כמו הטשולנט?

כמו הטשולנט?

כפריים באירופה הקרה בשלו תבשיל זה כפשוט- מה שהיה, חם- מזג האויר ממש קפוא ומזין. היהודים הביאו אותו לארץ ולא מסוגלים לשנות אפילו שהוא כבד ולא מתאים למזג האויר.

בעיני ולטעמי...

זה המאכל הטעים ביותר על היקום . וזה מאכל בן יותר מ 1000 שנה לערך !!!

אגב טשולנט

למדתי פעם (ומכיוון שזה היה ממזמן בהחלט יכול להיות שאני לא מדייקת) שחז"ל תקנו דווקא לאכול טשולנט או תבשיל בסגנון הזה מכיוון שזה תבשיל חם וכדי שלא יגידו המלעיזים שישראל חייבים לאכול מאכלים קרים בשבת. חז"ל רצו להראות שעם כל ההגבלות של הלכות שבת ניתן לאכול מאכלים חמים גם בסעודה שנייה של שבת קודש - אם שמים את זה על הפלטה מלפני כניסת שבת. אחרי שכתבתי את זה אני רואה שאני ממש לא מדייקת בפרטים ואשמח אם מישהו יוכל לתקן אותי

בקיצור, מה שרציתי להגיד זה

שחז"ל כיוונו עם כל תבשיל. גם לטשולנט יש סיבה. כמו גם לגפילטע פיש יש סיבה והיא כדי שלא תהיה בעיית בורר בשבת ולו הקטנה ביותר.

סקרן 1

New member
הענין של החמין בשבת מובא במשנ"ב ח"ג

שיש עינין לאכול חמין בשבת בשביל להראות שמותר להטמין בע"ש. לא זוכר איפה זה מובא

פראזניק

New member
מה זה טשולנט?

לטשולנט אין שום מתכון או מרכיבים ספציפיים. טשולנט (או חמין או סכינה או איך שלא תקראו לזה) הוא שמו של מאכל שהכינו היהודים לסעודת הבוקר של שבת. על מנת שהוא ישאר חם (וכנ"ל) השאירו אותו בתנור מערב שבת, בישול רב, יהפוך גם מרק ירקות ל"טשולנט". לכן, לומר שטשולנט אינו מאכל מתאים קצת מצחיק, משום שטשולנט הוא תוצאה הוא לא משהו מכוון... ואגב, חידונת: איזה מרכיב עיקרי בטשולנט שנהגו היום, לא היה, על פי ההשערה, בטשולנט מזמן חז"ל?

פראזניק

New member
לא.

דווקא תפוחי אדמה. היות ועל פי הידוע תפוחי אדמה התגלו לא לפני הרבה זמן, והגיעו לאירופה (רוסיה) מיבשת אמריקה, הרי שאני מניח שלא היו בזמן חז"ל. ממילא, התבשיל שנאכל בבתי היהודים בזמן חז"ל, שקיבל עם השנים את השם "טשולנט", לא כלל את אחד המרכיבים העיקריים בו - תפוחי אדמה. אבל אולי אני טועה וכן היו אז במזרח התיכון ("העולם העתיק") תפו"א - שלכן כתבתי "ע"פ ההשערה".

אמריקה דווקא?

נראה לי שלאמריקה הם הגיעו מאירלנד עם המהגרים, כך שלדעתי הם היו נפוצים באירופה עוד לפני שהגיעו לאמריקע. לדעתי הרבה לפני הקמת אמריקע הם היו המאכל העיקרי של האירלנדים.

פראזניק

New member
לא.

תפוחי אדמה הגיעו לאירופה מיבשת אמריקה. (ואיני מדבר על הקמת ארה"ב, אלא על גילוי יבשת אמריקה)

למעלה