כמות חלב

כמות חלב

הבת שלי מחר בת שבועיים והיתה רק על הנקה,היא לא עלתה במשקל ולכן החלטתי לבדוק כמה יוצא לי בשאיבה. בכל שאיבה יוצא לי 50 סיסי. האם זה תקין כמעט שבועיים אחרי לידה?זה לא מעט מדי?

כמות חלב

שלום לך,
ראשית, מזל טוב!
הכמות שיוצאת בשאיבה היא לא אותה כמות שהתינוקת יונקת, לתינוק בד״כ יש יכולת מציצה ושאיבה חזקה יותר מכל משאבה. לכן זה לא בהכרח אומר שזו הכמות שאת מייצרת.
למרות זאת עדיין לא ברור מדוע היא לא עולה במשקל. אנחנו מסבירים שבערך בגיל 10 ימים התינוק צריך לחזור למשקל הלידה ואם זה לא קורה צריך לחשוב על הגדלת כמויות החלב ואז שאיבה היא טכניקה להגדיל את הכמויות. חסרים נתונים, האם ההנקה היא עפ"י דרישה? האם משני צדדים והקפדה על צד ראשון ממושך ואז מעבר לצד השני?
אני ממליצה לך לראות יועצת הנקה שתדריך אותך כיצד להגדיל את הכמויות ושתראה שמבחינת ניהול הנקה הכל בסדר.
שיהיה בהצלחה.

לופסי

New member
באותו עניין

הגוזל בן 10 ימים והיום בשקילה ראשונה בטיפת חלב גילינו שבמקום לעלות במשקל הוא ירד (מ 2.770 בשחרור מביח ל 2.620). אני מניקה על פי דרישה אבל יש לי פטמות שקועות ולכן ההנקה היא דרך פטמת סיליקון.

האחות יעצה לי להתחיל לשאוב במקביל להנקה (משד אחד) כדי להגדיל את התפוקה - ואז אחרי שינק להאכיל את השאוב מבקבוק ובמידת הצורך להוסיף גם תחליף.

היא גם אמרה להאכיל כל שלוש שעות, אבל כל התהליך הנל פלוס החלפת חיתול לוקח בערך 3 שעות - ולא נראה לי להעיר אותו לעוד האכלה רגע אחרי שנרדם... מה לעשות? איך לנהל את ההנקה והשאיבה במקביל?

השאיפה שלי היא להצליח להגביר את התפוקה כך שאוכל לחזור להנקה מלאה... האם כל תוספות הבקבוקים האלה לא יקשו עלי ממנו לחזור ולינוק בהמשך?

אני מבולבלת ומוטרדת מאוד. מה לעשות?

תודה.

למעלה