כמות האנשים בכיכר מאוד משונה לי,

-איציק

New member
כמות האנשים בכיכר מאוד משונה לי,

אמרו שהיו 10.000 איש בכיכר. מה משונה? בזמנו שהשמאל עשו הפגנה בכיכר נגד בגין ומלחמת של"ג אמרו שהיו 400.000 איש (ארבע מאות אלף) ואתמול היו 10.000 ? עליתי לבמה לכמה דקות וראיתי כחצי כיכר מלאה באנשים ועוד הכביש של אבן גבירול מלא, אז עם חצי כיכר זה 10.000 אז כמה זה כיכר מלאה? אולי אני לא יודע חשבון אבל 400.000 אלף? (תלוי אולי מי המפגין
או שהשמאל יודע יותר טוב ממני חשבון). בכל אופן היה מרגש מאוד אתמול, אני מזהיר את הממשלה ממטה המאבק, כי כאשר אנו נלך לבחירות, ש"ס היו קטנים לידנו. איציק

smile2life

New member
המתמטיקה של הככר

מבלי להכניס דעה פוליטית של ימין או שמאל אחווה ואנסה לחלוק מעט ידע אישי - כשבאים לתכנן הפגנת המונים "עצרת" צריך לקחת בחשבון כמה משתנים קבועים אני אנסה למנות אותם עם הערות צמודות: ** פרסום: בהשקעה מיזערית של לא יותר מחמשת אלפים ש"ח (או בגיוס תרומה של בית דפוס) ניתן היה להדפיס שלטי ניילון עם תאריך העצרת ומיקומה. מהבחינה הזו העיתונאי והחבר נתן זהבי עשה עבודת קודש באזכור בלתי פוסק של העצרת אצלו בתוכנית ב103FM. ** צפי: של אנשים כמה אנשים צופים שיגיעו אל הככר - בסיטואציה כזו מחשבים קהל מגוייס דוגמת תנועות נוערף וועדי עובדים, או כל קבוצה אחרת שהתארגנה בכדי להגיע. ** מיקום: בהתאם לצפי האנשים בוחרים את מיקום ההפגנה (ככר מלכי ישראל "ככר רבין" מעל 20 אלף איש, מתחת ל20 אלף בד"כ יבחרו ברחבת מוזאון ת"א. פחות מזה רחבת הסינמטק) ככה יוצרים תחושה של צפיפות, זה מצטלם טוב ואין "פאדיחות". בנימה אישית הרבה יותר - אם ההסתדרות הייתה מגייסת וועדי עובדים ומסיעה אותם לככר לטובת העצרת, המצב היה נראה אחרת. אבל את הסקת המסקנות אני אשאיר למפיקי העצרת.

swfm

New member
בנוסף: עיתוי.

לא רצוי לקיים ארוע כזה ביום של משחק כדורסל או כדורגל חשובים. שמעתי שהיו לא מעט אנשים שזה היה התירוץ שלהם. אנשים כאלה משכנעים את עצמם שנוכחותם (כאחד מעשרות אלפים) לא תשנה ולכן אפשר להישאר בבית...

למעלה