כמות יומית של מוצרי חלב לבת שנה+2?

Tula1

New member
כמות יומית של מוצרי חלב לבת שנה+2?

שלום מיכל, האם תוכלי לומר לי אם יוגורט דנונה פרו-ביוטי 1.5% בבוקר (היא אוהבת את היוגורטים של יופלה עם מתיקות מעודנת, ולא מצאתי באחוזי שומן גבוהים יותר) , ודניאלה אחה"צ זה יותר מידיי ליום? לפעמים מתווספות לתפריט היומי כף או שתיים של גבינה כלשהי כממרח על לחם לארוחת ערב. תוספת נוספת לא קבועה- מטרנה בכמות שלא עולה על 180 ליום. אשמח לקבל תשובה בהקדם, כי זה מה שהילדה אוהבת לאכול.... תודה מראש

מוצרי חלב

לדעתי הכמות אינה מוגזמת. חבל לי שפעוטה קטנה אוכלת מעדן דל שומן,עם תוספת סוכר. כל כך מיותר ופחות בריא. זה הגיל בו הכי קל לחנך ולהנחיל הרגלים לחיים בריאים. ממליצה לעבור ליוגורט לבן רגיל ולא מומתק של 3% שומן. (אפשר גם 4.5%). במיוחד לאור העובדה שאוכלת גם דניאלה. לפחות שמעדן אחד יהיה בריא ולא מתוק. בהצלחה

Tula1

New member
האם זה בסדר להוסיף ליוגורט של הבוקר

(בהנחה שאני עושה כעצתך ועוברת ליוגורט 4.5% לא-ממותק) האם להוסיף שקדייה או סילאן? משהו אחר? והמון תודה על ההתייחסות והתשובה

אין מניעה להוסיף את הצעותייך אך

לדעתי תוסיפי כגיוון , רק לפעמים. רצוי שתתרגל שהבסיס הוא חמיצותו הטבעית של היוגורט ולא תמיד שיהיה ממותק.

olgaer

New member
מנצלת את השרשור לקטר...

מה קורה עם מוצרי חלב עם אחורזי שומן נורמלית על מדפים? בקושי ניתן למצוא דנובה שהיא 4.5%, לכל יום שישי אני מוצאת את היוגורט הטבעי 3%, קוטג' וגבינה לבנה של 9% גם. מעצבן!

Money makes the world go around

נכון, זה באסה ומעצבן כי זה פחות בריא. אבל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כסף זו מילת המפתחוהצרכנים (אנחנו) לא הכי מבריקים ונופלים בפחים שיווקיים ולכן כיום כל מוצרי הדיאט מהווים נתח רציני וגדול מהמדפים בעוד שהמוצרים הבריאים והטובים נדחקים הצידה. בעבר היו כל מעדני הפירות 3% והיה ניתן למצוא 2-3 טעמים של דיאט. כיום המצב הפוך.. יש מגוון עצום של דיאט פרי ו1.5% עם פירות ו2 סוגים בערך של מעדני 3% עם פירות. מה שיש לעשות (ואני ואת קטנות מדי לזה..) זה חרם צרכנים . והרשימה שלי עוד מאוד ארוכה.... אני לא אתחיל לקטר..

olgaer

New member
או אולי להתחיל לעשות הסברה

שזה לא הכי בריא - כל המוצרי הדיאט שהאלה? הרי אנשים מאמינים בתמימות שזה מה שיגרום להם לרזות, ולא ספורט בשילוב תזונה נכונה. תמיד הצחיק אותי כשרואים בסופר עגלה מלאה לחמניות, פיתות, עוגיות ועוד המון זבל, העיקר חלב 1% שומן. אגב, אם נעשה השוואה, הערך הקולורי לא משמעותי בכלל.

gatali

New member
../images/Emo207.gifהבן שלי הקיא זו הפעם הרביעית

כשנתתי לו לאכול דני בטעם תות וגמדים בטעמים שונים. הפעם האחרונה היתה לפני שבוע, כשהוא בן שנה וחודש. התחלנו מוצרי חלב בגיל 9 חודשים. הוא לא מגיב כך כשאוכל גבינה לבנה/יוגורט או מוצרי חלב אחרים ללא סוכר (=לא מעדנים). האם יכולה להיות לו תגובה לאחד ממרכיבי המעדנים או שזו פשוט הדרך של הגוף (החכם) שלו לדחות את המאכלים הלא בריאים?
בגלל שהוא מקבל ברזל כטיפול באנמיה, יש לי בעיה לתת לו מוצרי חלב (בגלל השעות). בגן אוכלים כמה פעמים בשבוע גבינה בארוחת הבוקר, אני לא יודעת כמה מזה הוא אוכל,ואחה"צ גמדים, שהטלתי וטו. עלולה להיווצר בעיה עם תצרוכת הסידן? מה אפשר לתת כתחליף? ושאלה נוספת על ביצים- הוא לא אוהב אותן בצורתן הגולמית: חביתה/ביצה קשה. האם זה יהיה נכון "להחביא" לו את הביצים בינתיים (בתוך פשטידות לדוג')ובמקביל להמשיך להציע,עד שיתרצה?

בטח להחביא ../images/Emo8.gif

אפשר להחביא ביצים קשות בכריך עם חומוס או טחינה ואפילו קוטג'. בפשטידות בכלל ובקציצות בשר ועוף. מוצרי חלב הם ספקי סידן מעולים. בטחינה ישנה כמות סידן גבוהה וגם בסרדינים. בתאבון

ממה מיה

New member
שאלה למיכל בנושא סויה

התאומים שלי בני 11 חודשים יונקים. לאחד מהם יש ירידה בעקומות והמליצו לי להעשיר לו את התפריט בדייסה. מאחר והוא לא לוקח בקבוק אני מעניינת להכין לו דייסת קוואקר סמיכה. האם מספיק להכין על בסיס מים או שנחוץ להוסיף חלב ? - מאחר והם עדיין לא שותים חלב ניגר אני מחפשת אלטרנטיבה. לא בא לי לקנות קופסה שלמה של תמ"ל רק בשביל דייסות שאני לא נותנת על בסיס קבוע, חוץ מזה הם לא טעמו מעולם תמ"ל. גם לא בא לי לשאוב חלב. האם ניתן להשתמש במשקאות סויה למיניהם במקום חלב ניגר ?

לא ממליצה על מוצרי סויה לפעוטות

לא כדאי להכין דיסה על בסיס סויה במיוחד לא בגילאים הצעירים הללו ובמיוחד לא לפעוטות זכרים. (קיים קשר בין כמות הפיטואסטרוגנים בסויה לבין התפתחות מינית מוקדמת). דייסת קוואקר ביתית היא מומלצת וניתן להכינה על בסיס חלב שאוב (שלא בא לך ..),מים או מיץ פרי. בתאבון

Tula1

New member
דייסת קוואקר עם מיץ פרי?

זה רעיון חדש לי, אשמח לשמוע על איזה מיץ פרי את ממליצה...אולי היא תסכים כי עם מים היא ממש לא מוכנה בשום פנים ואופן. תודה

olgaer

New member
קבלי:

מנת דייסה מורכבת בערך מכף קווקר+130 בערך מל' נוזל. את יכולה לקחת חצי חצי מים ומיץ תפוזים סחוט טרי, או אפילו שיהיה הכל מיץ. אפשר גם מיץ תפוחים טבעי קנוי ואז אין צורך להמתיק. מערבבים הכל, מביאים לרתיחה ונותנים לבעבע כמה דקות תוך כדאי ערבוב. בעצם את יכולה לעשות דייסה על בסיס כל מיץ. אני גם קונה ויטביקס, אותו לא צריך לבשל. פשוט מגרדת לתוכו את הפרי, מוסיפה טיפונת מיץ או מים וזהו. מעולה!

למעלה