כמו לדתיים?

כמו לדתיים?

וועדת המעקב של הערבים בישראל מקימה מזכירות פדגוגית שתפעל להתוות מדיניות אסטרטגית כוללת לחינוך במגזר הערבי בישראל, בדומה לבתי הספר הממלכתיים דתיים. בניגוד אליהם, משרד החינוך לא מוכן להכיר במזכירות של הערבים. ברור, בתי הספר הדתיים הם כל-כך שונים מהממלכתיים שהם זקוקים למזכירות נפרדת, אבל הערבים? מה כבר ההבדל בינם לבין בתיה"ס העבריים? הם לא צריכים ללמוד ביאליק, תנ"ך,תולדות עם ישראל, אזרחות וציונות, דקדוק ולשון עברית? מה קרה, מה הם קופצים?אז מה אם במסגרת הנוכחית משרד החינוך מפלה אותם? אז מה אם ההשגים שלהם יוצאים נמוכים אפילו יותר משל התלמיד היהודי? קודם כל שישתתפו בחגיגות ה-60, אחר כך שיתלוננו!

עוד גוף מיותר!

יש כמה הערות: 1) כבר הוחלט על הקמת 4 ועדות לבדיקת מצב החינוך הערביבאום מלא עם ועדת המעקב לענייני החינוך הערבי אז למה החיפזון? 2)אני עוקב מקרוב אחרי החינוך הערבי מקרוב,ומכיר את כל האנשים הקשורים בחינוך ובמיוחד בחינוך הערבי! על סמך מה נבחר איימן אגבאריה? מה הרקע שלו? מהי מעורבותו בענייני החינוך? 3)ידידי אתה כותב: "בתי הספר הדתיים הם כל-כך שונים מהממלכתיים שהם זקוקים למזכירות נפרדת, אבל הערבים? מה כבר ההבדל בינם לבין בתיה"ס העבריים" המזכירות הנפרדת לדתיים הוקמה כתוצאה מלחץ פוליטי של המפלגות הדתיות,ולא כיוזמה מצד משרד החינוך?כתוצאה מלחצ מסיבי הוחלט להוציא את החינוך הדתי והחרדי מפיקוח משרד החינוך,הם גוף עצמאי!! וכמעט אין דריסת רגל חמשרד החינוך בבתי הספר הדתיים מה ההבדל עם בתי ספר עבריים?היהודי לומד את האנגלית ,למשל,כשפה שנייה......הערבי כשפה שלישית!! יש הבדל עצום בין הערבית המדוברת לבין הספרותית! ועוד,התרבות של הערבי הבדואי שונה מהערבי הפלאח,וגם מהנוצרי יש הבדלים לא מעטים!! ואל תשכח,בחירת המורים והמנהלים היו בהשפעת השב"כ לכן לא נבחרו בלא מעט מקרים אנשים מוכשרים ועוד ,למשל אם ניקח רשות מקומית ערבית ויהודית אז תקציב הרשות המקומית הערבים משתווה לתקציב החינוך ברשות היהודית!! וגם הקרנות הפרטיות שתומכות!! ואז לפי התוצאות הן במבחני המיצ"ב,הפיזה הן במבחני הבגרות הפער הור בין 20-30 נקודות,פער אדיר!! 4)אני מציע שהתלמידים הערבים הן היהודיים ילמדו על ביאליק ועל דרויש,באופן שווה להכיר את התרבות האחרת,היצירות האחרות,מה הבעיה? אז איך מרגיש תלמיד הערבי וההורים שלו אחרי 60 שנים מקום המדינה? איך יתייחס אליה? האם ירגיש שהוא חלק ממנה? עברו הזמנים,כשהיינו קטנים ,עמדנו על צדי הרחוב והרמנו את דגל הלאום,כל פעם שביקר נשיא המדינה או אישיות בכירה!!

דגלי הלאום של מי הרמתם? ../images/Emo13.gif

יא וילי יא אבו כרואן, אלזאהר אנּו מאלחאזתש כיּי, אנא קונת עמבקתיב ען אלמוד'וע בסוכריּה... יעני תהזּא2ת עלא אלדולי... בנסבי לאימן איע'באריּי, אנא באתּקל עליק אנּק בתיערף אלתפאס'יל אקתר מנּי בקתיר.

סליייייייייייייייייייייייייייייחה ידידי!!

בתקופה האחרונה, אנו עדים, מבני דודינו, להתקפה חסרת מעצורים עלינו,אנחנו אשמים בכול!!
ואין אחריות למדינה!! ואז אני התקשיתי להבחין,זה הפוך על הפוך!! ועכשיו ברצינות,מהי עמדתך בנושא?

fifanowftw

New member
אבו כרואן, מדוע לדעתך זה קורה?

כל ההתקפה הזאת עליכם? עד עכשיו, היהודים היו בשקט. הפגנתם, עשיתם, הייתם נגד המדינה. האם באמת חשבת שהמצב תמיד יישאר כך? כמובן שלא.. ואל תדאג, המצב עוד יחמיר. ואל תשכח ממי שמעת את זה ראשון! ולגבי דרויש..איזה דרויש? זה שכתב, אֲנִי לֹא שׂוֹנֵא אֲנָשִים וְאֵינֵנִי פּוֹלֵשׁ אֲבָל אִם אֱהֱיֶה לְרָעֵב בְּשָׂרוֹ שֶל הַכּוֹבֵשׁ יִהֱיֶה לִי לְמָאֳכָל הִזָּהֵר.. הִזָּהֵר.. אני בטוח שילדים בכיתה א' יתמוגגו לשמוע את זה. ולגבי החינוך החרדי והדתי, זה הכל פוליטיקה. למה החרדים מקבלים כאלה סכומים(ולדעתי הם צריכים לשבת בכלא כולם, ושילכו לעשות צבא)? כי יש להם כוח. כי אף אחד לא מעז להגיד להם לא. ואתה ידוע מה הבעיה? שזוהי בעיה מאוד גדולה. אבל יהיה בסדר, אל תדאג

גידעון1

New member
סלטעון למה כתבת בערבית?

אם הצלחת להדליק את אבו כרואן בוודאי שרשמת משהו מעניין

הפער הוא בעצם גם 50 נקודות למה לא

יש פער ממוצע של פחות מ7 נקודות..אבל כנראה בגלל מערכת החינוך הערבית לא ידעת את זה
3) למה שישראלי ילמד ערבית כשפה שניה?אנגלית זו שפת העולם ועיברית זאת שפת המדינה, אם מישהו רוצה להתקדם בעולם הוא כמעט מחויב לדעת אנגלית היטב..ערבית סלח לי אבל זה ממש לא משנה אם מישהו ידע או לא ידע..שפות כמו ספרדית צרפתית איטלקית וכדומה יעזרו פי כמה וכמה בחיים ובגלל האזור וכו' אז סבבה בגלל זה לומדים את זה כשפה שלישית..ממש אבל ממש לא צריך יותר מזה ובטח שלא יותר מאנגלית
ללמד על תרבות ערבית? בגלל העניין בזה? התרבות היוונית ואיטלקית והצרפתית.. לא צריך להוסיף ובגלל כל סיבה אחרת.. בית ספר זה מקום שצריך להכין לחיים ! לא בשביל להצהיר הצהרה פוליטית כזו או אחרת

אתה מדבר על נתונים!!

אני רק אתמקד במתמטיקה במבחני המיצ"ב לכיתה ה' התלמיד היהודי קיבל 61 והערבי 46 במבחני הפיז"ה הפער הוא 80 נקודות בין היהודי והערבי אבל המדד העיקרי הוא מבחני הבגרות כאשר שיעור הזכאים הערבים הוא 37% והיהודי 62% פער לא נתפס!! למה זה עיקרי ולא מבחני הפיז"ה למשל? כי הם מתמודדים על אותו מקום באוניברסיטה! וגם עוד נתון,ממוצע הפסיכומטרי של התלמיד היהודי יותר מ100 נקודות בהשוואה לתלמיד הערבי!! לכן השנה נתקבלו לפקולטה לרפואה בירושלים רק תללללללללללללמיד אחד וגם בבן גוריון גם אחד!! אתה רוצה עוד נתונים? לגבי השפה,אני הסברתי שהתלמיד הערבי חייב לדעת 3 שפות כדי להמשיך בלימודיו באוניברסיטה (או אתה מעדיף שיוותר על שפת האם שלו?)לעומת 2 שפות אצל היהודי הבנת את זה ברוך?

fifanowftw

New member
ויהודי צריך לשרת בצבא 3 שנים

ולעשות הרבה יותר מערבי. וזה לא רק להעביר 3 שנים בג'ובות ככה, אבו כרואן. אתה שוכב בעזה. בעזה!! נראה אותך שולח את הילדים שלך לעזה.

בהחלט ש"יוותר" על שפת האם שלו

מי שגר במדינה מחוייב לדעת את השפה שלה כשפת אם..עזוב נגיד מהדור הקודם לא היו כאלה שידעו? נניח אבל מה פתאום ללמד את הילדים כשפה שניה את שפת המדינה באיזה מדינה בעולם מלמדים את שפת המדינה כשפה שניה בבית ספר כל שהוא? ובקשר לבגרות.. מאוד בעייתי הנתון שהבאת כי הרבה יותר במגזר הערבי פורשים מהבית ספר ולא ניגשים בכלל.. ומה זה בכלל פז"ה זה לתלמידים מתקדמים ובכלל מחוננים אם אני לא טועה..אז זה לא מדד כל שהוא.

THE WIZARD 55

New member
יפה לך ציניות עמיתוש../images/Emo3.gif

מבחני מיצ"ב הראו כמה הרמה נמוכה בפרט אצל הערבים והעניים...אז ראיתי איזה תוכנית סאטירה שפשוט הציעו שם שהערבים והעניים לא יבחנו בכדי שלא יורידו את הממוצע.. הלוואי ותוקם מזכירות שתוכל להשפיע כמו הדתיים...

gogi000

New member
חחח זה מזכיר לי את קו המים בכנרת

בזמנו כשעברו את הגבול אז מה הם עשו? הורידו את הגבול עוד למטה חחח ואלה הישראלים האלה קומבינטרים

THE WIZARD 55

New member
איך הורידו?...../images/Emo2.gif

חחחח זה עוד קונספירציה מבית היוצר של השב"כ.. להראות שאין מיים בישראל כדי לא להחזיר את החרמון

ינשוף4

New member
הפעם זה הפוך

להראות שהמצב לא קריטי, וניתן להתעכב עם פרוייקטים לטפול בנושא (התפלת מים וכו')... הרי פרויקטים אלה עולים כסף, ולפוליטיקאים יש שמושים יותר מתאימים לכסף...

אגב יש תוכנית מיוחדת לשיפור הרמה

במגזר הערבי קוראים לה תוכנית חומש אם אני לא רואה..והשקיעו בה לא מעט כספים.

מוחמד5

New member
זאת עובדה !

מצב מערכת החינוך המגזר הערבי בקריסה,המצב גרוע. דרושה רפורמה ,רפורמה מקיפה ,שתכלול השקעה של משאבים, כספיים וכוח אדם. רק במגזר הערבי עדיין לומדים בחדרים מושכרים מתחת לבנייני מגורים ובסמוך לאטליזים.

למעלה