כמויות מלט/חצץ/חול לקבלת 1 קוב בטון

fibi9

New member
כמויות מלט/חצץ/חול לקבלת 1 קוב בטון

חיפשתי בכל הרשת ולא מצאתי דוגמא לכמויות אני צריך לצקת מרפסת 5X2 ועובי 10 ס"מ ולא יודע לחשב כמה שקים מכל חומר או כמה דליים או כמה בלות ?

5 שקי מלט 50 דליי חול

75 דליי חצץ . כלומר 5 שקי מלט "בלה" גדולה של חול ו"בלה" גדולה של חצץ .

המנעולן

New member
הכמויות בכלל לא נכונות!

א. כמות החול צריכה להיות חצי מכמות החצץ ב. כמות הצמנט צריכה להיות חצי מכמות החול. מכאן שהיחסים הם 1 צמנט, 2 חול, 4 חצץ. למ"ק בטון באיכות הכי ירודה צריך 6 שקי צמנט ובערבוב ידני עדיף אפילו להוסיף מעבר לכמויות הנהוגות על-ידי חברות הבטון המוכן.

מזמן לא ערבבת בטון !

1 מלט 2 חול 3 חצץ . הערבי שבנה לי חלק מהבניה היה אומר 4 מלט 8 חול 12 חצץ . שזה בדיוק 1-2-3

המנעולן

New member
אותי לא לימדו ערבים!

לימדוני משכילים שהתערובת לב-200 היא , 1,2,4 כלומר 1 ל-6 בין צמנט ואגריגטים והערבי שלך - כדי לא לקחת סיכונים שיפר אותה ל- 1 ל-5 אך שיבש היחסים בין מרכיבי האגריגטים. נעשה ביחד חשבון - 1 מ"ק בטון שוקל 2400 ק"ג אז כמה זה שישית מזה? - 400 ק"ג! כמה צריך להוות הצמנט? - אמרתי שישית ואתה אמרת - חמישית. אז הכיצד רק 5 שקים למ"ק ( 250 ק"ג) ?!

כמויות חול חצץ מלט

הכמויות שכתבו לך כאן הן נכונות, אבל,,, הכנת כמות כזו של בטון היא עבודה מאוד קשה ולא תחסוך כמעט כלום במחיר. עדיף בכמות כזו להזמין בטון מוכן. כבר כתבתי על כך כאן כמה פעמים, 1 מ"ק בטון מוכן יעלה לך בסביבות 500-550 ש"ח, וזה כולל את ההובלה והעירבוב ותקבל בטון אחיד והיציקה תקח לך בערך 20 דקות. אם תקנה את כל החומרים תשלם גם על ההובלה, וגם תרגיש את כל שרירי הגב והידיים במשך 3 ימים במקרה הטוב. מנסיון. בהצלחה,,,אילן.

monster11

New member
מנסיון ,עליך לעשות את העבודה לבד

אם תביא משאית רוב הסיכוים שיעבדו עליך ויביאו לך חומר באיכות נחותה. משאית מלאה בבטון תשפוך את החומר בבנין כלשהו,ואם ישאר במשאית חצי קוב או 3/4 קוב,יערבבו אותו עם מים וישלחו את המשאית אליך,

למעלה