כמות היפואים ביום

shugale

New member
כמות היפואים ביום

שוב אתחיל בתודה לחברי הפורום! מאד מאד עוזר לשמוע את עצותיכם. 10X!!

בעקבות הנסיונות שלי להגיע לאיזון טוב יותר, יש לי כשניים - שלושה היפואיים על בסיס יומי.
ההיפואים מקשים על ההתנהלות הסדירה של היום ומאלצים אותי לאכול גם כשלא מתאים, ואני מנסה להימנע מהם, אבל טרם מצאתי את שביל הזהב. נראה שעיקר ההיפואים נובעים מבזאלי גבוה ומספירה לא נכונה של מזונות שמודדים עם העיניים ופחות עם משקל, או כאלה שלא מגיעים עם ערכים מדויקים למנה, או בהיעדר משקל, כמו אורז, תפוח אדמה, בטטה, דלעת, לחם חדש וכדומה. אני מתקשה לנהל יומן אוכל, בגלל קשיי התארגנות (ADHD).

למאוזנים שביננו, מהי תדירות ההיפואים שלכם? כמה היפואים הגיוני לחוות במהלך יום או שמא שבוע?
חג שמח!

תומרונתם

New member
מנהל
בטח לא יומיומי

היפו יומיומי, ובוודאי כמה פעמים ביום, מתיש מאוד בטווח הקצר ופוגע בך בטווח הארוך. כולם מדברים כל הזמן על הנזקים בסוכר גבוה, אבל גם לסוכר נמוך בתדירות גבוהה יש נזקים לטווח ארוך (בעיקר במערכת העצבים).

מהם ערכי היעד שלך במשאבה? יכול להיות שכדי להגיע לשביל הזהב את צריכה להעלות את ערכי היעד, ואז בהדרגה להוריד אותם לערך הרצוי.
לגבי יומן אוכל - האם ניסית להוריד אפליקציות לנייד שעוזרות בזה? אישית אני לא מכירה, אבל אני יודעת שיש הרבה כאלה.
ועוד עצה קטנה: בגלל שאת מתקשה ברישום ותיעוד, במהלך התקופה של הנסיון לאיזון, הייתי ממליצה לנסות להמעיט במוצרים "חדשים" או כאלו שלא ידועה לך כמות הפחמימות שלהם בכלל. תנסי לשמור על תפריט פחות-או-יותר אחיד (בלי להשתגע ולאכול כל יום אותו דבר...) ותסיקי מסקנות לגבי מאכלים בצורה כזו.

ועוד טיפ קטן: אם ההיפו הוא פחות משעתיים אחרי האוכל, קרוב לוודאי שהבולוס היה גבוה מידי. אם ההיפו הוא יותר משלוש שעות אחרי האוכל, קרוב לוודאי שהבזאלי גבוה מידי.

למעלה