כמות גני משחקים בשכונה

1תפוחי1

New member
כמות גני משחקים בשכונה

שלום,
עברתי לגור ברמת אלון שבחיפה לפני כחודש ושמתי לב שיש מעט גני משחקים בשכונה. המקום הקרוב ביותר אלי מרוחק כ-10 דקות הליכה.
האם יש תקן לכמות גני משחקים פר מספר תושבים או רדיוס מינימלי בין בית לגן משחקים?
אם אין תקן אז מה נהוג לפחות?

אם השאלה שלי בפורום הלא נכון אז תפנו אותי בבקשה.

אז ככה

אין תקן מחייב, אלא המלצה שאינה מחייבת (אך מקובלת ונלקחת בחשבון) במסגרת התדריך הממשלתי להקצאת קרקע לצורכי ציבור.

ההמלצה הראשונית קובעת מכסת מינימום של 5 מ"ר שטחים פתוחים לנפש, ברמת השכונה (לדוג' אם בשכונה כלשהי מתגוררים 5000 תושבים, יש צורך במינימום 25 דונם של שטחים פתוחים).

בנוסף, התדריך ממליץ על מערך השטחים הפתוחים בשכונה: פארק שכונתי בהיקף של 5-10 דונם, גינות משחק קטנות בגודל של 2-5 דונם ופינות ישיבה של עד 1 דונם. הקצאת הקרקע צריכה להיות בנגישות מיידית למערכי המגורים. 10 דקות הליכה נשמע לי גבולי עד מרוחק מדי.

במיוחד בשבילך, איתרתי באינטרנט את תכנית המתאר של השכונה. תכנית רמת אלון הצפונית חפ/1746 (יש תכנית קטנה יותר לחלק הדרומי, נתעלם ממנה כרגע) מייעדת 74.8 דונם לשטחים פתוחים. אגב, התכנית אושרה כמה שנים טובות לפני שהושק התדריך להקצאת קרקע לצורכי ציבור. בתכנית כ-1000 יחידות דיור (אני מניח שניתנו הקלות עם השנים אבל גם מזה נתעלם כרגע). ע"פ 3.5 נפשות למשק בית, יוצא לנו שההיקף המינ' של השטחים הפתוחים אמור להיות 17.5 ד' בלבד - הרבה פחות ממה שהוקצה בפועל בתכנית, כך שלכאורה המצב אמור להיות מלבב.

השאלה היא כיצד והאם פותחו אותם שטחים פתוחים לפארקים, גינות משחקים ופינות ישיבה. אני לא מכיר את השכונה אבל מאוד יכול להיות שרוב השטח הגדול הזה, 75 דונם, הוא בכלל צלעות חשופות של הכרמל / שטחים פתוחים שעוטפים את השכונה אך אינם שמישים לביקורים.

אני מציע לך כזה דבר - תיקח את התשריט של השכונה (צירפתי כקובץ) ותבדוק מה קיים בשטח עבור כל תא שטח ירוק. אם קיימים שטחים ירוקים שקרובים יחסית לביתך ואינם משמשים כיום כפארק / גינת משחקים אז תוכל לפנות לעירייה (מומלץ לארגן עוד כמה שכנים) ולבדוק איתם את האפשרות להקמת גן משחקים חדש.

בהצלחה!

נ.ב.,
להבא מומלץ לבדוק את הדברים האלה לפני שעוברים לגור במקום חדש...

1תפוחי1

New member
תודה

לא ציפיתי לתשובה כל כך מפורטת וממוקדת אז ראשית תודה על השקעת הזמן.
אין ספק שהשכונה טובלת בירוק אך כפי שהערכת חלק ניכר מהשטחים הירוקים הם משופעים ולא נגישים.
אני גר בתחתית התשריט שצירפת ואילו 2-3 גינות המשחקים שיש בשכונה ממוקמות בשליש העליון. אני אבצע את הבדיקה שאתה מציע ואפנה לועד השכונה אם יהיה בסיס לדברים.

תודה.

choo

Active member
כמה זה "למטה"? יש שם פארק די גדול

שהכניסה אליו היא מרחוב יגאל אלון. הוא נמצא בין יגאל אלון, לבין רחוב אזולאי ובית ספר אלון.

1תפוחי1

New member
הכי למטה

אני גר בקצה רחוב שלון.
הפארק מוכר לי. כדי להגיע אליו צריך לצעוד כ-10 דקות מהבית שלי. החלופה השניה זאת גינת המשחקים ברח' אלתר, גם קרוב ל-10 דקות.

למעלה