כמות חלב + שאלות...

PAPI0301

New member
כמות חלב + שאלות...

שלום - רציתי לדעת כמה כמות חלב תינוקות בני 3 חודשים אמורים לאכול?
אחד שוקל כמעט 6 והשני כמעט 5 ק"ג. הם יונקים רוב הזמן חוץ מימים כשאני יוצאת מהבית ואז הם מקבלים 120מ"ל מטרנה. האם זה מספיק? יש לי גם חלב שאוב במקפיא (שמור לחזרה לעבודה) וכשהם שותים מבקבוק חלב שאוב אני נותנת גם 120. האם זה מספיק?עוד עניין - אני מרגישה מבולבלת כי מצד אחד יש לי חלב שאוב במקפיא ומצד שני כשאני יוצאת אני לא משתמשת בזה וגם כשאמא שלי שומרת עליהם היא נותנת מטרנה. אני מפחדת לבזבז את החלב ולשמור לחזרה לעבודה (אין לי כח כל הזמן לשאוב) אבל זה טיפשי כי אני גם ככה נותנת מטרנה...!מה אתן אומרות? האם להמשיך לתת מטרנה כשאני יוצאת או להפשיר את החלב השאוב ולמלא את המלאי חזרה עם שאיבות? ואם כבר שאלתי - תזכירו לי בבקשה איך מפשירים חלב שאוב?
תודה

כמות חלב

הי פאפי

הכמות נקבעת לפי המשקל ולא הגיל. הנוסחה היא 150 סיסי לקילו ליממה. כלומר - זה ששוקל 6 קילו - צריך סביב 900 סיסי ביממה, וזה ששוקל 5 - 750.
את זה צריך לחלק למספר הארוחות ביממה.
צריך לזכור - שזו נוסחת מסגרת וזה לא מתימטיקה מדוייקת. יש כאלה שיאכלו מעט יותר ויש כאלה שמעט פחות וזה עדיין יהיה בסדר לגמרי.
120 לארוחה - נשמע לי הרבה ומאוד מעמיס על הקיבה - במיוחד אם זה תמל ולא שאוב - כי זה הרבה יותר כבד וקשה לעיכול.
אבל - אם זה עובד אצלך טוב - אז גם זה בסדר. אל תשני סדרי עולם אם זה עובד טוב.
הפשרת חלב שאוב- על השיש או בכוס עם מים פושרים.
\אני חושבת שכדאי לתת את החלב השאוב שלך ולחדש את המאגרים של השאוב, למה לתת מטרנה אם יש שאוב ??
כמה ארוחות הם יונקים במהלך היממה ?

PAPI0301

New member
תשובה לשאלה...

הם יונקים כל כ שעתיים במהלך היום...בלילה זה משתנה...
מעניין מה את אומרת לגבי 120 מ"ל תמ"ל שזה הרבה כי "כולם" אומרים לי שזה כנראה לא מספיק להם...גם אחרי שהם שותים 120 מ"ל תמ"ל - הם רוצים לאכול עוד פעם אחרי שעתיים - אז אומרים לי אני צריכה להגדיל את הכמות ואלי המרווה בין הארוחות תגדל. אני מבולבלת....!!
לגבי הכמות של שאוב.... את חושבת ש 100 זה מספיק?

המשך

הי פאפי

אם הם יונקים בערך כל שעתיים - אז אני מנסה לחשב כמות לארוחה לגדול יותר - 900/12 = 75 סיסי. אפילו אם אני מחלקת את זה לעשר ארוחות ביממה - זה 90 סיסי לארוחה.
בגלל זה כתבתי לך ש 120 נשמע לי הרבה בבת אחת.
כתבי לאחת הבנות קודם - שתפתח שמיעה סלקטיבית.. נסי גם את.. אני מבינה שזה בטח נורא מציק לשמוע את ההערות של כל הסביבה.. אבל תקשיבי לאינסטינקטים שלך, תסמכי על עצמך.
האם את נותנת להם עם פטמה בזרימה איטית ?
איך את נותנת את הבקבוק - האם כשהם שוכבים והבקבוק אנכי ?
חשוב לתת גם את הבקבוק לאט, דומה להנקה, כך שהארוחה תהיה לא קצרה ותיגמר אחרי כמה דקות.
עשי להם הרבה הפסקות, גם עם הבקבוק.
זה שתגדילי את הכמות - לא בהכרח יעזור לרווח את הזמנים בין הארוחות.
זה נורמלי לתינוקות קטנים לינוק כל שעתיים שלוש. כך הקיבה שלהם בנויה - הרבה ארוחות קטנות בתדירויות גבוהות..
אני חושבת ש100 בבקבוק זה בהחלט מספיק.
שוב - אם נראה לי שמישהו רעב - חלילה אל תחסכי ממנו אוכל. שלא יתפרש מדברי שאני אומרת להרעיב. ממש לא.
אבל - אם נותנים בקבוק בצורה נכונה (אופקית) ולאט, עם הרבה הפסקות- הארוכה יותר ארוכה והתינוק שבע מהאוכל.
מקווה שעכשיו זה ברור יותר,

אם לא - כיתבי ואמשיך להסביר.
בהצלחה יקירה,
אל תתייאשי..

למעלה