו ולקבל את עצמנו לפני שאנחנו מתחילים זוגיות עם אדם אחר!

dm30

New member
תשובה

אני מסוגל להתפשר על: , עישון (אם זה פעם בחודש זה נחשב בסדר), השכלה (אם כי רצוי שלפחות למדה במכללה/אוניברסיטה)גיל (22-32) ואין לי שום בעיה אם מדובר ביהודיה מכל מוצא שהיא, רצוי חילונית או שומרת מסורת.
קו אדום:בעיקר דברים שקשורים לאופי, כמו נוקשות יתר או ילדותיות מוגזמת.

למעלה