כמו שאלוהים אמר(מן הסתם) המפץ הגדול לא נכון

lemner40

Well-known member
ועדיין... זה האמת.
האמת
שאין לך שום הוכחה לה
האמת ש99 אחוז מהאוכלוסיה לא מאמין לה
רק מוחך הקודח, שכולם יודעים שאתה לא בדיוק שפוי, או אדם שאפשר לסמוך על מה שהוא אומר.
מחר תחשוב שאתה אלוהים
וכולם יצטרכו להאמין לך ?
זה אותו היגיון וסבירות

אם אתה יכול להוכיח זאת עובדה
אבל מאחר שאין לך כל הוכחה הרי שזו דעה ולא שלך כמובן אלא של מי שהשתיל לך אותה .
לא נכון,אם אי אפשר להוכיח משהו לא אומר שזה לא עובדה,

רק אומר שאני לא יודע להוכיח.

ממה שאני זוכר וזה גם מצוין בוידאו,הכוכבים הרחוקים ממוקד ה"פיצוץ" המדומה אמורים להיות יותר

זקנים מהכוכבים שקרובים לפיצוץ וזה לא המצב.

זה מספיק בשביל להרוס את התאוריה.

Cranio

Well-known member
לא נכון,אם אי אפשר להוכיח משהו לא אומר שזה לא עובדה,

רק אומר שאני לא יודע להוכיח.

ממה שאני זוכר וזה גם מצוין בוידאו,הכוכבים הרחוקים ממוקד ה"פיצוץ" המדומה אמורים להיות יותר

זקנים מהכוכבים שקרובים לפיצוץ וזה לא המצב.

זה מספיק בשביל להרוס את התאוריה.

לך תלמד את ההבדל בין עובדה לבין דעה.

DANIAVNI

Well-known member
לא מבין למה תיאוריית המפץ כל כך עקרונית
הרי
התיאוריה אמנם מסבירה שהכל התחיל ממפץ
אבל רגע
עוד לא יודעים במילא מי יצר את המפץ
אני לא אומר שזה אלוהים אלא רק שאין לזה הסבר כרגע
וגם אי אפשר להוכיח משהו על דרך השלילה
זאת אומרת
אינך יודע מי יצר את המפץ
מנין לך שזה בכלל אלוהים ?
ואפילו אם נניח שכן
מנין לך שאלוהים שברא את המפץ זה אותו אלוהים שלכאורה דיבר בתנ"ך
או שבכלל מנין לך שבכלל מה שכתוב בתנך
אלה דברי אמת ולא הלוסינציות של חולי נפש שהיום היו מאושפזים בכפייה .

Harrington

Well-known member
מנהל
פשוט, זה מלחמת יוקרה בין המדענים לדתיים.

מי יודע ומי צודק...
כך טוענים רק מחפשי המחלוקת שלא כל כך התעמקו בסוגיה (מכיוון כלשהו שלה) ולא כל כך מבינים על מה הם מדברים.

הרי הלכה למעשה אין כל סתירה בין התיאוריות השונות. אפשר ליישב בקלות רבה את התיאוריה המדעית (זאת כמו גם אחרות) עם האמור בתנ"ך ויש שלל מפרשים שעשו זאת כבר לפני שנות דור.

Harrington

Well-known member
מנהל
די שונה מסיפור הבריאה בבראשית,לא?
תלוי איך אתה רוצה להסתכל על זה. אתן לך דוגמה אחרת (מתיאוריות אחרות בעולם המדע). על-פי התיאוריות המדעיות ש'תופסות' בימינו, העולם בן X מיליוני או מיליארדי שנים כידוע. לכאורה זה סותר את קביעת התנ"ך שהוא (אוטוטו) בן 5785 שנים. הלכה למעשה אפשר לחשוב על כמה פרשנויות שמסבירות את הסתירה. ראשית כמובן שעל אף צווחני הפורום שרואים עצמם כמייצגי המדע על אף שרובם ככולם אינם משתייכים לעולם הזה (מפי מדען אמיתי לא תשמע דברים דומים בדרך כלל), קיומה של תיאוריה מדעית איננה עובדה. אמנם המדע אולי יגדיר אותה ככזאת, אך עסקינן במשהו שמעולם לא הוכח (וגם לעולם לא יוכח) ועל כן מבחינה לשונית כמובן שלא זכאי להגדרה הזאת.
שנית על-פי התורה הקב"ה ברא יותר מעולם אחד טרם העולם הנוכחי בו אנו חיים, כאשר התיארוך המתואר בו מתייחס אך ורק לעולם הזה. מכאן ועל אף שזה לא נאמר אולי במפורש, אם תשלב בין התיאוריות תוכל בקלות לומר שהעולם הנוכחי נברא על-גבי קודמו והופ, הנה לך הסבר מדוע נמצאו עצמים שהם בני X מליוני שנים (לדוגמה) על אף שהעולם הנוכחי בן X אלפי שנים בלבד.
שלישית על-פי הסבר אחר (למשל של הרב דב ליאור שליט"א כמדומני), כל מעשה הבריאה כפי שמתואר בתנ"ך, לא נוצר 'ביום היוולדו'. כך למשל האדם הראשון ורעייתו נוצרו שניהם כשהם בגיל מבוגר. כך מתואר גם ביחס לבעלי החיים. אף אחד לא נברא בגיל 0, כלומר בשלב הלידה. מסביר הרב ליאור שבהינתן שזה המצב לגבי כל מעשי הבריאה כפי שאנחנו מכירים אותם, אין סיבה לחשוב שזה אחרת לגבי העולם (כדור הארץ) עצמו. כלומר היום הראשון בו כדור הארץ הופיע לאחר בריאתו, לא היה היום הראשון לגילו כפי שאנחנו נוהגים לבחון גילאים של בני אדם או עצמים.
מכאן קל לראות כיצד המדע סבור שהעולם בן X מליוני שנים (או יותר, זה לא עקרוני), בעוד שהלכה למעשה הוא נברא 'רק' לפני מעט פחות מ6 אלפי שנים.

אלו סתם שתי דוגמאות לפרשנויות שמיישבות את הסתירה הלכאורית בין עולם המדע ליהדות. יש כמובן פרשנויות נוספות וכך הדבר לגבי רוב הסתירות שתוכל להעלות על הדעת (אני פשוט לא זוכר במדויק לעניין המפץ הגדול ועל כן מציג את הדוגמאות למקרים אחרים).

אז כאמור קודם, מי שירצה יתעקש שיש סתירה בין המדע ליהדות. בהחלט ניתן להציג זאת כך. אולם מי שיתעמק קמעה יידע ליישב סתירות אלו ללא כל קושי מיוחד. מה באמת הגרסה הנכונה? הן ביחס ליהדות והן ביחס למדע, זה עניין של אמונה. איש באמונתו יחיה.

למעלה