כמות אלכוהול מותרת על-פי החוק

Nomaed Dominus

New member
כמות אלכוהול מותרת על-פי החוק

שלום לכולם. מישהו אולי יכול לעזור לי. אני מחפש כבר שעתיים בערך בכל מני אתרים (כולל רשמיים) מה הכמות המותרת על-פי החוק שאחריה מותר לנהוג? באתר של המשטרה (אאל"ט) כתוב שזה 50 מיליגרם ל-100 גרם של דם או משהו כזה. זה לא אומר לי הרבה. אני גם מבין מכל מני אתרים (כולל הפורום הזה) שכוס בירה (או כוסית של משקה חריף) זה תקין. אז נקח חצי כוס בירה. נגזים את כמות האלכוהול ל-5% (בד"כ גולדסטאר למשל זה 4.3% וכו'). אז בכוס של 500 גר' יש 25 גר' של אלכוהול (זה בדיוק שווה לשוט של וודקא או וויסקי כשזה קרוב ל-50%). אז 25 גר' זה בסדר? איפה אפשר למצוא מידע מדוייק על זה? תודה, Nomaed נ.ב., אני יודע שזה אינדיבידואלי לכל בן-אדם ועל כל אחד זה משפיע אחרת. אני מחפש אבל פרטים מדוייקים מבחינת החוק.

isra533

New member
מבחינת החוק

זה בדיוק מה שמצאת באתר של המשטרה. כפי שאתה בעצמך ציינת שהדבר שונה מהנהג לנהג, החוק לא יגן עליך אם תעשה תאונה כתוצאה משתיה, רק בגלל שעמדת בתנאי החוק. אם אתה מחשיב את עצמך לנהג אחראי אל תנהג אם שתית ואת החוק תראה בתור המלצה לנהיגה בטוחה ולא רשות לנהוג באחוז אלכוהול נמוך מהמותר. החוק בדרך כלל נכנס לפעולה כאשר כבר נעשתה העבירה ובדרך כלל הדבר כבר מאוחר למי שנפגע. המחויבות של כל אחד מאתנו למנוע את המצבים שלא תמיד נדע לצאת מהם בשלום.

Nomaed Dominus

New member
זה ברור לי

אבל השאלה היא כזאת; אם משטרה סתם עוצרת אותי, ומבקשת לעשות לי בדיקת דם, אם זה יותר מהמותר אז ישללו לי את הרשיון. מה הכמות המותרת בבירות למשל שיצא תקין בבדיקת נשימה או דם? כוס של בירה זה עדיין "חוקי", ו-2 זה כבר לא?

Sea Urchin

New member
מה דעתך לחכות שעתיים בין שתיית

2 בירות לנהיגה, שהאלכוהול ייתנדף לו? ובינתיים תשתה משהו קל בשביל שלא תהיה צמא.

isra533

New member
אם אתה עדיין מתעקש

תקנה לך מתקן הבודק את כמות האלכוהול בדם ואפילו יכול לסמן לך מתי הגעת למכסימום המותר, אבל אתה צריך לבדוק במקביל האם אתה מסוגל לנהוג בצורה בטוחה במודעות סביבתית מלאה לאחר שהגעת למכסימום המותר. המשטרה לא עוצרת סתם. הכוונה של המשטרה לחסום בפני אלו ששתו יתר על המידה מלהגיע לכביש וזאת אפשר לעשות ע"י בדיקה אקראית שאמנם לא פוגעת בכולם אבל במקרה הזה כן מהווה כלי (אולי לא הכי טוב) למניעת תאונות דרכים ממש. אתה יכול לעשות נסוי עצמי כפי שכבר הציעו פעם בפורום ע"י משחק פינג פונג ושתיה אלכוהול ובדיקה של יכולת תגובה אחרי כל כוסית ששתית. ע"י הניסוי תוכל להבין את השפעת האלכוהול עליך ומתי אתה מפסיק להגיב בצורה נכונה, ואם יהיה לך המכשיר שהצעתי תוכל לדעת כמה כוסות אתה יכות לשתות לפני שאתה מאבד את הריכוז ובעיקר מבחינתך, מה מצבך ברמת אלכוהול מותרת לפי החוק. נשמח לשמוע על תוצאות הניסוי. בכל מקרה אל תעשה את הניסוי בזמן נהיגה.

כל הכבוד, ישראל

!IF YOU DRINK, DON'T DRIVE; IF YOU DRIVE, DON'T DRINK! למה להסתכן ולהסתבך סתם? אפשר להתאפק קצת, מה יש?

NewUser4

New member
החישוב המקובל הוא כזה.

מקובל לחשב שעל כל מנת אלכוהול יש לחכות 40 דקות לאחר שתייתה. "מנה" היא: א. 330 מ"ל של בירה (דרך אגב, משקאות מודדים בליטרים ולא בגרמים). ב. 150 מ"ל של יין. ג. 30 מ"ל של שתייה חריפה (וודקה לדוגמה). לאחר כל מנה יש להמתין 40 דקות. יש לשים לב שלאחר שתי מנות זמן ההמתנה הוא לא 80 דקות אלא הרבה יותר. מדובר על מנה אחת בלבד(!) ולאחריה זמן ההמתנה הנ"ל. ללא חישובים והתחכמויות למיניהם.

Nomaed Dominus

New member
תודה רבה!!!

סוף סוף תגובה עניינית. התחיל לעצבן אותי שמקום להתיחס למה ששאלתי התחילו להרצות לי על זה שלא צריך לנהוג שיכור. לא רואה בין זה שום קשר למה ששאלתי. לא שאלתי "האם כדאי לי לנהוג אחרי שתיה?" או משהו בסגנון. ביקשתי מספרים למי שיודע בשביל ידע כללי. בחייאת, אם זה האנשים שנמצאים בפורום "תרבות נהיגה" שלא יכולים לחבר 2 מילים, איך הם מצפים שבארץ תהיה תרבות נהיגה אם הם כנראה גם לא יכולים לתכנן מסלול של 200 מטר. זה רק מראה לי שאין מה להתפלא שבארץ לא יודעים לנהוג, אם דברים בסיסיים בחוץ לנהיגה לא ברורים לאנשים. תודה לך שוב NewUser4.

be_roo

New member
נחמד שהתעצבנת, אבל קיבלת תגובות

טובות ונכונות. שים לב שדם התגובה האחרונה שקיבלת שכביכול נותנת לך את התשובה המדוייקת שרצית מדברת על חישוב "מקובל", כלומר הערכה. שום דבר ממה שהוצג בחישוב הזה לא מחייב את החוק. הדבר היחיד שמחייב מבחינ תהחוק זו המדידה שעשו לאחוז האלכוהול בדם, ואם ימצאו אצלך רמה גובהה מהמותר תוכל לטעון עד המילניות הבא ששתית רק מנה אחת והמתנת שעה לאחר מכן.

חבר'ה, גם אני אוהב להרביץ איזה בירה

(גם יותר מ-5% ריכוז) או וודקה לפעמים, ואני אשמח להיפגש ולחגוג איתכם על רקע זה. אבל חס וחלילה לא לנהוג אחר כך, גם אם שתית טיפה קטנה, פחות מהכמות המינימלית שנקבעה בחוק. למה לשחק באש???

be_roo

New member
כמה זמן זה "אחר כך"?

לחכות חצי שעה זה מספיק? שעה? שעתיים? שלוש? ואם שתיתי חצי ליטר ולא שליש, כמה מחכים אז? ואם לאורך ארוחה של שעתיים שתית שלוש כוסות יין? ואז נחת שלוש שעות, איך תדע אם זה מספיק? אולי נשאר מספיק אלכוהול בדמך כדי שתעבור את רף החוק? הנושא בעייתי וגם אם האכיפה נדרשת וחיובית, צריך לספק לאזרחים כלים להתמודד. לא ניתן לדרוש מאדם לפנות 24 שעות אחרי שהוא שותה.

שאלה במקום

והיחידים שיכולים לקבוע בנושא זה הם רופאים. על המחוקקים לקבל את קביעתם: (א) שתית X גרם אלכוהול (עם/בלי אוכל ומשקאות אחרים) - מה הזמן הסביר/הממוצע לפקיעת ההשפעה? (ב) מדדים אובייקטיביים למצב ה"אלכוהולי" של בן אדם בממוצע - בנשיפה, בשתן, בדם... אבל מעבר לכך, כל אדם צריך להכיר את גופו. גם אם פורמלית או מתמטית הוא נמצא "בגבולות המותרים", אם הוא מרגיש שהוא עיף או "מסטול", עליו להיות מספיק אחראי כדי להימנע מנהיגה.

be_roo

New member
כבר נתנו הנחיות

ואמרו לאנשים שמשקה אחד זה מותר, ועכשיו מתברר שגם אנשים ששתו רק אחד עברו את המדד האובייקטיבי. אז מה עושים? אף אחד לא מרגיש מסטול או עייף ממשקה אחד, מצד שני לאזזרח אין כלים לבדוק האם הוא עומד בדרישות החוק או לא.

למעלה