כמות שאיבה

kerenf10

New member
כמות שאיבה

ביתי בת 3.5 חודשים, אם אני שואבת כמה היא צריכה לאכול בערך? ביומיים האחרונים השד שלי ממש שורף בזמן ההנקה וגם הם כל הזמן חמים, בשד הימני יש לי גודש אז אני יכולה להבין את הסיבה אבל בשד השמאלי אין לי גודש והוא גם שורף (אבל פחות) מה יכולה להיות הסיבה ומה אפשר לעשות? בנוסף שאני שואבת יוצא לי מלא חלב מהשד השמאלי ומהצד הימיני יוצא לי ממש מעט, זה תקין? זה אומר שיש לי סתימה?

כמות לשאיבה

תינוקות יונקים בממוצע 700-800 מ"ל ביממה. הכמות שהם אוכלים בבקבוק בודד משתנה על-פי התיאבון ועל-פי ההסתגלות של התינוק לאכילה מבקבוק. הכי פשוט זה להציע כמות יחסית קטנה, למשל 50 מ"ל, ואז אם הוא ישתה מעט לא יתבזבז שאר החלב. כדאי שיהיה בקבוק נוסף בצד של עוד 50, ואז אפשר תמיד לתת לו עוד. אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב היום. מה ההבדל בין סתימה לדלקת? הסימנים של דלקת בשד הם חום של 38.5 או מעלה, יחד עם כאבים, רגישות, אודם, וגוש (או גושים) בשד. יש גם תחושת שפעת. אם זה לא עובר במהרה (תוך יום) או אם מרגישים מאוד רע, יש לגשת מיד לרופא. כאשר יש כאבים, רגישות, אודם, וגוש (או גושים) בשד ללא עליית חום כללית, זה סתימה בצינורית חלב. הטיפול השמרני לסתימה בצינורית הוא מנוחה מרובה, קומפרסים חמים לפני ההנקה, עיסוי עדין על איזור הגוש, והנקות מרובות ככל האפשר. התחושה בשד שמאל יכול להיות ההתחלה של דלקת. צריך לראות מה מתפתח. ואם יש החמרה- לרופא. מה שאת מספרת לגבי השאיבה זה מתאים למה שקורה כאשר יש סתימה בצינורית חלב. הרבה בריאות! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה