כמו בלדה

כמו בלדה

אם זר קוצים כואב זה מה שאת אוהבת אלך אל המדבר ושם אלמד לכאוב ואם שירים אהבת רק שכתובים בסתר בין הכיפים אגור ובסלעים אכתוב ואז כשנתכסה עם החולות בחושך וספר הדברים בחושך יתכסה תגידי לי מילים יפות מבכי ואושר הוא כנראה אהב אותי האיש הזה אם זר קוצים כואב זה מה שאת אוהבת אלך אל המדבר ושם אלמד לכאוב ואם שירים אהבת רק שכתובים באבן בין הכיפים אגור ובסלעים אכתוב ואז כשנתכסה עם החולות בחושך וספר הדברים בחושך יתכסה תגידי לי מילים יפות מבכי ואושר הוא כנראה אהב אותי האיש הזה.....

"זר קוצים" או "כמו בלדה"

מה ההסטוריה מאחרי הריקודים? של מי הריקודים? מה שם השיר המקורי? כותבי המילים והלחן? וכל המוסיף הרי זה משובח.

לאצבעוני הגלילי ידידי.זר-קוצים,כמו

בלדה. לפני הרבה שנים שיקר ישראל חיבר ריקוד שנקרא כמו בלדה שלא הצליח. לאחר מספר שנים מאיר שם-טוב חיבר וקרא לו,זר קוצים וגם ריקוד זה לא הצליח.אז כל מה שבנוגע לריקודים אלה לא מעניין ולא חשוב שנדע. מה שכן חשוב שנדע שהפעם ישראל שיקר לא התייאש מהשיר היפה והוא עצמו חיבר הפעם רקוד זוגות יפה שרוקדים אותו כיום בחוגים רבים בהתלהבות רבה.לריקוד זה קרא גם הפעם בשם כמו בלדה. לדעתי אם מחברים ריקוד והריקוד לא מצליח והשיר יפה, טוב שעושים אם מחברים לו ריקוד אחר לאחר תקופת נסיון מוחכת שהריקוד לא הצליח וגם אם זה יותר מפעמיים כמו שקרה לריקוד הזה.לכן לריקוד זה למשל אני לא אומר שיש ריקודים כפולים או משולשים כי לגבי הריקודים הראשונים נכשלו ובעיני הם לא נחשבים לריקודי עם .אני חושב שריקוד נחשב לריקוד עם ישראלי רק אם העם בוחר אותו לאחר תקופת נסיון של מספר שנים.זה לא אומר שאם ריקוד עבר השתלמות ,כפי שמירי חושבת אז הוא נחשב לריקוד-עם ישראלי. מישאל ברזילי אמר פעם בטלויזיה בתוכנית של מרגול בנוחכות מיטב המרקידים בארץ שכיום אנו בונים את עתיד ריקודי-העם הישראלים לדורות הבאים.

הוי עזרא כמה שאתה טועה!!!

את זר קוצים של מאיר רוקדים בארה"ב ואולי בעוד ארצות אחרות. העובדה היא שברגע שריקוד נולד (נלמד בציבור לראשונה) הוא מקבל חיים משל עצמו ולמעשה יצא משש משליטת המחבר. אתה לא יכול לתאר לעצמך עד כמה איש מאיתנו אינו יודע באמת מה קורה בשטח. ריקודי העם הישראליים נפוצים היום בכל רחבי הגלובוס ואין סיבה בעולם (הרי יש כל כך הרבה שירים יפים) שמחברי הריקודים יסתכלו על כל שיר כעל "חלקת האלוהים של עצמם" ומתוך אגו טריפ חסר כל טעם יקלקלו את מה שם בונים בעצמם שנים רבות. חבל. מאיר לא מדבר עם ישראל בגלל ריקוד אחד. האם זה שווה את זה?

צליל ב

New member
לעזרא

ביררתי בבית ולדעתי כדאי לרשום בפורום את התגובות של היוצרים לגבי שתי הגירסאות, לא מדוייק מה שרשמת, בכל אופן יום טוב לכולם..

לצליל וירון תודה.אני ציתתי את דברי

ישראל שיקר והפעם האמנתי לו למרות שאני לא מאמין למה שהוא אומר מאז שהוא החליף את נצחי פולת בבכורי עתים והרס את החוג שנצחי בנה.אז אני שמעתי את חוסר הכנות בדבריו ואמרתי זאת בפורום לפני כחדשיים.

stivgold

New member
לעזרא

נראה לי שצליל ילדה חכמה, וכשהוריה מאחוריה,אני חושב שכוונתה הייתה לשאול ולשמוע את שני הצדדים הנוגעים בדבר ובהתאם לזאת להביע דעה.

שיקר חיבר רקוד מעגל יפה יפה../images/Emo142.gif

אני רוקדת בחוג של ישראל שיקר הרקוד "כמו בלדה" הנרקד היום בהרקדות בארץ הוא רקוד מעגל שישראל שיקר חיבר. רקוד יפה מאין כמוהו ולדעתי יחזיק מעמד שנים ויהפוך לעוד נכס מנכסי צאן הברזל של רקודי העם.

sbhsbhsbh

New member
מסככים במאה אחוז....

.... ואני שמח שאחד היוצרים המוכשרים ביותר שיש לנו (ישראל שיקר) חזר למפה, גם עם ריקודו השני "אודה אודה". אגב... זה לא ליקוק אני באמת לא מכיר אותו רק את ריקודיו היפים.

למעלה