כמות שאיבה לעומת כמות הפריה

שני2703

New member
כמות שאיבה לעומת כמות הפריה

היי ,
אז שאבו לי 10 ביציות , מתוכן הופרו 5 עוברים
אני מעט הייתי בהלם ששמעתי על כך כי זה חצי מהכמות , מצד שני גם בסבב הראשון היו לי 5 הפריות - מתוכן 2 עוברים תקינים שאיבדו את הדרך
מה הסיבות שיכולות להיות לחוסר הפריה ברמה הכללית ו\או הספציפית שלי?

לבשורות טובות !

HiLoLiT7

New member
לפעמים יש הפריות מאוחרות

אצלי שאבו 12 והודיעו לי 24 שעות אחריי שיש רק 6 הפריות,
כשהגעתי להחזרה הסתבר לי שיש לי 11 הפריות, פשוט בזמן שהסתכלו הן עדיין לא היו סופיות או משהו כזה שהרופא הסביר לי. לטענתו האחיות שמתקשרות צריכות להגיד בטלפון שזה לא סופי שלא נתבאס.
מקווה בשבילך שזה המצב ובהחזרה תגלי עוד כמה הפריות ועוברים טובים.

שני2703

New member
HILOLIT7

קודם כל תודה על המענה !
איפה את מטופלת?
ולגבי סופי או לא סופי כן אולי באמת צריך לשאול את האחיות האם ההפריות הן סופיות או לא ?!
סבב הקודם למשל צלצלו להגיד לי שיש החזרה (ולא שאלתי אם זה סופי) ולמחרת צלצלו להגיד לי שיש עוד החזרה ,
אם אני אצלצל לדעתך עכשיו לאחיות ואשאל אם 5 ההפריות הן סופיות הן יתהו למה צלצלתי בכלל ?! (במובן שלילי)

בכל אופן
שיהיו בשורות טובות לי ולכולן !

נתנאלה2

New member
בלי כל קשר להפריות מאוחרות

כי זה לא תמיד קורה
הסיבות הן:
איכות הביציות, חלק מהביציות עשויות להיות לא בשלות ולכן לא יופרו
חלק מהביציות עשויות להיות לא איכותיות מעטפת עבה ולכן לא יופרו
ככלל, כמות לרוב עשויה לפגוע באיכות הביציות ,
מבחינת זרע, גם לו יש כמובן השפעה ,, זרע לא תקין במבנה הגנטי שלו,
הפריה טבעית ולא איקסי.
כדי לדעת ספציפית, מה הסיבות אצלכם, בקשי לראות את דו״ח המעבדה,
אפשר ללמוד ממנו הרבה.

שלגייה13

New member
עוד לפני דו"ח המעבדה

את יכולה להסתכל בעצמך מה היו גדלי הזקיקים באולטרה סאונד האחרון.
לפעמים לא מצליחים להגיע לגידול אחיד יחסית של ביציות/זקיקים, ואם נניח ביום השאיבה היו לך זקיקים בגודל 12-13-14, אז רוב הסיכויים שיצאו מהם אמנם ביציות אבל לא היה שום סיכוי להפרות אותן.
לי בהפריה הראשונה (שממנה נולד בני המקסים) היו שבע ביציות ורק שתי הפריות והתבאסתי ודאגתי מה זה אומר. רק בדיעבד הבנתי שהיו רק שלושה זקיקים שהיה להם בכלל פוטנציאל להכיל ביציות בשלות, כך שבעצם שיעור ההפריה היה 2 מ-3 ולא 2 מ-7.
מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי
בהצלחה!

שני2703

New member
שלגייה ונתנאלה

תודה על המידע הרב !
עזרתן לי נורא - אני חושבת שבאמת אקבל פרופורציה ברגע שאראה את דו"ח המעבדה המלא !

anguly

New member
זה באמת נורא חשוב להסתכל על גודל הזקיקים

ורמת ההתפתחות של הביציות - בדו"ח המעבדה זה יהיה כתוב.
ובכל מקרה להסתכל על אחוז הפריות מתוך ביציות בשלות בלבד.
את הלא בשלות דרך אגב שואבים כדי שלא יהפכו לציסטות.

אם עדיין אחזו ההפריה נמוך (פחות מ50%), צריך לשקול לעשות להבא איקסי (החדרת זרעון לביצית). 50% ומעלה נחשב לגמרי תקין.
שיהיה בהצלחה

שני2703

New member
היי אנג'ולי

יש מצב שאולי חלק מה10 הביציות נשאבו בכדי שלא יתפתח ציסטה כי אני גם ככה עם אנדו' רקטוגינלי , כשאראה את דוח המעבדה אבין יותר :)
לגבי האיקסי - זה נעשה לי סבב קודם - 8 ביציות - 5 הפריות - 2 תקינים PGD
האמת שישבתי על הפרוטוקול לפני התחלתו עם ד"ר אליצור הוא ביקש לא לעשות איקסי בסבב הזה - אך הרופא שהיה בספק (בנוסף לספק שרשמתי בהודעה הראשונה) אמר שהוא יחליט אח"כ אם להמשיך תהליך עם איקסי או בלי ?! ....

anguly

New member
זו התלבטות

עם איקסי מבטיחים שיהיו הפריות, אבל יש טענה שהסלקציה הטבעית מביאה לבחירה טובה יותר של זרעונים ולכן אם דברים עובדים לבד, עדיף לא איקסי.
הבעיה שיש פה הימור שלא יהיו הפריות כלל או מעט בכלל מעטפת ביצית קשה, או זרע חלש במיוחד.
לעתים בסבב ראשון עושים חצי חצי, כדי להפחית סיכון למצב של אפס הפריות. אבל בעיקרון אם יש הפריות בלי איקסי זה עדיף.

אם זה גורם למעט מאד הפריות אז כדאי לעשות איקסי.

שני2703

New member
אנג'ולי

אז כמו שרשמתי בהמשך לבניית תוכנית מול ד"ר אליצור אני לא יודעת מה בפועל הוחלט בסבב הזה אחרי השאיבה איקסי או לא ?!
אליצור ביקש שלא יהיה... ועידכנתי את הרופא שביצע את השאיבה.
סבב קודם היה איקסי מלא .

anguly

New member
הגיוני לפעמים מחליטים ברגע האחרון

על פי איכות הזרע...
שיהיה בהצלחה

אני שואלת כי חלק מבתי החולים

עושים איקסי על כל ההפריות בפג״ד (איכילוב למשל). הוסבר לי שזה כדי לא ליצור ׳זיהום׳ גנטי בעובר כדי שהבדיקה הגנטית לפגד תהיה אמינה יותר.

שני2703

New member
טוב לדעת

בגדול ההסבר שלך נשמע הגיוני , אליצור טוען שאם לא היינו יודעים על הבעיה הגנטית שיש לבעלי במשפחה -והזרע ברובו תקין לחלוטין - אז אין שום סיבה לעשות איקסי
בפועל אני עדיין לא יודעת מה עשו בסבב הזה .

הי שני

אם את ב pgd, את מוזמנת לקומונה, פרטים בחתימה שלי.

מה הכוונה ישבת עם אליצור על הפרוטוקול? הרי פגד זה בציבורי, האם נפגשת איתו לפגישת יעוץ פרטית?

אצלי אגב היו 8 ביציות ו 4 הפריות, 2 הגיעו לשלב הבדיקה הגנטית של הפגד ולשמחתי שניהם היו בריאים
. עדין לא ראיתי את הדוח של המעבדה למה לא הופרו הארבע האחרות, זה בהחלט מענין.

בהצלחה!

שני2703

New member
היי בדרך להיות אמא 10

היי,
כל אישה שיש לה אנדומטריוזיס ההמלצה והעדיפות בIVF בתל השומר זה לשוחח בתחילה עם ד"ר אליצור - הוא רופא בכיר בתל השומר או עם מנהל המחלקה
לגבי הקומונה- אני כבר רשומה שם :)

בסבב הקודם שאבו לי 8 מתוכם 5 הפריות ו2 עוברים תקינים- שאיבדו להם את הדרך שם ברחם...
נכון ליום חמישי היו לי 5 הפריות ....
לבשורות טובות מחר .

שיהיה לך שבוע טוב :)

למעלה