כמות שאיבה + חזרה לעבודה

29dikla

New member
כמות שאיבה + חזרה לעבודה

אני אם לבת 4 חודשים ושוקלת קרוב ל- 6 ק"ג. אני מניקה וגם שואבת באמצעות משאבת מדלה. חזרתי לעבודה לפני שבוע ואני מוצאת שמאוד קשה לי ליצור את המלאי הדרוש כדי להשביע את תאבונה של ביתי. אני עובדת כ- 8 שעות ביום + שעה נסיעות. ביתי אוכלת 2-3 ארוחות בבקבוק של 170-180 מ"ל כל אחד. אני בקושי מצליחה לשאוב בעבודה כ-230 מ"ל וזה גם כרוך בהמון מאמץ והפסד זמן. כשאני מגיעה לבית אני מניקה. מעבר לכך שאני חוששת שזה יעורר בעיות בעבודה (בינתיים מגלים סבלנות), אני ממש מודאגת מכך שלבסוף אשבר ואפסיק לשאוב כיוון ש"אין לי מספיק חלב". בלי כל קשר, אימי שמטפלת בביתי מאוד מציקה לי שאולי כדאי להתחיל כבר לשלב תחליפים, כי אין לי מלאי עצום במקפיא, ובכל יום שעובר הוא הולך ומצטמצם וגם כי ביתי מאוד לא רגועה, היא כמעט ולא ישנה כלום במהלך היום (20 דקות פה ושם) ואימי אומרת שאולי היא רעבה. אמנם היא פולטת לא מעט אחרי ההאכלה מהבקבוק, אך כעבור שעתיים מתחילה לגלות חוסר סבלנות וסימני רעב. יש לי כמה שאלות: 1. כמה חלב אם היא אמורה לאכול מהבקבוק? 2. באיזו תדירות פחות או יותר? 3. האם כדאי לשלב בקבוק אחד של תחליף חלב? ואם כן, באיזו כמות? 4. כל כמה זמן מומלץ לשאוב והאם כדאי לשאוב כל פעם משד אחד בדומה להנקה? 5. מדוע כשהיא יונקת מהשד זה לעיתים לוקח חצי שעה ויותר? ובקיצור, אני ממש צריכה עזרה ואשמח לקבל הנחיות... ממש תודה

כמות שאיבה

זה בהחלט שלב מאתגר כאשר צריכים להסתגל לשינויים בעקבות חזרה לעבודה. כל הכבוד לך על ההשקעה בשאיבה! כל יום שעובר מערכת העיכול של בתך נעשה יותר מפותח, ולכן זה רעיון טוב לדחות את התחלת החשיפה לחלב פרה. תמ"ל (=תחליף חלב) עשוי מחלב פרה. לכן, עדיף להכניס אותה לתפריט כמה שיותר מאוחר. תינוקות אוכלים כ 750-800 מ"ל של חלב אם ביממה. אם היא אוכלת 3 בקבוקים של 180 זה שווה 540 מ"ל שזה מהווה כמעט 70% מכמות החלב היומי! את נעדרת מהבית 9 שעות, והיה יותר הגיוני אם היתה אוכל כ 40% מסך החלב היומי בזמן זה (כ-320 מ"ל). ואז יהיה לך הרבה יותר קל עם השאיבות. אבל מה לעשות שהיא רוצה לאכול יותר? צריך לתת לה כמובן. אבל אפשר לנסות לתת לה את הבקבוק בקצב יותר איטי, שיהיה יותר דומה לקצב של הנקה. הארוחה יכולה להימשך כ15-20 דקות. זה יאפשר לה להרגיש את תחושת השובע לאחר כמות קטנה יותר. הארוחות הגדולות של הבקבוק מנפחים את הקיבה של התינוקות. יתכן שביתך לא ישנה ולא רגועה בזמן שאת בעבודה כי היא עוברת תקופת הסתגלות לחזרתך לעבודה. או אולי התחילה תקופה בקיעת השיניים? האם היא יונקת בלילה? אם לא, אפשר להעיר אותה להנקת לילה, כי זה יכול יעזור לה לאכול פחות במהלך היום. לגבי שאיבה, יתכן שאפשר לשאוב כמות גדולה יותר בעזרת משאיבה טובה יותר. עם איזה משאיבה את שואבת? מדלה מסוג מיני אלקטריק , משאיבה צהובה קטנה? אם כן, אולי תנסי את הלקטינה של מדלה. לפעמים נוח לשאוב דו-צדדי, מה שמקצר בחצי את זמן השאיבה (אפשר עם הלקטינה). כמובן שכל אימא שונה, אבל לרוב עדיף שאיבות קצרות תכופות בכדי לאסוף כמות גדולה יותר. כלומר, גם בהפסקת קפה קצרה של 5 דקות אפשר לשאוב קצת. את החלקים תשימי במקרר בהיכון לפעם הבא (וככה לחסוך זמן שטיפה). למה ההנקה לוקחת חצי שעה? מכיוון שהנקה זה לא רק אוכל, אלא גם חיבוק אוהב עם אימא. תמיד יוצא חלב מהשד, והיא יונקת כמה שכיף לה. בהצלחה! אורית מדריכת לה לציה

29dikla

New member
תשובה ושאלה נוספת

קודם כל תודה על המענה המהיר, אני אנסה ליישם את עצותייך בימים הקרובים ואפחית את כמויות הבקבוק בהדרגה כדי לראות אם זה עוזר. אני שואבת במשאבת מיני אלקטריק של מדלה. ביתי לא ישנה כמעט כלום במהלך היום, 20 דקות עד 40 דקות וגם לא ברצף. גם בלילה היא לא ישנה כל כך טוב לצערי. היא קמה בערך כל 3 שעות ואני מניקה עדיין גם בלילה. ביתי מקוררת ויש לה גודש באף כבר חודש לסירוגין. אני מפעילה מכשיר אדים קרים, מכניסה לה מי מלח לאף, מנקה לה את הנזלת עם מגבונית מיוחדים ושמה טיפות אקליפטוס לפעמים - יש תחושה שכלום לא עוזר... ההנקה האחרונה שלי מתחילה בערך ב- 5:30 בבוקר ואני מניקה בשכיבה עד שאני צריכה לקום להתארגן לעבודה - בערך ב- 7:00 בבוקר. במשך כל הזמן הזה ביתי צמודה לי לפטמה, אוכלת, ישנה וסתם מוצצת. האם זה בסדר שאני מניקה בשכיבה? ואם כן, אז האם עלי להגביל את הזמן? פשוט בכל פעם שאני מנתקת אותה מהפטמה היא מתעוררת וממש חשובה לי השעה הנוספת הזו שאוכל להמשיך לישון בה. יכול להיות שבגלל זה היא רעבה כבר כעבור שעה-תיים מהרגע שאני הולכת? בנוסף, כשאני חוזרת מהעבודה ואני מניקה אותה, זה בד"כ במרווח של שעתיים בין הנקה להנקה והיא נרדמת באמצע... אני מרגישה שהרגלי האכילה של ביתי, בעקבות הרגלי ההאכלה שלי קצת משובשים. איך עושים סדר בבלאגן שיצרתי?! תודה על העזרה... (-:

הנקה

אני שמחה לשמוע שהתינוקת שלך יונקת גם בלילה. זאת דרך טובה לקבלת זמן איכות עם אימא. זה מצוין להניק בשכיבה, ומאוד נוח. אין בעיה של יצירת וקום בהנקה ולכן, בניגוד לבקבוק, אין מניעה מהנקה בשכיבה, ללא הגבלת זמן. איך עושים סדר בבלגן של הנקות? הנקה ברווח של שעתיים זה שגרתי. חלב-אם מתעכל לאחר כשעה וחצי. לא צריך לעשות סדר בהנקות. זה לא כמו ארוחות בגיל מבוגר יותר. אפשר לנשנש כמה שרוצים, זה טבעי. אם השימוש במשאיבת מיני-אלקרטריק לא משיגה את התוצאות שאת צריכה, בהחלט כדאי לעבור, זמנית לפחות, למשאיבה יעילה וחזקה יותר. אפשר להשאילמשאיבת ספקטרה מיד שרה. אפשר להשכיר ספקרה או לקטינה ממקומות פרטיים. יתכן שתקבלי עוד טיפים ורעיונות מאמהות אחרות המגיעות למפגשי לה לצ'ה. חלק מהמפגשים שמתקיימים בשעות הנוחות לאימהות עובדות. פרטים באתר הרשום למטה. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה