כמות באגים מותרת בשלבי הפרוייקט

erandd

New member
כמות באגים מותרת בשלבי הפרוייקט

היי אנו מנסים לקבוע כמות באגים מותרת בכל שלב של פרוייקט הכוונה היא כמה באגים מותר שיהיו ובאיזה חומרה (קריטי, חשוב, נורמלי, נמוך). אני יודע שזה נשמע נורא פשטני ותלוי גורמים רבים, אבל אשמח לשמוע דעות או מאמרים שדנים בנושא. ההנחה היא שמוצר יכול וקורה שמשוחרר עם כמות באגים ידועה מסויימת, עוד חשוב להבין עד כמה באגים אפשר יהיה לפתור כדי שנתכנס סביב מספרים נוחים של באגים בכל שלב. אשמח לשמוע דעות/מאמרים

אבי ע

New member
כמה הערות לנושא ../images/Emo39.gif

ולא שיש לי תשובה מוחלטת... ראשית, ההתייחסות לכמות של באגים נראית לי לא נכונה, כי כל מספר אבסולוטי נתון שיתאים לך לפרוייקט מסויים, יהיה מספר גדול מדי לפרוייקט קטן יותר ולהיפך. לפיכך, נקודת המוצא צריכה להיות יחסית. על מנת ליצור בסיס משותף לצורך זה, כדאי ונכון להסתמך על מסמך הבדיקות של הפרוייקט, בהנחה שהוא מתוכנן נכון ובאופן מאוזן - כלומר, כמות מקרי המבחן (TEST CASE) למרכיבי האפליקציה פרופורציונית לחשיבותם ולמורכבותם. לאחר שברשותנו מסמך כזה (שבין כה חיוני לביצוע הבדיקות באופן נכון), אנו סופרים את מקרי המבחן וזה הדאטום שלנו להתייחסות. בתום סבב בדיקות סופרים את מקרי המבחן שנכשלו, לפי רמת החומרה של הבאג, וכך יש לנו מידע יחסי של אחוז הבאגים מכל רמת חומרה. מקרי מבחן בהם נמצא יותר מבאג אחד, נספרים רק פעם אחת ולפי הבאג בעל החומרה הגבוהה יותר. הקריטריונים לשחרור, כפי שאני נוהג לפיהם, הינם: 0% באגים קריטיים וחמורים 5% באגים בחומרה בינונית (אבל זה מספר קצת שרירותי, מטבע הדברים) אחוז סביר (שמעולם לא הגדרתי, מסיבות שונות) של באגים בחומרה נמוכה. איני רואה אפשרות לשחרר ללקוח, אפילו בשלב ביניים, מוצר עם באג קריטי או חמור. אם הדבר ניתן, אפשר להגדיר את הקטעים הפגומים כמיועדים לשלב הבא, אבל מה שהוגדר לשלב הנוכחי צריך להיות נקי מבאגים כאלו. לגבי האחוז המותר במעבר בין שלבים פנימיים של הפרוייקט, נאמר בין סבבי בדיקות, איני סבור שיש תשובה אבסולוטית. במידה ומשתמשים סיסטמטית בכלי המעקב שתיארתי, הדרישה העיקרית שצריכה להיות היא התכנסות של אחוז הבאגים בין סבב לסבב. את כלי המעקב היכנתי על גבי אקסל, מניח שמשתמשי טסט-דירקטור או דומיו יכולים להיעזר בכלי הניהול לצורך זאת. מקווה שעזרתי במשהו, וקבל כתנא דמסייע כריש שונית אפור מריף אלפינסטון בדרום מצרים, בואכה סודאן, שבחברתו וחברת חבריו ביליתי בשבוע האחרון

erandd

New member
מקווה שאתה בתא לחץ ../images/Emo61.gif

או בבטן של כריש. בכל מקרה תודה על התשובה המעניינת, אני מצרף אליך טקסט שמציין את דעתי בנושא. חילקתי את התהליך ל4 שלבים ואשמח לשמוע את תגובתך.

אבי ע

New member
אני צולל זהיר... ../images/Emo13.gif ../images/Emo39.gif

הטקסט ששלחת כולל נקודות חשובות של הצורך לתאם עם הלקוח את הגדרות הבאגים והכמות המותרת, אבל אינו נוגע בתי הבעיות העיקריות שעלו כאן: 1. האם יש טעם לקבוע קריטריונים לכמות של באגים, או עדיף לקבוע אחוז של באגים 0כלומר של יחידות פונקציונליות עם באג, מתוך כלל היחידות). 2. מה היא הכמות (או האחוז) בפועל שיש לקבוע.

למעלה