כמה תמונות מיום א' האחרון.

TAINTED SAINT

New member
כמה תמונות מיום א' האחרון.

שחרור לטבע של צפע שחולץ על ידי אחד מידידי מידיו של מופרע שהחזיק אותו בבקבוק !

TAINTED SAINT

New member
זעמן מטבעות צעיר שחבר אחר מצא אצל חובב טבע

ולקח אותו ממנו. הזעמן שוחרר מספר דקות לאחר הצפע,לכיוון שונה ביער

TAINTED SAINT

New member
חומט מנומר צעיר [ב']

הפרט הזה קטן יותר מהפרט הראשון שמצאנו ובמופע צבעוני יותר בגלל גילו. הזנב עבר קטיעה בעבר וצמח מחדש. מי שמעוניין במידע לגבי מקומות בהם ניתן לצלם חומטים כאלו מוזמן לפנות אלי בהודעה פרטית.

TAINTED SAINT

New member
ולסיום-נחושית עינונית.

ותודה לחברים שהשתמשתי בתמונות שהם צילמו-כנראה שהגיע הזמן שאף אני אקנה מצלמה דיגיטלית

TAINTED SAINT

New member
ל galvin -חלקם היו פעילים.

ביום א' הייתה טמפרטורה של 21 מעלות והיה יום שמשי וכמעט אביבי. לא חפרנו-אלא אם הרמת לוחות עץ ופח מגולוון ובחינה של מה שמתחתיהם נחשבת אצלך לחפירה,בשטח התרוצצו גם לטאות זריזות במספרים מרשימים שיצאו להתחרדן. אחד החומטים השתזף כשהבחנו בו וניסה להתחבא מתחת ללוח עץ. נצפה גם חרדון מצוי "משתזף"על גזע עץ זית [פרט לא בוגר,כנראה זכר].

galvin

New member
לי לא יצא עדיין לראות חומט מנומר פעיל

בחודש דצמבר. לעומת הלטאות.

galvin

New member
התצפית על הזיקית לא מפתיעה אותי,

וגם את תת המין הדרומי אפשר לראות עדיין, וגם לא הזריזות ולא החרדונים. שמת לב ששאלתי על החמט במיוחד.

ולמה לא?

מה שלך נראה טבעי במקום בו את נמצאת עכשיו,לא בטוח שיראה כך לילד בן 12 שנורא מחובר לטבע. לכן- צריך להסביר מה לא בסדר במעשה,איך זה פוגע בטבע,ומהם הדרכים הנכונות להנות וללמוד דברים חדשים בלי נזק לסביבה. אני לא חושב שילד כזה הוא "שונא" טבע או אויב בעלי החיים.

TAINTED SAINT

New member
קלעת כמעט 'בול' בהערכת גילו של חובב הטבע

שהזעמן הצעיר היה ברשותו - ילד בן 13 וחצי. תתפלאי קרן אך ילדים ונערים רבים אינם מכירים את חוק חיות הבר בארץ ואינם יודעים כי זוחלים הינם מוגנים. הם לא אוספים מתוך כוונה רעה אלא מתוך בורות. ילד שהולך וקונה במיטב כספו טרריום ומשטח חימום וציוד נלווה בסכום המגיע לפעמים לקרוב ל1000 ש''ח אינו עושה זאת בגלל שתכנן לעבור על החוק ולגדל זוחל האסור בהחזקה אלא מתוך אהבה וחוסר ידיעה לגבי מה מותר ומה אסור לגדל בבית. בשבילי מעציב הרבה יותר לגלות מזמן לזמן בגני ילדים ממשלתיים שבפיקוח משרד החינוך צבים ולהכנס לויכוחים לא נעימים עם הגננות על כך שמדובר בבעלי חיים מוגנים שמקומם בטבע... אני יכול להבין [אם כי לא להזדהות או להסכים עם] ילד שאוהב טבע ומעוניין לגדל בעל חיים מרתק כגון נחש או חרדון תוך הענקת תשומת לב מירבית לכל צרכיו מבלי להיות מודע לכך כי הוא עובר על החוק,או ביודעו כי הדבר אסור אך מתוך חוסר הבנה עד כמה התעלמות מהחוק מזיקה לעולם החי המקומי. לעומת זאת אינני יכול לסבול אנשים האמורים להיות אמונים על חינוך הילדים מגיל צעיר ומצפצפים ביודעין על החוק,ובלבד שבגן בחצר יהיה צב... "נו מה זה צב אחד ? אל תעשה מזה סיפור כזה גדול,אתה יודע כמה צבים נדרסים כל יום ?".....

naja

New member
שאלה לגבי זעמן המטבעות.

ידוע לך מתי הוא נלכד והאם היה פעיל?

למעלה