כמובטח - מתכון לקאפקייקס תותים

MisterCupcake

New member
כמובטח - מתכון לקאפקייקס תותים


עונת התותים בשיאה, ועכשיו זה הזמן הכי טוב לקחת את הפרי המתוק הזה ולהכין איתו קאפקייק אדום וטעים
וזה אפילו יותר פשוט ממה שאתם חושבים!
שנתחיל?


קאפקייקס תותים (12 קאפקייקס)
אז מה צריך?
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
350 גרם קמח (2.5 כוסות)
70 גרם קמח עוגה (חצי כוס)
2 כפיות אבקת אפייה
רבע כפית מלח
כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים
כוס חלב
20 תותים קצוצים דק (במעבד מזון או חתוכים היטב)

קדימה לעבודה!
מחממים תנור ל180 מעלותמנפים את היבשים ביחד -קמח, אקת אפייה ומלח
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד חמאה, סוכר וקרם וניל עד לקרם בהיר ואוורירי
מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים להטמעה
מוסיפים את הקמח והחלב בנגלות (שליש קמח – חצי כוס חלס – שליש קמח – חצי כוס חלב – שליש קמח) ומערבבים אחרי כל פעם
לבסוף מוסיפים את התותים. משתדלים לא לאכול אותם
מחלקים את הבלילה בתבנית שקעים עד ל3/4 גובה
אופים 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי
לקישוט- מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל) יחד עם 40 גרם (חצי שקית) פודינג וניל. מזלפים מעל
ועוד קצת לקשט – חותכים תותים לשני חצאים ומניחים בעדינות מעל הקצפת
טורפים!!

המתכון מתוך אתר מיסטר קאפקייק:
[URL]http://www.mistercupcake.net/strawberry_cupcakes/[/URL]

 

Justacook

New member
נראים מעולה

מתכון מאוד מפורט וברור. למורות שנאתי לשימוש בכוסות, כל הכבוד
 
בבקשה הסבר מה ההבדל בין הקמח הרגיל לבין קמח עוגה

מה זה קמח עוגה?

תודה מראש

אריאלה310
 

MisterCupcake

New member
ההבדל בין קמח רגיל וקמח עוגה

בקמח עוגה יש פחות גלוטן מבקמח רגיל, ולכן גם דורש לישה מינימלית (רמת הגלוטן משפיעה על רשת הגלוטן הנוצרת בעת לישת העוגה)
עובדה זו עוזרת כשרוצים להכין עוגיות ורוצים מרקם של בצק פריך, או בעוגות כשרוצים לשמור על טריות העוגה לאורך זמן.
כדי להבהיר את ההבדל בין שני סוגי הקמח, תחשבי עם המרקם של עוגיות חמאה שיצאו מהתנור, לעומת חלה שיצאה מהתנור
בתיאבון!
 
למעלה