כמות חברי ועדות השמה

3מרגו

New member
כמות חברי ועדות השמה

עשיתי הרבה שיעורי בית וראיתי באתרים של עורכי דין שצריך להיות 7 נציגים.ואם לא מתקיים אין להסכים לדיון...ובשביל זה חשוב להביא עו"ד בלה בלה בלה.
שאלתי כמה יש אצלנו היום.נאמר שארבע.מלווה אותי איש חינוך שמתנדב מטעם עמותת קשר (וזה במקום עו"ד שלא הביעה יחס הולם ופיטרתי אותה).הוא אמר שזה בהתאם לחוק...אז הערתי שזה לא מה שכתוב ברשת.על זה הוא ענה "האם את רוצה להתקם או לפוצץ את הדיון".
מה הייתם עושים?תלוי במטרה ונסיבות?
לענינו ההחלטה נדחתה כפי שחששתי עד קבלת אבחון המשלים כי הרופא הגדול והנחשב והמחוזי עדיין רק רופא פסיכיאטר וזה לא מספיק לפי החוק.וישמרו מקום בכיתת תקשורת...
ביום חמישי נקבל את האבחון.המתח גובר.

לא ספרתי

אצלנו היו : יור הועדה ( מנהל מחלקת חינוך במועצה ) , מנהלת מחוז דרום בחינוך המיוחד , הקבסי"ת , מנהלת הרווחה במועצה , העוסית של הקיבוץ , פסיכולוגית בי"ס , מנהלת בי"ס , יועצת בי"ס , מחנכת הכיתה , אחראית חינוך מיוחד של החטיבה ( מורת אסטרטגיות למידה ) ואנחנו - השולחן היה מפוצץ מאנשים - לא ידעתי שיהיו כל כך הרבה ,
&nbsp
מה זאת אומרת שאבחון פסיכיאטרי לא מספק ? איזה אבחון צריך מבחינתכם ?
אצלנו זה מעבר לכיתה קטנה משילוב והעיקר היה אבחון פסיכודידקטי ומה שהבי"ס כתב
&nbsp

3מרגו

New member
צוות בית ספר לא קשור

גם אני לא ידעתי.זה תפקיד של עורכי דין אם יש אינטרס לבטל ועדה לחפש סיבה.אז צריך להיות רופא ילדים ונציג ועד ההורים.
חפשי בגוגל.
פסיכודידקטי לא מזיז לאבחון אוטיזם.אלא אם כן יש להם אבחונים מתאימים מהעבר.
אצלנו יש שינוי אבחנה דרסטי ולכם הם דורשים אבחון פסיכולוגי בהתאם לחוק.כתבתי SMS לרופא שאבחון שלו התקבל בערבון מוגבל והוא לא מקבל זאת!הוא כתב לפי DSM 5 וזה צריך להספיק.הוא חושב שהוא חצי אלוהים.

אני רק אמא שמנסה לעזור בבקשה לא לתקוף אותי

ועדת השמה קובעת את הזכות לחינוך מיוחד ואו יציאה מהחינוך המיוחד לחינוך הרגיל ולכן כן יש לצוות בי"ס / מוסד לימודי קשר לועדת ההשמה
אין קשר לרופא ילדים ובאף ועדה לא יושב רופא ( זה לא ביטוח לאומי ) בן לא אוטיסט , פסיכודידקטי אצלנו זה בשל לקויות למידה וכן היה צורך לועדה .
&nbsp
את צריכה אבחונים תקפים גם פסיכולוגי ויפה שעה אחת קודם .
&nbsp

3מרגו

New member
בכלל לא התכוונתי לתקוף

ברור שהיו נציגי בית ספר.זה בלי קשר לחוק.
החוק אומר-רופא ילדים ונציג ועדת הורים.אז לא עומדים על החוק.

TikvaBonneh

New member
הוא צודק

אם אין שבעה, אז את יכולה לבקש לבטל את ההחלטה שלהם בגלל שיש רק ארבעה. אבל אם ממילא הם לא החליטו כלום זה לא משנה. ואם ההחלטה לא נראית לך, אז זו יכולה לשמש עילה לביטול.

3מרגו

New member
נראה שבשתי הועדות לא הייתי מרוויחה מזה כלום

אבל חשוב לדעת.למקרה שאת לא מצטיידת בעו"ד שגובה סכומים בשמיים.

למעלה