כמויות ורעב...

כמויות ורעב...

שלום לכולכם, אני עכשיו שבועיים+לאחר הניתוח (כלומר התחלתי את השבוע השלישי...
מה שמטריד אותי שאני יכולה לאכול הרבה, (לעומת רוב המשורוולים)
אתמול הייתי אצל הדיאטנית, והיא אמרה לי להוסיף פחממות כמו פריכיות טוסט טעים וכו'

לארוחת בוקר אכלתי 2 פריכיות עם חביתה רכה קטנה
לאחר שלוש שעות (כבר הייתי מאד רעבה)
אכלתי 2 קציצות בשריות מבושלות (קטנות), לא שבעתי לגמרי אבל לא העזתי להמשיך,
עברו עכשיו עוד 3 שעות, אין מצב למשהו של בניים אני ממש מורעבת
הכנתי לי סול בתנור, מנסיון של שבוע אחרון אני אוכל כפרוסה וחצי או 2
וכך הלאה...
יש לציין שלא כל יום אני כל כך רעבה יש ימים שביצה אחת עם 2 כפיות גבינה משביעים ל-3 שעות
לשתות אני שותה כ-2 ליטר ביום עם בקבוקון לידי לאט לאט
והתחלתי כבר הליכות (בנתיים איטי ובהמשך נגביר את הקצב)

הקטע שאני מרגישה בדיאטה, אני חייבת לעשות לעצמי סטופ, ואין לי תחושת שובע או מלאות אחרי כמויות קטנות
ב"ה אף פעם לא הקאתי ולא הרגשתי רע או מלא מדי,
מה יהיה? ונפח הקיבה עוד אמור לגדול בהמשך, יש לכם פיתרון?

ecohen11111

New member
אכילה כל 3 שעות

שלום לך,
קודם כל אני יכול להרגיע אותך בקשר לכמויות האוכל שאת אוכלת, הכמויות שתארת הם לא כל כך גדולות. אני זוכר שגם אני כ- 3 חודשים לאחר הניתוח אכלתי שני קבבים בארוחה והייתי בפאניקה...

אם את רעבה כל שלוש שעות, אז או שתאכלי כל שעתיים וחצי (לא פחות מכל שעתיים) או שתגדילי את הכמויות שאת אוכלת בכל ארוחה.

מנסיוני (עברתי את הניתוח לפני קצת יותר משנה), אחד העקרונות הוא להרגיל את עצמך לא להיות רעב, ואם אתה לא רעב אז גם לא תאכל שטויות שהיית אוכל אם היית רעב.
אגב, אם את אוכלת טוב ולא רעבה, הגוף גם לא ייכנס למגננה, ובסה"כ הירידה תהיה עם פחות עצירות.

בנוסף, אני חייב להמליץ לך לעשות ספורט (לאחר קבלת ישדור מרופא, מאוד חשוב להתחיל בשלב בו את נמצאת): גם יזרז את הירידה במשקל, גם יבנה שרירים וימנע הדלדלות של העור.

ביום ראשון הייתי אצל הדיאטנית

היא אמרה לי "לאכול כל שלוש שעות, לא שעתיים וחצי ולא שלוש וחצי".

היא טוענת שאני מרגישה רעב אחרי שעתיים וחצי כי אני לא אוכלת מספיק בארוחה ושאני לא אוכלת מספיק בארוחה כי אני לא אוכלת מספיק לאט אז אני "נסתמת" מהר למרות שיש עוד מקום.

אני מנסה לפעול לפי ההנחיות שלה, לפעמים זה עובד, לפעמים לא. אבל אני מנסה בכוח להקפיד על כל שלוש שעות בדיוק בשביל התקופה שאחרי, שאפשר לאכול יותר. לא רוצה לחזור למצב שאני מנשנשת כל היום מסיבת "אני רעבה"

kolhazmanim

New member
יקרה, השוואות זה דבר מעייף...

אני חושבת שלכל מנותח יש את השלב שהוא מת מפחד שזה לא עובד, ושהוא אוכל יותר מדי וכו וכו...
ובכל זאת, למרות הפחד,
את צריכה להקפיד לאכול אוכל בריא ונכון שמותאם לדיאטה, ומצד שני - את חייבת לשבוע! אם אחרי 2 קציצות לא שבעת לגמרי אז תאכלי עוד אחת עד שתשבעי, לאט לאט את תלמדי איזה מאכלים משביעים אותך (בהמשך כמובן שעדיף עוף, למשל, מאשר קציצה רכה ונימוחה). את לא הולכת לסבול, ואם זה הראש - אז חבל מראש על המאבק.
התפקיד שלך עכשיו הוא ללמוד איזה אוכל משביע אותך ובריא לך ומקדם לך את ההרזיה - ולבחור אותו. בהמשך תוכלי להוסיף לקציצה למשל ירק חי ואז זה משביע הרבה יותר.
ותדעי שכמות האוכל משתנה מתקופה לתקופה, וממאכל למאכל. יכולה להרגיע אותך שאני שנתיים אחרי ועדיין שבעה אחרי קערית יחסית קטנה של אוכל.

אז אל תלחצי, תפני את תשומת הלב שלך כעת לגוף ותלמדי אותו מחדש.
בהצלחה!

אבשלום68

New member
אני לפנייך בכמה ימים

גם לי הותר לאכול פריכיות וכו'.
ניסיתי והפסקתי!!
החלבונים משביעים יותר מהקרטון שנקרא טוסט טעים.....
ולכן אני אוכל חלבונים.
הכמות היא כ2/3 כוס , זה משביע לא תמיד לכל 3 השעות אבל אני פשוט לא אוכל יותר.
אם מתעוררת תחושת רעב,מה שקורה לעיתים רחוקות אני שותה מים.
ואף אחד לא מת מלהיות רעב חצי שעה.
הגוף והראש יתרגלו למשטר חדש.

ecohen11111

New member
למה להיות רעב ??????

אתה לא בדיאטה!
בדיאטה רעבים, פה משנים את הרגלי האכילה.
בחצי שנה-9 חודשים שאחרי הניתוח, יש ירידה מאוד משמעותית בתחושת הרעב, תחושת הרעב לאחר התקופה הראשונה חוזרת ובגדול.
אם עכשיו לא תרגיל את עצמך שלא להיות רעב, לאחר מכן את כלכך תהיה רעב שתרוץ כל הזמן ותאכל שטויות.
ולכן: כל אחד צריך למצוא את נקודת האיזון שלו: לא להיות רעב ולאכול כל זמן קצוב (לאחר תקופה זה הופך להיות הרגל).

משפט כמו "אף אחד לא מת מלהיות רעב חצי שעה" זה כלכך ש-ג-ו-י ומטעה.

אבשלום68

New member
אין לי שום רצון להתווכח איתך

אבל אני חושב בניגוד אליך שחלק מהתהליך הוא לשלוט באוכל ולא שהאוכל ישלוט בך!!!!!!!!!!!!!
ולכן אם אני קבעתי לי שאני אוכל כל שלוש שעות, אני צריך לעמוד בזה.
אם לא זה יהפוך לשעתיים ואח"כ לשעה וחצי ואח"כ לשעה........
אבל אם אני אמור לאכול לפי תכנית האכילה שלי בשעה שתיים אחה"צ ובשתים וחצי אני נעשה רעב, אני מעדיף לשתות מים,לדחות את האכילה בחצי שעה.
גם אם אהיה רעב חצי שעה!!!
ככה גם הגוף וגם הראש משנים פאזה.
עלי זה עובד

ליבי3617

New member
כמויות

קודם כל אני רוצה להרגיע אותך לגבי הכמויות, את מצהירה בעצמך שזה לא כל יום.
אנחנו אנשים דינמיים ויש לנו ימים כאלה וימים כאלה..
אל תשכחי שלנו הנשים יש גם מחזור הורמונלי שגורם לנו ליותר רעב בימים מסויימים - יש נשים שמדווחות שהשרוול שלהן כאילו יצא לחופש.

אני לא מאמינה בלרעוב. תאכלי חלבונים, תאכלי חם.
את כרגע בשלב הטחון וההגבלה הגדולה ביותר מגיעה במוצקים - אז תראי שאין לך יכולת לאכול הרבה מאד בארוחה.
תעבדי עם הדיאטנית על הקטע של להרגיש בדיאטה.. תאכלי בריא ובמנות משביעות. ברגע שתהיי רגועה ושלווה - תראי שהתהליך יהיה הרבה יותר קל.

למעלה