כמה תובנות

כשלא מאמינים לי ורוצים לדעת, ואני לא רוצה לשתף, צריך להימנע מלענות.
צריך לדבר דברים חשובים שקשורים לנושא ועוזרים להשיג מטרה, בעיקר מטרה עכשווית.
חשוב לדבר ברור ולעניין כדי להשיג מטרות ביעילות.
צריך להיות שמח על הצלחות חיוביות שיש.
חשוב להימנע מלעשות דברים מאיימים כמו מבטים מפחידים.
צריך להתעניין במה שחברים עושים בתחביביהם כדי לחזק את הקשר.
צריך להשתדל לפתור מריבות בעזרת הסברים, אבל כשאדם עצבני מוטב להניח לו.
לפעמים אפשר לנזוף סמכותית באדם ולהעיר לו שהוא לא בסדר וראוי לעונש.
צריך לעזור לחברים ביחד אתם למצוא פתרון לבעיותיהם.
צריך לפתח קשר לאט לפי הקצב של כל הצדדים ולהשתדל ליהנות ממנו בכל שלב.

לולא זו הייתה הוראה מהמפקדת שלך, ודאי היית מסתבך בעונשים על כך שקיללת את הקצין. בכל מקרה זו הוראה מוזרה. אני חושב שחלק מהסיבה לכך שהיכו אותי במשך שנים בכפר היא שעשיתי דברים מפחידים כמו מבטים מאיימים. נכון שלפעמים צריך להפעיל כוח וסמכות. בשום אופן אסור להכות.

dory30

Well-known member
לולא זו הייתה הוראה מהמפקדת שלך, ודאי היית מסתבך בעונשים על כך שקיללת את הקצין. בכל מקרה זו הוראה מוזרה. אני חושב שחלק מהסיבה לכך שהיכו אותי במשך שנים בכפר היא שעשיתי דברים מפחידים כמו מבטים מאיימים. נכון שלפעמים צריך להפעיל כוח וסמכות. בשום אופן אסור להכות.
לא הייתי חולם להרביץ לאיש. זאת הייתה שיחה טלפונית, אני שירתתי בקריה והוא עדיין היה בבית אל (ליד רמאללה). המפקדת פשוט ציפתה ממני לאסרטביות שחשבה שאין לי- וקיבלה אותה ממני בהזמנה.

להגיד לך לקרוא למישהו אידיוט זאת פקודה מוזרה. יש צורות דיבור יותר מכובדות. לא התכוונתי שהכית אלא שאותי הכו מפני שעשיתי דברים מפחידים. אנשים לא כל כך חכמים.

dory30

Well-known member
הגיד לך לקרוא למישהו אידיוט זאת פקודה מוזרה. יש צורות דיבור יותר מכובדות. לא התכוונתי שהכית אלא שאותי הכו מפני שעשיתי דברים מפחידים. אנשים לא כל כך חכמים
היא לא אמרה לי לקרוא לו אידיוט. היא אמרה לי לא להיות נחמד. וזה מה שעשיתי.

זה טוב, רק שכמפקדת הייתי מצפה ממנה להנחיה יותר ברורה ומדויקת מאשר האמירה העממית "לא להיות נחמד". למשל הייתי מצפה שתדרוש ממך לנזוף בו בצעקות על התנהגויות מסוימות שלו. אם הקצין ברמה חשובה ממך ותקלל אותו, הוא עלול לסבך אותך.

אני רואה עכשיו סרטים ללימודים. אתמול או שלשום ראיתי סרט על משפחה עם ילד שנופל ומגיע לבית חולים בלי הכרה ובסוף מבריא. עכשיו ראיתי סרט מדכא על אישה שסבלה מבעלה הדתי והאנטיפט והתגרשה ממנו ורצה לחזור אליה, טרטרו אותה בבית המשפט חמש שנים ובסוף השופטים החליטו על גט אבל הבעל סירב אז הם גירשו את הזוג לתמיד מהמקום. יש בסוף קצת תקווה גם כי הבעל אמר לה אני אוהב אותך אז יש תקווה שהשתנה, וגם כי אחר כך הוא קם והלך אז חושבים אולי עזב אותה. עד סוף השבוע אצטרך לראות גם את ישמח חתני.

dory30

Well-known member
אני רואה עכשיו סרטים ללימודים. אתמול או שלשום ראיתי סרט על משפחה עם ילד שנופל ומגיע לבית חולים בלי הכרה ובסוף מבריא. עכשיו ראיתי סרט מדכא על אישה שסבלה מבעלה הדתי והאנטיפט והתגרשה ממנו ורצה לחזור אליה, טרטרו אותה בבית המשפט חמש שנים ובסוף השופטים החליטו על גט אבל הבעל סירב אז הם גירשו את הזוג לתמיד מהמקום. יש בסוף קצת תקווה גם כי הבעל אמר לה אני אוהב אותך אז יש תקווה שהשתנה, וגם כי אחר כך הוא קם והלך אז חושבים אולי עזב אותה. עד סוף השבוע אצטרך לראות גם את ישמח חתני.
צפיתי בסדרה האמת, פרק ראשון- בהשפעת פרשת זדורוב. אחרי 10 דקות העברתי ערוץ כי זה קשה מדי. בזמנים שכאלה אני צריך לראות דברים מצחיקים או מותחנים- לא דרמות עוכרות שלווה.

תמיד טוב לרענן, אומרים שרוב האמנות הטובה בעולם עצובה. לי חשוב בעיקר שיהיה מעניין ועשוי היטב. למה התכוונת בזמנים שכאלה, האם הכוונה למלחמה בארץ ולכל הקורה בעולם?

dory30

Well-known member
ואיזה סרט מוצלח ראית לאחרונה ועל מה הוא?
מאחר ונטפליקס העלו את השוטר מבברלי הילס 4 ומעולם לא ראיתי את המקוריים- ראיתי את הראשון. יש להניח שאראה גם את השני, כי הראשון היה מעולה. השלישי לא מומלץ ע"י רבים. בראשון מ-1984 יש כמובן את אדי מרפי שאז היה מגדולי הסטנדאפיסטים בארה"ב (יש אומרים שהגדול מכולם) וברוב שנות השמונים היה סופרסטאר לכל עניין ודבר. כשהתחלתי להתעניין בסרטים של מבוגרים (סביב 1992) הוא כבר היה בשפל. מאז ראיתי כמה סרטים שלו- בומרנג (לא טוב), מאסר עולם (סביר), הטירה המכושפת (מצחיק אבל לא מדהים) והשוד המתוחכם (טוב, אבל הוא היה החוליה החלשה). אה וכמובן, "בגסות"- מופע הסטדנאפ האדיר שלו מ-1987 ששימש כטקסט בוק לממשיכיו- כריס רוק, מרטין לורנס, דייב שאפל וג'ראד קרמייקל.

dory30

Well-known member
השוטר מבברלי הילס עוסק בשוטר בשם אקסל פולי מדטרויט שמגיע לקליפורניה כדי לחקור את רצח חברו (ומודיע משטרתי לשעבר) שהסתבך עם אנשים מסוכנים בעת שהלבינו כספים. למרות שעברו 40 שנה- סרט מצחיק, משעשע ושנון. מי שלא ראה ומחפש בידור קל כדאי שיראה (וגם מי שראה).

אני יותר אוהב דרמות, אבל גם סרטי משטרה זה טוב. בעבר קניתי בבזאר שבכפר שלי ספר בשם "היער" שגם הוא עוסק בחקירה משפטית. עד כמה שהבנתי, זה על איש שחוקר את רצח אחותו שהיה בנעורים במחנה קיץ ביער.

כששוטר או שופט לא מאמין לי, אני מנסה לשכנע אותו או אומר שיעשה מה שהוא רוצה ולא אוכל לענות.
אני לא מדבר עם אנשים שאני לא מכיר.
אני מדבר עם חברים על מה שעושים בתחביבים כדי לחזק את הקשר.
אני מדבר מאוד ברור ולעניין, בשפה פשוטה ומדויקת.
אני שמח על הצלחות חיוביות.
אני מנסה לפתור מריבות בעזרת הסברים, אבל כשמישהו עצבני ולא מקשיב אני מניח לו.
אני עוזר לחברים ביחד אתם למצוא פתרון לבעיותיהם.
אני יוצר אמנות מקורית ומעניינת.
אני מבצע מחויבויות בחריצות ובנאמנות.
אני חי בריא ונכון.

למעלה